Rondreis IndonesiŽ - Sumatra, Java en Bali: Langs vulkanen en rijstvelden

Kies voor deze Rondreis Indonesie - Sumatra, Java en Bali omdat: Beoordeling:
8,4

66 beoordelingen
 • Zeer afwisselende en actieve rondreis met veel wandelmogelijkheden
 • Uitgebreid bezoek aan het regenwoud: orang-oetans en olifanten
 • Spectaculaire jeep-wandeltocht naar de Bromo-vulkaan
 • Uitgebalanceerde route met voldoende rustpunten
 • Optioneel bezoek aan Sukamade NP met kans op het zien van zeeschildpadden
Zwaarte van deze reis
 • Fysieke inspanning
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
 • Comfort
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
30-daagse reis
Reissom vanaf € 2098,-

Boek deze reis

Tijdens deze verrassende en complete rondreis door IndonesiŽ reis je niet alleen langs de hoogtepunten maar kom je ook op plekken waar weinig andere toeristen komen. Op het groene Sumatra gaan we op zoek naar orang-oetans en olifanten in de dampende jungle van Gunung Leuser en maak je kennis met kleurrijke bevolkingsgroepen. Java biedt afwisseling en avontuur. Het beroemde heiligdom Borobudur bevindt zich op Java. Naast steden en tempels heeft dit eiland ook prachtige natuur. We beklimmen hier twee vulkanen en je kan op zoek naar schildpadden in een natuurpark. Bali completeert deze actieve rondreis. Je fietst langs dorpjes, bezoekt tempels en paleizen en wandelt door bossen en rijstvelden. Uiteraard mag een ontpannen afsluiting aan het strand niet ontbreken.

Algemeen

Dit is een zeer afwisselende rondreis over Sumatra, Java en Bali voor diegene die naast de bekende hoogtepunten ook onbekende plekken wil zien. De nadruk ligt op activiteiten in de natuur. Omdat we in een keer naar Yogyakarta vliegen hebben we tijd om bijzondere plekken op Java te bezoeken. Je kunt deze vakantie in IndonesiŽ zo zwaar maken als je zelf wilt omdat veel van deze activiteiten optioneel zijn.

Overnachtingen tijdens de IndonesiŽ - Sumatra, Java en Bali reis

De hotels tijdens deze vakantie in IndonesiŽ varieren van eenvoudige lodges tot comfortabele en gezellige hotels met soms een zwembad.

Vervoer tijdens de IndonesiŽ - Sumatra, Java en Bali rondreis

We reizen met een eigen bus. De Bromo-vulkaan wordt op spectaculaire wijze per open jeep beklommen. Naar Sukamade reizen we met jeeps. Het traject Padang-Yogyakarta doen we per vliegtuig.

Reisbegeleiding tijdens de IndonesiŽ - Sumatra, Java en Bali

Deze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige of een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er.

reisbegeleider IndonesiŽ - Sumatra, Java en Bali

Ervaringen van ťťn van onze reisbegeleiders: Antonius Buu

Ik ben Antonius Buu, en ik kom van het Indonesische eiland Flores. Geboren en getogen op ťťn van de Indonesische eilanden neem ik je mee naar het Šndere leven van dit gebied. Een leven dat zo verschilt van het jouwe. Want dat is het thema van mijn reizen; het verschil. Ik kan je veel vertellen over het leven hier, waardoor je vakantie meer wordt dan alleen maar een vakantie. Mijn verhalen komen niet alleen uit een boekje, ik vertel vanuit mijn ervaringen, mijn leven en mijn achtergrond.

Lees het hele IndonesiŽ - Sumatra, Java en Bali verslag

Orang-oetans in de jungle van Sumatra

De reis begint op Sumatra, in de jungle van het Gunung Leuser park. We wandelen bij Tangkahan door het regenwoud en bezoeken hier een olifantenproject. In Bukit Lawang maken we kennis met de bedreigde orang-oetans en bezoeken we het informatie centrum. Op Samosir, een schiereiland in het Toba-meer, wonen de Batak de vroeger gevreesde koppensnellers. Veel Batakkers leven nog in traditionele, kunstig gebeeldhouwde huizen met daken in de vorm van een zadel.

Dansen op de evenaar

We passeren de evenaar en rijden dwars door de gigantische jungle van Sumatra naar het hooggelegen Bukittinggi, het centrum van de Minangkabau-cultuur. Om een goede indruk te krijgen van de Minangkabause levenswijze, de fraaie architectuur en de prachtige omgeving kun je een tocht door het Karbouwengat maken. 's Avonds zijn er dansvoorstellingen of kun je een biertje drinken op ťťn van de gezellige terrasjes.

Java: Borobodur en Bromo

Vanuit Yogyakarta, de sultanstad en het eeuwenoude artistieke centrum van Java, bezoeken we de Borobudur. Op een steenworp afstand van dit boeddhistische heiligdom ligt het dorpje Candirejo, een duurzaam toerisme project dat we bezoeken. Met open jeeps maken we een avontuurlijke rit naar de Bromo kraterrand. We wandelen over een grillig zwart gestolde lavazee naar ons prachtig gelegen hotel.

Het onbekende Oost-Java

Voordat we naar Bali reizen laten we je kennis maken met Oost-Java. Dit deel van Java is namelijk zeer de moeite waard vanwege haar spectaculaire natuur. We verblijven hier in een heerlijk hotel te midden van uitgestrekte koffieplantages waar je schitterende wandelingen kunt maken. Hierna kan je op zoek naar zeeschildpadden in het nationale park Sukamade of heb je een heerlijke vrije dag in een comfortabel hotel nabij Banyuwangi. We maken een indrukwekkende beklimming naar de krater van de Ijen-vulkaan.

Fietsen tussen de rijstvelden op Bali

In het noorden van Bali kun je vanaf het strand zien hoe de vissers elke dag uitvaren. Dit is dť plek om te gaan snorkelen boven de riffen die hier voor de kust liggen. In Munduk kun je een geweldige wandeling maken door de rijstvelden. Ook het kunstenaarsdorp Ubud ligt tussen de groene sawa's. Je kunt optioneel een bijzondere fietstocht maken, waarbij we over kleine weggetjes fietsen en je de kans krijgt een Bali te zien dat nog maar weinigen kennen. Je sluit deze actieve ťn verrassende reis af met twee dagen strand.


The Tangkahan Tourism Foundation
De dorpelingen van Tangkahan hebben ingezien dat de illegale houtkap een enorm probleem is in Sumdatra. Dit zou uiteindelijk tot hun ondergang leiden. In 2001 hebben ze besloten om op een andere manier het woud en haar bronnen te gaan aanwenden. Met hulp van buitenaf hebben ze een community-based project opgezet en via ecotoerisme een alternatieve inkomstenbron gezocht. Het is interessant te zien hoe de Batak Karo de overgang maken van illegale kappers naar ecobewuste boeren en zichzelf nu opwerpen als beschermers van het regenwoud. Hier, bij de samenkomst van twee heldere rivieren, woont de Batak Karo stam. We overnachten bij hen in een eenvoudige lodge en kunnen deelnemen aan verschillende excursies die ten goede komen aan de gemeenschap.


Duiken