< Terug naar resultaten

Familiereis IJsland

Watervallen, gletsjers en vulkanen
10 dagen vanaf € 1.798,- (incl. vlucht)

Waarom deze reis?

 • Actieve reis met mogelijkheden tot paardrijden en wandelen
 • Bezoek aan de 'Gouden driehoek' en het prachtige ijsbergenmeer Jökulsarlón
 • Weinig lange reisdagen doordat we niet steeds heen en weer reizen naar Reykjavik
 • Mogelijkheid om een gletsjerwandeling te maken
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Blue Lagoon, IJslands bekendste warmwaterbron

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Route 10 daagse familiereis IJsland

Dit is een actieve familiereis in de zomermaanden naar het land van vuur en ijs. Je wandelt langs gletsjers, vulkanen en watervallen. Je kunt hier paardrijden op een echte IJslander en tijdens een boottocht op zoek gaan naar walvissen en dolfijnen. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de geisers, de hippe hoofdstad Reykjavik en kun je een bad nemen in de Blue Lagoon.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Reykjavik
 2. Dag 2 - bezoek aan de 'Gouden Driehoek'
 3. Dag 3 - zuidkust en Dyrhólaey
 4. Dag 4 - Skaftafell National Park, gletsjerwandeling en bezoek Jökulsarlón ijsbergenmeer
 5. Dag 5 - vrije dag, wandelen of excursie met een sneeuwscooter over de Vatnajökull gletsjer (optioneel)
 6. Dag 6 - excursie vogeleiland Ingólfshöfdi (optioneel) en wandelen door de Fjardrargljufur kloof
 7. Dag 7 - naar Reykjavik
 8. Dag 8 - Reykjavik vrije dagen
 9. Dag 9 - Reykjavik, vrije dag
 10. Dag 10 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk reisroute

Watervallen, gletsjers en vulkanen

Een avontuurlijke reis langs de zuidkust van IJsland toegespitst op families. Je brengt een bezoek aan de hoogtepunten van IJsland en ongerepte natuurgebieden. Je kunt de reis zo zwaar maken als je zelf wilt.

We overnachten in comfortabele hotels en guesthouses. Gedurende de reis hebben we een eigen bus.

IJsland: De 'Gouden Driehoek'

Een bezoek aan de 'Gouden driehoek' mag niet ontbreken. Je gaat naar één van de bekendste watervallen van IJsland, de Gullfoss. Tevens bezoek je twee van de meest indrukwekkende geisers, de Geysir en de Strokur. De laatste kan wel tot 20 meter hoog de lucht in spuiten. In het Nationale Park Thingvellir zie je dat de aarde is opgebouwd uit meerdere platen.

Gletsjers en vulkanen op IJsland

De zuidkust van IJsland wordt gedomineerd door vulkanen en gletsjers. Bij het meer Jökulsarlón drijven enorme ijsbergen in het water. Als je wilt, kun je een boottocht op het meer maken met een amfibievoertuig. In het Nationaal Park Skaftafell tref je vele watervallen en gletsjers. Op één daarvan kun je een gletsjertocht maken, waarbij je met stijgijzers onder je schoenen met een gids een tocht maakt op het ijs.

IJsland: Op zoek naar walvissen en dolfijnen

De wateren rond IJsland worden in de zomermaanden bevolkt door vele verschillende soorten walvissen, orka's en dolfijnen afkomstig uit het noordpoolgebied. Vanuit Reykjavik kun je een walvistocht maken waarbij je ook langs een eiland vaart met duizenden papegaaiduikers en andere zeevogels.

Paardrijden door vulkanisch landschap

We besluiten de reis in het hippe Reykjavik. In Reykjavik kun je de bekende kerk bezoeken, het museum van trollen en elfen en ook kun hier vandaan de blue lagoon bezoeken, de bekendste warmwater bron van IJsland. Liefhebbers kunnen tevens een mooie paardrijtocht maken door het vulkanische landschap.

Familiereis IJsland (10 dagen)

Watervallen, gletsjers en vulkanen

image
10 dagen vanaf € 1.798,-

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Actieve reis met mogelijkheden tot paardrijden en wandelen
 • Bezoek aan de 'Gouden driehoek' en het prachtige ijsbergenmeer Jökulsarlón
 • Weinig lange reisdagen doordat we niet steeds heen en weer reizen naar Reykjavik
 • Mogelijkheid om een gletsjerwandeling te maken
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Blue Lagoon, IJslands bekendste warmwaterbron
 • Spectaculaire landschappen langs de zuidkust
 • Mogelijkheid tot het zien van walvissen en papegaaiduikers
 • Diverse wandelmogelijkheden in de Nationale Parken van IJsland

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Reykjavik

  Vandaag gaat het grote avontuur naar IJsland beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. Na aankomst op het vliegveld Keflavik op IJsland rijden we naar het hotel nabij Selfoss.

 • 2

  bezoek aan de 'Gouden Driehoek'

  image

  We brengen vandaag een bezoek aan de 'Gouden Driehoek' van IJsland: het Nationale Park Thingvellir, de Gullfoss waterval en de geisers. In het nationale park Thingvellir maken we een stop op een unieke geologische- en historische plek; hier kun je zien dat de aarde is opgebouwd uit aardplaten die los van elkaar bewegen. De kloof die als gevolg hiervan is ontstaan wordt nog elk jaar twee centimeter breder waardoor het westelijk deel van IJsland langzaam wegdrijft van het oostelijk deel. Hierna rijden we door naar het gebied van actieve geisers. Wij bezoeken twee van de meest indrukwekkende en bekendste geisers, de Geysir en de Strokkur. De Geysir, wat in het IJslands letterlijk 'spuiten' en 'opborrelen' betekent, spuit het water hier zo'n zestig meter omhoog. Het is niet te voorspellen wanneer Geysir zijn water omhoog spuit waardoor de kans dat we dit zullen zien klein is. Maar wie weet....? De kleinere broer, de Strokkur, is een veel actievere geiser en spuit zijn water gemiddeld om de tien minuten omhoog.

  image

  Na de lunch rijden we door naar één van de bekendste watervallen van IJsland, de Gullfoss. Haar naam dankt de 'gouden waterval' aan het opstuivende water wat in het zonlicht voor prachtige regenbogen zorgt. Na het zien van de Gullfoss rijden we terug naar onze accommodatie nabij Selfoss.

 • 3

  zuidkust en Dyrhólaey

  image

  We laten het westen van IJsland achter ons en rijden door richting het oosten. Onderweg steken we vele rivieren over waarvan de Þjórsá (Stierrivier) de bekendste is. Met tweehonderddertig kilometer is dit de langste rivier van IJsland. Na een stop bij de Seljalandsfoss waterval passeren we de welbekende actieve vulkaan Eyjafjallajokull. Rechts van de Eyjafjallajokull vulkaan stort de Skogafoss waterval zo'n 60 meter naar beneden.

  image

  Tevens verkennen we de rotsformaties in en om Dyrholaey, waar de oceaan zich vermengt met basaltformaties, ruwe kliffen en het bijbehorende vogelleven. Het is een indrukwekkend strand van zwart lavazand. De rotsen in de omgeving zijn volgens de legende versteende trollen die bij het aanbreken van de dag betrapt werden bij het verslepen van een schip naar het land. We overnachten in een accommodatie nabij Vik.

 • 4

  Skaftafell National Park, gletsjerwandeling en bezoek Jökulsarlón ijsbergenmeer

  image

  Skaftafell NP is het grootste Nationale Park van IJsland en herbergt onder andere de ijskap van de Vatnajökull die maar liefs 8100 km2 bestrijkt. In de zomermaanden is het een zeer geliefde plek bij IJslanders die Reykjavík voor een weekend willen ontvluchten. De enorme ijskap beweegt zich heel langzaam vanaf de berghellingen naar beneden en bestaat op sommige plekken uit enkele honderden meters dikke eeuwenoude ijslaag. Onder leiding van een gids kun je een wandeling maken over de gletsjer. Deze prachtige wandeling over de witte ijskap is een unieke ervaring. Gewapend met helm en stijgijzers wandel je over de ijsmassa en bewonder je de diverse vormen en kleuren van het ijs. De ijsmassa is voortdurend in beweging, wat er ook voor zorgt dat het er het gehele jaar door anders uitziet. Net als in de rest van IJsland kan ook op de gletsjer de temperatuur zeer afwisselen. Kleding in laagjes en bestand tegen regen zorgt ervoor dat je optimaal voorbereid bent op wat IJsland voor je in petto heeft. Je kunt er ook voor kiezen om een wandeling te maken in het Nationaal Park. Skaftafell National Park is een bijzonder Nationaal Park waar je eindeloze wandelingen kunt maken met uitzicht op de immense gletsjertongen van de Vatnajökull.

  image

  We bezoeken vandaag ook de Svartifoss waterval die zich kenmerkt door de omringende basaltformaties. Het landschap van het park is het resultaat van duizenden jaren van vulkaanuitbarstingen, gletsjerdoorbraken en de schuivende werking van de gletsjer. In het bezoekerscentrum kun je een film bekijken van één van de meest spectaculaire vulkaanuitbarstingen ooit. In 1996 barstte hier als gevolg van een aardbeving onder de Vatnajökull de Grímsvötn vulkaan uit die voor een enorme stroom water en ijs richting de zee zorgde. Wegen en bruggen werden door de ijsblokken zo groot als een flinke auto compleet weggevaagd. In mei 2011 stootte dezelfde vulkaan in 24 uur tijd meer as uit dan de Eyjafjallajökull in 40 dagen.

  image

  Na het bezoek aan het park rijden we, met de immense Vatnajökull gletsjer op de achtergrond, richting het ijsbergenmeer Jökulsarlón. Hier drijven ijsschotsen in fantastische kleurschakeringen rond op weg naar de oceaan. Je kunt een wandeling maken langs de oever van het meer, of je kunt hier een boottocht over het meer maken om de ijsschotsen van dichtbij te bewonderen. Na afloop keren we terug naar het hotel nabij Kirkjubaejarklauster en het NP Skaftafell. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je de wandeling op de gletsjer wilt maken (Let op: er is een minimum deelname van 5 personen).

  Optioneel Gletsjerwandeling (ter plaatse betalen)

  Onder leiding van een gids kun je een wandeling maken over de gletsjer in het Skaftafell NP. Een prachtige wandeling over de witte ijskap is een unieke ervaring. Wil je deze gletsjerwandeling maken, geef dit dan aan op het boekingsformulier (vanaf ong. € 45,- en €30,- voor kinderen tot 16 jaar - ter plaatse betalen). Aanmelding garandeert geen deelname, deze is afhankelijk van beschikbaarheid en weersomstandigheden.
 • 5

  vrije dag, wandelen of excursie met een sneeuwscooter over de Vatnajökull gletsjer (optioneel)

  Vandaag kun je bijvoorbeeld bij de accommodatie blijven en lekker niets doen of je kunt gaan wandelen in de omgeving van de Vatnajökull gletsjer. Ook is het mogelijk om een sneeuwscooterexcursie te maken over de Vatnajökull gletsjer.

 • 6

  excursie vogeleiland Ingólfshöfdi (optioneel) en wandelen door de Fjardrargljufur kloof

  image

  Je kunt in de ochtend een bezoek brengen aan Ingólfshöfdi, bekend als broedplaats voor papegaaiduikers maar ook als de plek waar de eerste Viking zich vestigde. De smalle strook water tussen het eiland en het vasteland overbruggen we gezeten achterop een tractor. Terwijl we door het water rijden zien we in de verte het eiland steeds dichterbij komen. Het eiland bestaat uit een meer dan zeventig meter hoog klif terwijl het eiland aan de landszijde glooiende is. Het verschijnsel van de aanvliegende papegaaiduikers is slechts een paar maanden per jaar te zien wanneer de vogels aan land komen voor het broedseizoen.

  image

  We laten Skaftafell achter ons en brengen nog een bezoek aan de Fjardrargljufur kloof. We maken een wandeling door of langs één van de mooiste kloven van IJsland. Hier heeft de Fjarda rivier zich in een paar miljoen jaar diep weten uit te snijden in de rotsen en is er een prachtige kloof ontstaan. Na de wandeling rijden we weer verder richting Vik.

 • 7

  naar Reykjavik

  Vandaag rijden we naar de hoofdstad Reykjavik, waar we de komende drie nachten verblijven in een hotel in de stad. Onderweg maken we nog een stop bij de prachtige Skogafoss waterval. Omdat iedereen andere excursies zal gaan doen, is de reisbegeleider tijdens deze dagen niet meer aanwezig. Hij of zij zal wel alles met je overleggen betreffende de excursies.

 • 8

  Reykjavik vrije dagen

  image

  Vandaag en morgen ben je vrij om de meest noordelijke hoofdstad ter wereld zelf te ontdekken. Het ontstaan van de stad is een mythe waarin de Noor Ingolfur Arnarson, op de vlucht vanuit zijn vaderland, op zee bericht kreeg van hogerhand een stad te vestigen daar waar hij aan land zou gaan. Aan de westkust van IJsland in een baai vol rook en stoom werd de stad gevestigd: 'Rookbaai' oftewel Reykjavik.

  Vanuit Reykjavik kun je diverse activiteiten ondernemen. Hieronder worden een aantal mogelijkheden genoemd. Je kunt er voor kiezen om een fietstocht te maken of bijvoorbeeld een paardrijdtocht. Een andere manier om een deel van IJsland te ontdekken, is misschien wel vanaf de rug van een IJslands paard. Ook kun je in de ochtenduren vanuit de haven een spectaculaire walvissafari maken op zee. Een geweldige ervaring waarbij de mogelijkheid bestaat om dichtbij de grootste zoogdieren ter wereld te komen. De wateren rond IJsland worden een groot deel van het jaar bevolkt door verschillende soorten walvissen. In de periode van april tot en met september is de kans het grootst op het zien van deze dieren. Door de geïsoleerde ligging komt er een enorme voedselrijkdom voor waar dwergvinvissen, orka's en dolfijnen op af komen. 

  Optioneel Walvissafari (ter plaatse betalen)

  Je kunt vanuit de haven van Reykjavik een walvissafari maken. Een geweldige ervaring om de grootste zoogdieren ter wereld van dichtbij te kunnen zien. Indien je deze walvissafari wilt maken, kun je dit aangeven op het boekingsformulier (prijzen vanaf ong. €60,- en €30,- voor kinderen tot 16 jaar - ter plaatse betalen) Aanmelding garandeert geen deelname, deze is afhankelijk van beschikbaarheid en weersomstandigheden.
 • 9

  Reykjavik, vrije dag

  image

  Het is ook leuk om een bezoek te brengen aan de Blue Lagoon, IJslands meest bekende warmwater bron. Het schiereiland Reykjanes, waarop de 'Blue Lagoon' zich bevindt, is een geologisch jong gebied waardoor zich ondergrondse warm water bronnen hebben kunnen vormen. Van verre zie je de rookwolken boven het landschap al opstijgen. De bronnen liggen dichtbij Reykjavik, waardoor enkele worden gebruikt voor de stadsverwarming en voor douchewater. In de bekendste bron, de 'Blue Lagoon', kun je een heerlijke duik nemen en ontspannen in het blauwwitte water.

 • 10

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

Data & Prijzen

Reisdatum   Opmerking Reissom (incl. vlucht)    
vr 10 jul / zo 19 jul € 1.798,-
check arow Gegarandeerd vertrek vr 24 jul / zo 02 aug € 1.948,- Groepsamenstelling
vr 31 jul / zo 09 aug € 1.898,-
Voor vragen over de groepssamenstelling of alle andere vragen, neem contact met ons op via: 020 - 420 2220 of email.
2015

Deelnemers & Doorgang

Sawadee kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Voor deze reis is het maximum 18 deelnemers. Wij garanderen een reis op basis van het minimum aantal definitieve deelnemers. Voor deze bestemming is dat minimum 10 deelnemers. Een reis kan al met minder deelnemers zijn gegarandeerd.

Wij streven ernaar dat er voor de kinderen zoveel mogelijk leeftijdsgenoten mee gaan op reis. De minimale leeftijd voor deze reizen is 12 jaar. Ook kinderen mogen mee die maximaal 1 jaar jonger zijn dan de aangegeven leeftijdscategorie en een oudere broer of zus hebben die meereist. Soms maken wij een uitzondering op deze regel.

Inbegrepen en bijkomende kosten

Wat is inbegrepen in de reissom?

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Overige luchthavenbelastingen (uitgezonderd eventueel ter plekke te betalen vertrekbelastingen; zie kopje: zakgeld)
 • Brandstoftoeslag (zoals die geldt op het moment van boeking)
 • Vervoer ter plaatse volgens programma
 • Overnachtingen volgens programma
 • Alle activiteiten volgens programma
 • Al het vervoer volgens programma in een eigen bus
 • Comfortable hotelovernachtingen
 • 9 x ontbijt
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding

Bijkomende kosten vooraf

Boekingskosten 
 • 1 persoon:
 • 2 personen:
 • 3 of meer deelnemers:
€ 25,-
€ 40,-
€ 50,-
Bijdrage Calamiteitenfonds (per factuur) € 2,50
Reis en/of annuleringsverzekering (indien van toepassing)
Persoonlijke uitgaven: maaltijden, drankjes, souvenirs (in totaal) € 400,-
Entree Blue Lagoon - Exclusief transer á ongeveer € 30,-. € 40,- (ong)
Optionele entreegelden (ter plekke) € 25,-
Optionele Excursies € 300,-
Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is per persoon.

Dit zijn de prijzen zoals bekend in januari 2015. Uiteraard kunnen de prijzen in de loop van het jaar wijzigen. (Hou er rekening mee dat vanaf januari 2015 de Euro flink in waarde is gedaald t.o.v. de Dollar en enkele andere lokale valuta).

Boekingsvoorwaarden

Zie hier de boekingsvoorwaarden en ons prijsbeleid.

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. Op basis van feedback van klanten en reisbegeleiders waarborgen wij de kwaliteit en service. Doordat de meeste hotels klein zijn kunnen wij niet altijd garanderen dat er plaats is en kan het voorkomen dat we uitwijken naar een vergelijkbaar hotel.

Accommodaties

 • ico

  Hotel Lind - Reykjavik

 • ico

  Hotel Eldhestar - Hveragerdi

  Hotel Eldhestar is in 2002 geopend en is de koploper op IJsland wat betreft ecotoerisme; beslissingen worden genomen met respect voor de natuur en de omgeving. Als eerste accommodatie op IJsland mocht het hotel het Nordic Swan Ecolabel dragen, een in Scandinavie zeer bekend label. Het hotel is gekoppeld aan een (IJslandse) paardenstal van waaruit je ritten te paard kunt maken. Het hotel heeft 26 tweepersoons kamers met alle faciliteiten, waaronder internet, bubbelbaden en een eetzaal voor 60 - 70 personen.
 • ico

  Smyrlabjorg boerderij - Höfn

  Smyrlabjörg is een landelijk hotel en een traditionele boerderij met koeien, schapen, paarden, kippen en honden. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche. Een grote elegante eetzaal en een comfortabele zithoek zorgen voor een ontspannen avond.
 • ico

  Hotel Baron - Reykjavik

  Het Fosshotel Baron is centraal en toch lekker rustig gelegen op een paar minuten lopen van de hoofdstraat Laugavegur en de boulevard. Het heeft kamers en appartementen met een eigen badkamer en een royaal ontbijtbuffet. Alle accommodaties zijn uitgerust met een satelliet-tv en koffie- en theefaciliteiten. Sommige kamers hebben een elegante stijl uit omstreeks 1800 en weer andere bieden uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Praktische informatie

icoPaspoortinformatie

Je hebt een paspoort of ID kaart nodig dat bij terugkomst nog geldig is.

icoVisuminformatie

Voor deze reis is geen visum nodig.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

ico Financiën

De IJslandse Kroon (ISK) is de munteenheid op IJsland. Op IJsland kun je in de grotere plaatsen onderweg gebruik maken van de pinautomaten met een Nederlandse bankpas. Meer dan in Nederland kun je op IJsland op veel plekken ook met je creditcard betalen.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

ico Maaltijden

De ontbijten zijn iedere dag inclusief in de reissom. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen.
Omdat de meeste hotels zich op een afgelegen locatie bevinden, is het in die gevallen vaak alleen mogelijk om in het hotel te dineren.

icoWat neem ik mee op reis

Uitrusting

We adviseren om je bagage mee te nemen in een flexibele rugzak, schoudertas of sporttas. In verband met de beperkte bagageruimte willen we je vragen om geen harde koffer mee te nemen. Neem vooral niet te veel mee, maar beperk je tot wat je echt nodig hebt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het dragen van je bagage naar de accommodatie.

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld onder het kopje 'Binnenlandse vluchten'.

Kleding

Het is handig om 'laagjeskleding' bij je te hebben: kledingstukken die je als het afkoelt over elkaar aan kunt trekken en bij warmer weer snel uittrekt. Neem in ieder geval regenkleding en een dagrugzak mee. Het kan flink afkoelen na zonsondergang.

Wat je écht nodig hebt:

 • klein rugzakje voor de dagexcursies (voor je fototoestel, een reisgids e.d.)
 • stevige wandelschoenen voor de wandelingen
 • zaklantaarn of hoofdlamp
 • hoofddeksel en zonnebril (tegen zon en stof) / zonnebrandcrème en aftersun lotion

Wat is handig:

 • verrekijker (speciaal voor de vogelliefhebbers!)
 • veldfles voor tijdens wandelingen

Fotografie, video en opladen

In de meeste hotels kun je de batterijen van je camera opladen. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig. Opladen kan niet tijdens de kampeerovernachtingen. Denk daarom ook aan een reserveset batterijen.

icoGezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. Gebruik je speciale medicijnen, neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
Rabiës

Thuisvaccinatie.nl

Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

SOS op reis

SOS op reis

Iedereen met een reisverzekering (deze stellen we verplicht) heeft recht op assistentie van een alarmcentrale. In geval van nood neem je zelf contact op met de desbetreffende alarmcentrale. De reisbegeleiding wil je hier natuurlijk altijd bij helpen. Als je beschikt over een smartphone, download dan de App "SOS op reis". Deze App biedt toegang tot alarmnummers in ruim 200 landen en gegevens van ambassades en consulaten. Via de App is het mogelijk direct contact te leggen met de alarmcentrale van je verzekeringsmaatschappij.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Raften

In IJsland bieden (lokale) organisaties mogelijkheden aan om te raften. Raften blijft, zelfs met goede voorzorgsmaatregelen, altijd een risicovolle en onvoorspelbare sport. Wij bieden raften daarom in onze reizen niet aan. Wanneer je zelf een raftexcursie wilt boeken, is dat op eigen risico. Als je gaat raften informeer dan altijd of je reisverzekering hiervoor dekking biedt.

icoContact tijdens de reis

Noodgevallen en calamiteiten

Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers! Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd kopieën van zowel je reisschema als je vluchtgegevens hebben. Actuele vluchttijden zijn te vinden op NOS-teletekst, www.schiphol.nl of www.brusselsairport.be/nl.

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31 (0)20-4202220. Buiten kantooruren wordt je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31 (0)20-6516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

Veelgestelde vragen

 • top

  Algemeen

 • ico top

  Wat is het minimum aantal deelnemers voor een reis?

  Het minimum aantal deelnemers om doorgang van de reis te garanderen, kan per vertrekdatum verschillen. Uiteraard streven we ernaar om alle gepubliceerde reizen te laten doorgaan. Wanneer deelnemers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimum aantal deelnemers heeft. De vertrekgarantie vervalt dan totdat het minimum aantal deelnemers via nieuwe boekingen weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. We nemen in ieder geval contact met je op om te kijken wat mogelijk is.

 • ico top

  Gaan er veel singles mee op reis?

  Single reizen worden steeds populairder; veel mensen gaan alleen op reis. Er is daarom ook steeds meer vraag naar speciale single reizen. Sawadee biedt ook speciale single reizen, deze reizen zijn bedoeld voor iedereen die alleen op vakantie gaat, maar wel graag in het gezelschap van anderen een land wil verkennen. Het begrip 'single' hanteren we ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je één van onze single reizen boeken. Stellen kunnen niet mee met deze reizen.

  Op de reguliere Sawadee reizen is de verhouding tussen stellen en singles ongeveer gelijk. Toch boeken op de ene vertrekdatum meer alleengaanden dan op de andere. Voor de alleengaande reizigers hebben wij een overzicht van reizen waarop al minimaal drie andere alleenreizenden staan.

 • ico top

  Kan ik ook reizen in een privégroep?

  Het is ook mogelijk om te reizen in een privégroep. Dat kan vanaf 10 personen op een reis uit ons programma. Je kunt dan zelf de vertrekdatum kiezen (mits dit mogelijk is met vluchten en activiteiten tijdens de reis). Neem voor meer informatie over reizen in een privégroep contact op met onze reisadviseurs (020 - 4202220 of info@sawadee.nl).

 • ico top

  Heeft Sawadee de beschikking over een 24-uurs noodservice?

  In geval van nood kunnen thuisblijvers tijdens kantooruren bellen naar Sawadee op ons reguliere nummer: 020-4202220. Wij kunnen snel achterhalen waar de groep zich op dat moment bevindt. Als er buiten kantooruren contact gelegd moet worden met iemand die op reis is of omdat je zelf een probleem hebt tijdens je reis kun je -enkel in noodgevallen- ons noodnummer bellen: 020-6516035. Houd er rekening mee dat het vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen niet altijd mogelijk is om binnen 24 uur contact met de groep te leggen.

 • ico top

  Tot wanneer kan Sawadee een reis annuleren die nog geen gegarandeerd vertrek heeft?

  Sawadee Reizen behoudt zich het recht voor om tot uiterlijk 28 dagen voor vertrek de reis te annuleren (artikel 2, lid 4 van de ANVR boekingsvoorwaarden).

 • top

  Boeken van je reis

 • ico top

  Wanneer kan ik het beste een reis boeken?

  Wij raden je aan niet te lang te wachten met boeken omdat veel reizen, zeker in het hoogseizoen, snel vol zitten. Houd er tevens rekening mee dat ongeveer 6 weken voor vertrek, maar vaak nog wel eerder, vluchten en accommodaties op aanvraag zijn. Je kunt dan nog wel boeken maar de reservering is onder voorbehoud van beschikbaarheid van vluchten en accommodaties. Prijzen van vluchten en landarrangementen zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid en kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn. Graag willen we nog extra benadrukken dat wanneer je op tijd boekt, teleurstellingen worden voorkomen. Minstens 8 tot 10 weken voor vertrek van de reis zijn wij meestal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappijen. Ook kan het echter voorkomen dat vlucht en/of landarrangement niet meer, of enkel tegen een hogere prijs beschikbaar zijn. Indien er onverhoopt een toeslag voor de vlucht en/of landarrangement geldt, word je als klant zo snel mogelijk ingelicht over de hoogte hiervan. Op dat moment heb je de keuze om akkoord te gaan met deze toeslag of om bijvoorbeeld een andere vertrekdatum te kiezen, een andere reis te boeken of om de reis kosteloos te annuleren.

 • ico top

  Kan ik ook eerst een optie nemen op een reis?

  Wanneer je nog even wilt nadenken of moet overleggen voor je een reis vast legt, dan kun je een optie nemen op een reis. Eén van onze reisexperts neemt dan binnen 3 dagen contact met je op om alle vragen te beantwoorden. Graag stemmen we met elkaar af wanneer het moment is om de reis definitief vast te leggen. Een optie kun je telefonisch afsluiten via 020 420 22 20 of onder vertrekdata en prijzen van de betreffende reis.

 • ico top

  De reis van mijn keuze heeft nog geen gegarandeerd vertrek. Wat nu?

  Wanneer de reis van je eerste voorkeur nog geen gegarandeerd vertrek heeft, kun je natuurlijk wel gewoon boeken: des te meer mensen de reis boeken, des te sneller we deze kunnen garanderen! Wil je de zekerheid dat je op reis gaat? Dan kun je bij boeking een zogenaamde ?Vakantie Garantie Optie? nemen op een andere reis. Als de door jou geboekte reis nog niet gegarandeerd doorgaat én de reis van jouw VGO al bijna vol zit, dan bieden we je de mogelijkheid om kosteloos om te boeken. Zo weet je zeker dat je op reis gaat!

 • ico top

  Waar vind ik de boekingsvoorwaarden?

  De boekingsvoorwaarden van Sawadee Reizen vind je hier: Boekingsvoorwaarden.
  Sawadee Reizen is aangesloten bij het ANVR, de brancheorganisatie van de reisbranche. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Op alle boekingen gemaakt bij Sawadee Reizen zijn de ANVR Consumentenvoorwaarden van toepassing. U vindt deze voorwaarden op ANVR.nl

  of in de ANVR Informatiebrochure 2014. Sawadee Reizen zal u een papieren exemplaar van deze brochure verstrekken als u hier om vraagt. Bekijk hier digitale versie van de brochure.

 • ico top

  Hoe weet ik dat mijn reis bevestigd is?

  Wanneer we je vluchten en accommodaties hebben vastgelegd, krijg je de factuur toegestuurd als definitieve boekingsbevestiging. We streven er naar je de factuur binnen acht werkdagen na boeking toe te sturen.

 • ico top

  Hoe en wanneer betaal ik?

  Wanneer we je vluchten en accommodaties hebben vastgelegd, krijg je de factuur toegestuurd als definitieve boekingsbevestiging. De aanbetaling van de reis bedraagt 20% van de reissom. Dit bedrag staat duidelijk vermeld op de factuur die je van ons krijgt. Maak meteen na ontvangst van de factuur de aanbetaling en de eventueel verschuldigde kosten van de annuleringsverzekering over. De resterende reissom en het bedrag van de eventueel afgesloten reisverzekering moeten uiterlijk 8 weken voor vertrek overgemaakt zijn. Let op: je krijgt hiervoor géén nieuwe factuur.Lees hier meer informatie over betalingen.

 • ico top

  Wanneer krijg ik mijn vluchtschema en deelnemerslijst toegestuurd?

  Uiterlijk 7 dagen voor vertrek ontvang je de exacte vluchtgegevens, de deelnemerslijst en, indien van toepassing, de meest recente reisinformatie.

 • ico top

  Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn reis?

  Wanneer je met Sawadee op reis gaat, stellen we het afsluiten van een individuele reisverzekering verplicht. Je kunt een doorlopende of aflopende reis- en/of annuleringsverzekering eenvoudig bij ons afsluiten. Sawadee biedt in samenwerking met Europeesche verzekeringen een reisverzekering aan die in alle noodzakelijke dekkingsgebieden voorziet.Bekijk hier meer informatie en het afsluiten van een reis- of annuleringsverzekering.

 • ico top

  Ik wil een wijziging aanbrengen in mijn boeking, kan dat?

  Het is mogelijk om bij boeking of naderhand van je boeking een wijziging aan te brengen. Als je na ontvangst van de factuur, tevens je boekingsbevestiging, een wijziging wilt aanbrengen in je boeking, betekent dit ook een wijziging op je factuur. Kies je voor een nieuw factuur met alle kosten en de wijziging dan brengen we administratie kosten in rekening. Kies je voor een losse aanvullende factuur, dan brengen we geen administratiekosten in rekening. Besluit je na boeking dat je mee wilt op een andere reis, dan wordt dit beschouwd als een annulering van de oorspronkelijke reis en boeking van een nieuwe reis. De ANVR Annuleringsvoorwaarden van Sawadee zijn dan van toepassing.Kijk hier voor de administratie- en wijzigingskosten.

 • ico top

  Ik wil mijn reis verlengen, kan dat?

  Ga je met Sawadee op reis maar wil je na afloop van de reis langer in het betreffende land blijven, dan is dat in principe mogelijk binnen de geldigheidsduur van het ticket. Als je de hiervoor benodigde vluchtwijziging direct bij boeking bij ons aanvraagt brengen we daar administratiekosten voor in rekening. Vraag je de vluchtwijziging na de boeking aan, dan berekenen we hier hogere administratiekosten voor. Als de gewenste verlenging buiten de geldigheidsduur van het ticket valt, of er geldt een toeslag op de vlucht, moeten we naast de bovengenoemde administratiekosten een hoger tarief, dat door de luchtvaartmaatschappij wordt opgelegd, berekenen. Voor vluchtverlengingen geldt altijd dat de vlucht op aanvraag is. Eerder vertrek, voor aanvang van de reis, is niet in alle gevallen mogelijk en uitsluitend op aanvraag. Bij een vluchtverlenging regel en betaal je zelf de kosten voor vervoer naar de luchthaven.Kijk hier voor de administratie- en wijzigingskosten..

 • ico top

  Ik moet mijn reis annuleren, hoe kan ik dit doen?

  Wanneer je de reis onverhoopt moet annuleren, doe dit dan schriftelijk door het sturen van een e-mail. Je kunt je mail sturen naar info@sawadee.nl). Lees hier meer over de annuleringsvoorwaarden.

 • ico top

  Ik wil boeken vanuit België, kan dat?

  Woon je in België, dan kun je terecht bij Joker voor alle informatie en voor het boeken van je reis. Kijk op www.sawadeereizen.be voor meer informatie.

  Onze reizen vertrekken op een enkele uitzondering na, vanuit Schiphol. Met de trein bent u vanuit Antwerpen in nog geen twee uur op Schiphol. Voor meer informatie: www.ns.nl of www.nmbs.be.

 • top

  Vluchten en tickets

 • ico top

  Hoe en wanneer ontvang ik mijn e-tickets en vluchtgegevens?

  Uiterlijk 7 dagen voor vertrek ontvang je een e-mail van ons met het definitieve vluchtschema en het e-ticket. Je ontvangt een link om je e-ticket online te bekijken via de website Checkmytrip.com. We raden je aan om je e-ticket uit te printen en mee te nemen. Op het beginscherm van de website zie je rechts een knop Afdrukken. Wanneer je deze aanklikt opent het e-ticket en kun je deze printen.

 • ico top

  Ik kan niet inloggen op Check my trip. Wat nu?

  Het kan voorkomen dat er gevraagd wordt om je voornaam in te voeren. Soms gaat dit in een keer goed, soms moet je achter je voornaam nog Mr (voor een heer) of Mrs (voor een mevrouw) invoeren. Bijvoorbeeld Paulmr of Mariamrs. Voor kinderen jonger dan 12 jaar geldt dat er Mr óf Mstr voor jongens, of Mrs óf Miss voor meisjes, toegevoegd moet worden. Lukt het inloggen nu nog niet neem dan contact met ons op, dan helpen wij je graag verder.

 • ico top

  Ontvang ik ook de tickets voor de binnenlandse vluchten?

  Alle vluchten die onder het kopje Vluchtinformatie op onze website staan, worden door ons per e-mail aan je verstuurd. Alle overige vluchten die hierin niet genoemd worden, ontvang je ter plekke van de reisbegeleider.

 • ico top

  Mijn naam staat verkeerd gespeld op het e-ticket, wat moet ik doen?

  E-tickets houden geen rekening met spaties tussen namen en zijn niet hoofdlettergevoelig. Mocht je naam dus op deze manier zijn gespeld (bijvoorbeeld vandijk) dan is er geen fout in de spelling van je naam. Indien de naam in je e-ticket echter op een andere manier niet overeenkomt met de naam in je paspoort, dan dien je gelijk contact met ons op te nemen via 020-4202220.

 • ico top

  Er staan nog andere namen op mijn ticket van mensen die ik niet ken. Klopt dit?

  Het ticket dat je van ons hebt ontvangen is alleen voor jou, de andere namen die je ziet staan zijn medereizigers uit je groep. We hebben ongeveer tegelijk met jouw naam ook hun gegevens aan de luchtvaartmaatschappij doorgegeven, waardoor jullie in hetzelfde cluster zijn geboekt. Dit kan geen kwaad voor jouw e-ticket.

 • ico top

  Hoe check ik in met een e-ticket?

  Een papieren ticket heb je eigenlijk niet meer nodig om in te checken. Het e-ticket, ook wel electronisch ticket, is slechts een overzicht van je vluchtgegevens. Je hebt alleen een geldig paspoort nodig om in te checken. Op Schiphol kan dit zowel bij de selfservice incheckpunten als bij de reguliere incheckbalies. Voor jezelf en voor de luchtvaartmaatschappij is het handig om je uitgeprinte e-ticket mee te nemen, zodat je een overzicht van je vluchtgegevens bij de hand hebt als bewijs.

 • ico top

  Kan ik van tevoren online inchecken?

  Vooraf online inchecken is mogelijk als je vliegt met:
  - KLM/Air France: vanaf 30 uur voor vertrek via www.klm.com
  - Lufthansa: vanaf 23 uur voor vertrek via www.lufthansa.com
  - Corendon: vanaf 24 uur voor vertrek via www.flycorendon.com
  - Arkefly: dit is alleen mogelijk voor de reizen naar Nepal wanneer je een stoelreservering (tegen betaling) hebt gemaakt via www.arkefly.com

  Bij alle andere luchtvaartmaatschappijen is dit voor groepsreis passagiers helaas nog niet mogelijk en dien je 2 tot 3 uur voor vertrek op Schiphol zelf in te checken. Daar waar mogelijk hebben we stoelreserveringen gemaakt.

 • ico top

  Hoeveel bagage mag ik meenemen?

  Wij adviseren onze reizigers goed op hun bagagelimiet te letten, je moet tenslotte zelf je bagage van en naar de accommodaties dragen. Een richtlijn van 10 tot 15 kilo is zeer aan te raden, vaak is het bovendien mogelijk om onderweg je kleding te (laten) wassen. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren de regel dat je naast 1 stuk handbagage maximaal 1 stuk ruimbagage met een maximum gewicht van 20 kilo mee mag nemen. Is je tas zwaarder dan 20 kilo, of neem je meer dan 1 stuk ruimbagage mee, dan kan het gebeuren dat de luchtvaartmaatschappij een toeslag doorberekent. Het kan voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen voor hun binnenlandse vluchten een afwijkende bagage limiet hanteren van bijvoorbeeld 10 of 15 kilo. Dit staat bij de reis van je keuze vermeld onder het kopje Wat neem ik mee.

 • ico top

  Ik heb een Frequent Flyer nummer, kan ik dat ook aan jullie doorgeven?

  Ja, je kunt je Frequent Flyer nummer bij boeking aan ons doorgeven, als je dit vermeld op je boekingsformulier geven wij het door aan de luchtvaartmaatschappij zodat je punten automatisch bijgeschreven worden.

 • ico top

  Kan ik onderweg een tussenstop maken?

  Bij sommige luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om een tussenstop te maken. Dit verschilt per bestemming en luchtvaartmaatschappij en is daarom altijd op aanvraag bij ons. Met dit verzoek dien je een vluchtverlenging bij ons aan te vragen. Aan een vluchtverlenging zijn extra kosten verbonden. Klik op onderstaande link voor de kosten: administratiekosten Houdt er rekening mee dat het vluchttarief op de door jou gewenste datum hoger uit kan vallen dan het ticket van de oorspronkelijke heen- en terugreis datum. In dit geval nemen we contact met je op over de meerprijs, en maken we je boeking natuurlijk pas rond als je akkoord gaat met de eventuele meerprijs. De transfer van en naar het vliegveld en eventuele extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen.

 • ico top

  Is het mogelijk om eerder of later dan de groep te vliegen?

  Het is vaak niet mogelijk om eerder uit Nederland te vertrekken in verband met de overeenkomsten die wij met de luchtvaartmaatschappijen hebben. Wij raden je aan om contact met ons op te nemen als je dit graag wilt. Later terugkeren dan de groep is zeker mogelijk. Met dit verzoek dien je een vluchtverlenging bij ons aan te vragen. Houdt er rekening mee dat het vluchttarief op de door jou gewenste datum hoger uit kan vallen dan het ticket van de oorspronkelijke heen- en terugreis datum. In dit geval nemen we contact met je op over de meerprijs, en maken we je boeking natuurlijk pas rond als je akkoord gaat met de eventuele meerprijs. Aan een vluchtverlenging zijn tevens extra administratiekosten verbonden. Klik op onderstaande link voor de kosten: administratiekosten De transfer van en naar het vliegveld en eventuele extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen.

 • ico top

  Is het mogelijk om de reis eerder af te breken dan de groep?

  In overleg is het mogelijk om de reis eerder af te breken, je betaalt dan wel de volledige reissom. Deze wijziging in originele reisdata kun je bij ons als een vluchtverlenging aanvragen. Aan een vluchtverlenging zijn extra kosten verbonden. Klik op onderstaande link voor de kosten: administratiekosten Houdt er rekening mee dat het vluchttarief op de door jou gewenste datum hoger uit kan vallen dan het ticket van de oorspronkelijke heen- en terugreis datum. In dit geval nemen we contact met je op over de meerprijs, en maken we je boeking natuurlijk pas rond als je akkoord gaat met de eventuele meerprijs. De transfer van en naar het vliegveld en eventuele extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen.

 • ico top

  Kan ik vanaf een andere luchthaven vertrekken?

  Ja, het is mogelijk om vanaf een andere luchthaven te vertrekken. Dan dien je zelf je vluchten te verzorgen en boek je bij ons een landarrangement. We verwachten je dan in het eerste hotel op de datum van aankomst van de groep op de bestemming. De definitieve gegevens van het eerste hotel ontvang je ongeveer 1 week voor vertrek van ons.

 • ico top

  Is er een groep incheck op Schiphol of iemand om ons daar op te vangen?

  Sawadee verzorgt geen groep incheck op Schiphol, je dient zelfstandig in te checken bij de betreffende balie op Schiphol. Wij adviseren je dan ook om tijdig aanwezig te zijn en tijdens het inchecken eventueel je stoelvoorkeuren door te geven.

 • ico top

  Hoe kan ik een vliegtuigstoel reserveren?

  Een aantal luchtvaartmaatschappijen bied de mogelijkheid om tegen betaling je stoel te upgraden naar bijvoorbeeld Economy Comfort Class stoelen. Hieronder vind je de luchtvaartmaatschappijen waarbij dit mogelijk is.

  KLM
  KLM biedt reizigers de mogelijkheid om zelf via www.klm.com met behulp van een reserveringsnummer te upgraden naar economy comfort class stoelen. Dit reserveringsnummer is telefonisch of via e-mail op te vragen bij Sawadee.

  Lufthansa
  Vanaf 23 uur voor vertrek kun je via www.lufthansa.com een vliegtuigstoel reserveren.

  Arkefly
  Vanaf 21 dagen tot en met 2 dagen voor vertrek is het mogelijk om, tegen een vergoeding, je stoelvoorkeur vast te leggen via de website van www.arkefly.com. Tevens kun je bij ArkeFly tegen betaling in economy comfort of premium comfort vliegen. Deze upgrade dient via Sawadee te worden aangevraagd en is op aanvraag. Indien deze upgrade bij boeking wordt aangevraagd dan komen er geen extra kosten bij (naast de standaard upgradekosten). Wordt dit verzoek na boeking aangevraagd dan vragen wij hier administratiekosten. Klik op onderstaande link voor de kosten: administratiekosten

  Corendon Airlines
  Het is mogelijk om een stoelvoorkeur door te geven aan Corendon Airlines. Dit kun je zelf doen via de website van www.flycorendon.com Dit is mogelijk tegen een vergoeding. Je kunt ook via deze website bij Corendon Airlines stoelen reserveren met extra beenruimte.

  Transavia
  Het is mogelijk om een stoelvoorkeur door te geven aan Transavia. Dit kun je zelf, tegen betaling, doen via de website van www.transavia.com Dit kun je doen nadat je van ons het ticket hebt ontvangen.

  Overige luchtvaartmaatschappijen
  Aan alle overige luchtvaartmaatschappijen geven wij, waar mogelijk, de stoelvoorkeur door. De luchtvaartmaatschappij probeert deze wensen zo veel mogelijk in acht te nemen. Aangezien het om een voorkeur gaat raden wij ook altijd aan om dit bij de incheckbalie op Schiphol nog even kenbaar te maken.

 • ico top

  Welke naam moet ik als getrouwde vrouw opgeven?

  Als getrouwde vrouw geef je aan ons alleen je meisjesnaam door zoals die in je paspoort vermeld staat. Staat er in je paspoort bijvoorbeeld 'Hendriks e/v Jansen', dan is je meisjesnaam Hendriks en die hebben we nodig voor je ticket.

 • ico top

  Hoe weet de luchtvaartmaatschappij dat ik een speciale maaltijd wil?

  Bij boeking kun je aan ons je wensen voor een speciale maaltijd doorgeven. Bij het boeken van je vlucht geven wij, waar mogelijk, je wensen door aan de luchtvaartmaatschappij. Zij zullen daar zoveel mogelijk rekening mee houden en op de heen- en terugreis je speciale maaltijd serveren. Voor bestemmingen binnen Europa kan deze voorkeur niet doorgegeven worden omdat er veelal geen maaltijden geserveerd worden.

 • ico top

  Wat gebeurt er als mijn vlucht vertraging heeft?

  De luchtvaartmaatschappij is verplicht de reiziger bij vertraging bijstand te verlenen. Mocht je door de vertraging een aansluitende vlucht missen, dan is de luchtvaartmaatschappij verplicht om je met een vervangende vlucht zo snel mogelijk op de eindbestemming te krijgen. Daarnaast heeft de maatschappij een zogenaamde zorgplicht afhankelijk van de duur van de vertraging is de luchtvaartmaatschappij verplicht drankjes en maaltijden, en in sommige gevallen zelfs hotelaccommodatie, ter beschikking te stellen. Mocht je te maken krijgen met een vertraging op de heenreis, neem dan even contact met ons op zodra duidelijk is wat je nieuwe aankomsttijd wordt, zodat we de reisbegeleider op de hoogte kunnen stellen. Bij een vertraging op de terugreis is het handig om eventuele ophalers even in te lichten zodat zij geen uren tevergeefs op de luchthaven op je staan te wachten 

 • top

  Voorbereiding op je reis

 • ico top

  Mijn kind heeft een andere achternaam dan ik; moet ik dan nog ergens rekening mee houden?

  Vaders en moeders, met een andere achternaam dan hun kinderen, hebben soms problemen bij de persoonscontrole op een luchthaven of grensovergang als zij alleen met hun kind reizen. Bij een reis binnen het Schengengebied (de meeste Europese landen) is er geen persoonscontrole. Naar of vanuit een niet-Schengenland is die controle er wel. De Koninklijke Marechaussee moet bij minderjarigen nagaan of de begeleidende volwassene het ouderlijk gezag heeft. Dit speelt vooral als een kind met slechts 1 volwassene reist en er redenen zijn om te kijken of er geen sprake is van het onwettig onttrekken aan het ouderlijk gezag. Nederland verwacht niet van ouders dat zij standaard een verklaring bij zich hebben waaruit het ouderlijk gezag blijkt of waaruit blijkt dat het kind de grens over mag. Wel kan documentatie over het ouderlijk gezag voor een vlottere grenspassage zorgen. Zo adviseert de marechaussee ouders om de volgende documenten mee te nemen:

  • verklaring toestemming voor vakantie van de andere ouder
  • recent uittreksel gezagsregister
  • recent uittreksel GBA van het kind
  • kopie van paspoort van toestemminggevende ouder
  • eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang
  • eventueel het ouderschapsplan
  • eventueel geboorteakte.

 • ico top

  Heb ik een visum nodig voor mijn reis?

  Voor een aantal van de door ons bezochte landen is het noodzakelijk om voor vertrek zelf een visum aan te vragen. In de regel moet hier 4 weken voor vertrek mee begonnen worden. In de uitgebreide reisroute van de betreffende reis kun je onder het kopje "Paspoort en visum informatie" de specifieke visumvoorwaarden voor het te bezoeken land (of landen) vinden en op welke termijn het visum moet worden aangevraagd. Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken!

 • ico top

  Hoe kan ik vooraf in contact komen met andere reisgenoten?

  Om voor vertrek alvast kennis te maken met je reisgenoten kun je gebruik maken van Sawadee?s Reisgenoten App op Facebook. Met behulp van deze applicatie kun je gemakkelijk in contact komen met je medereizigers zodat de voorpret kan beginnen. Je kunt deze applicatie alleen gebruiken wanneer je een Facebook account hebt. Wij zijn ons ervan bewust dat er reizigers zijn zonder Facebook account, helaas kunnen we deze applicatie op dit moment niet buiten Facebook aanbieden.
  Tijdens een Reisvoorbereiding zet je de puntjes op de ?i? voor jouw vertrek. Stel je vragen over de route, win handige tips in over wandelschoenen, rugzakken en andere praktische zaken bij de experts van Bever. en wie weet maak je alvast kennis met je reisgenotenFacebook, reisgenotenapp, events predeparture

 • ico top

  Welke websites kan ik raadplegen voor handige reisinformatie?

  Om de voorbereidingen op je reis te vereenvoudigen hebben we hieronder een beperkt en selectief aantal links naar, aan onze reizen gerelateerde, websites op een rijtje gezet.

  Visa
  http://www.visum.nl visuminformatie en formulieren

  Gezondheid
  www.gezondopreis.nl Gezond op reis.
  www.lcr.nl het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering houdt zich bezig met de preventie van ziekte bij reizigers.
  www.tropenzorg.nl Deze site geeft informatie over het thema reizen en gezondheid en bijbehorende producten.
  www.vaccinatiebureau.nl geeft informatie over vaccinaties aan reizigers.
  www.ggd.nl Vind de dichtstbijzijnde GGD bij jou in de buurt.

  Reisadviezen
  www.minbuza.nl site van het ministerie van buitenlandse zaken met een overzicht per land en regio van reisadviezen, ambassades en consulaten, legalisatie-informatie en andere adviezen.
  www.anvr.nl reisvoorwaarden, boekingsvoorwaarden en meestgestelde vragen over uiteenlopende zaken.
  www.calamiteitenfonds.nl informatie over de garantieregelingen en dekkingbeperkingen van het fonds.
  www.sgr.nl informatie over de Stichting Garantiefonds Reisgelden.

  Reisboeken
  www.reizenoppapier.nl hier vind je zowel reisgidsen over het op reis gaan met kinderen als boeken voor kinderen over op reis gaan.
  www.reisboekhandel.nl overzicht van gespecialiseerde reisboekhandels in Nederland die bij de vereniging van reisboekhandels zijn aangesloten.
  www.dezwerver.nl reisgidsen en kaarten
  www.tegastin.nl reisgidsen over achtergronden en cultuur van landen.

  Duurzaam toerisme
  www.debeterewereld.nl Genieten en bewuste keuzes maken kunnen prima samengaan.
  www.hier.nu Nederland klimaatneutraal
  www.fairtourism.nl een interactieve website over duurzaam toerisme
  www.maxhavelaar.nl website over eerlijke handel met derde wereld producenten
  www.een.nl Armoede de wereld uit
  www.greenseat.nl compensatie van CO² uitstoot met behulp van het aanplanten en beschermen van bossen
  www.wwf.nl lees de projecten van het wereldnatuurfonds.
  www.soskinderdorpen.nl SOS kinderdorpen zorgt wereldwijd voor de opvang van weeskinderen.

  Geld en verzekeringen
  www.atmhunter.nl
  www.gwktravelex.nl: online bestelservice van buitenlands geld en een koersconverter.
  www.oanda.com wisselkoersen
  www.europeesche.nl informatie over reisverzekeringen.

  Overig
  www.kropla.com Welke wereldstekker heb ik nodig?
  www.schiphol.nl Schiphol Amsterdam
  www.ns.nl reisplanner voor vervoer per trein.
  www.cursusindonesisch.nl cursus Indonesisch.
  www.lowani.nl swahili cursus
  www.afrikanieuws.nl boeken, muziek, foto's en het laatste nieuws van landen in Afrika.
  www.earth.google.com satellietbeelden en andere kaarten.
  www.picasa.com software om alle afbeeldingen op de PC automatisch te rangschikken.
  www.tropentheater.nl informatie over niet-westerse culturen en hun achtergronden.
  www.kit.nl onder kit publishers staan landenboekjes speciaal voor kinderen.
  www.samsam.net site voor kinderen met leuke feitjes over landen.
  www.rangerclub.nl leuke site voor kinderen die alles willen weten over dieren.
  www.museumkennis.nl Rijksmuseum voor Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden, Naturalis
  www.afrikamuseum.nl kinderspelletjes en verhalen over Afrikaanse dieren.
  www.kidsveropreis.nl voor ouders die verre reizen maken met hun kinderen.
  www.maak het waar.nl overzicht met de millenniumdoelen.
  www.globalicious.org site voor kinderen hoe je bij kunt dragen aan een hongervrije wereld.
  www.onze wereld.nl het maandblad over globalisering.
  www.weeronline.nl wat voor weer is het.
  www.worldtimeserver.com overzicht van tijdsverschillen en de huidige tijd in landen.

 • ico top

  Heb ik inentingen nodig of moet ik malariatabletten meenemen?

  Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen en Sawadee geen medische instantie is, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl. Het is handig om de uitgebreide reisroute mee te nemen naar je afspraak.

 • ico top

  Zijn er nog bepaalde tips met betrekking tot mijn gezondheid tijdens de reis?

  Er zijn enkele eenvoudige tips, om de kans om ziek te worden tijdens de reis te verkleinen:
  Ga alleen restaurants binnen als er andere mensen zitten. Veel gasten betekent een hoge omloopsnelheid van (vers) voedsel. Bovendien kun je veel gasten als goede reclame zien.
  Doe de eerste dagen rustig aan met eten en laat je maag wennen.
  Blijf altijd goed eten ondanks de hitte en drink vooral veel water.
  Bedenk bij reeds geschild fruit hoe lang het al zo ligt.
  Goede basishygiëne (handen wassen voor het eten) is essentieel ter voorkoming van maag en darmklachten.

 • ico top

  Hoe kan ik me voorbereiden op zware trektochten?

  In enkele van onze reizen (zoals in Nepal) zitten langere trek- of wandeltochten. Hiervoor is een goede voorbereiding aan te raden. Dit helpt om de tocht minder zwaar en veiliger te maken. Daarom heeft Sawadee de trainingsgids ''Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings'' samengesteld. Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen en kun je hier downloaden.

 • ico top

  Hebben jullie nog enkele tips om de reis duurzamer te maken?

  Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van het toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu op bestemming. Daarnaast houden we ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Als toerist zijn er veel, vaak simpele dingen die je kunt doen (of laten) om te zorgen dat je bezoek voor beide partijen een verrijkende ervaring wordt. Hieronder een aantal tips:
  * Informeer jezelf over het land dat je gaat bezoeken met betrekking tot de actuele situatie, de geschiedenis, cultuur, taal en gebruiken.
  * Respecteer lokale culturen en gebruiken, veroordeel niet. Je bent immers een gast in hun land.
  * Eet en gebruik zoveel mogelijk lokale producten.
  * Koop lokale producten voor een schappelijke prijs. Besef dat de lage prijzen mogelijk zijn door (te) lage lonen. Zie afdingen dus niet als een sport en ga niet tot de bodem!
  * Koop geen verboden souvenirs zoals schelpen, koraal, ivoor, dieren en planten.
  * Het uitdelen van pennen, stickers, ballonnen en speelgoed is, hoe goed ook bedoeld, af te raden. Als toeristen van alles weggeven, leren kinderen dat bedelen loont. Als je iets wilt geven doneer het dan aan een project waar de hele gemeenschap baat bij heeft. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten om met de groep een school of een ziekenhuis te steunen. Ook is het goed om ter plekke iets te kopen dat je graag wilt doneren. Zo sla je twee vliegen in een klap: je helpt bijvoorbeeld een schooltje, maar daarnaast steunen jouw aankopen in een kleine schoolboekhandel de lokale economie.
  * Gooi tijdens de reis geen afval op straat, ook al ziet het er op sommige plaatsen ng zo vies uit. Gooi wc-papiertjes onderweg in de prullenbak, of stop ze in een plastic zakje als je tijdens een wandeling hoge nood krijgt. Rondvliegende wc-papiertjes in een natuurgebied zien er niet alleen erg vies uit, maar zijn ook een bron van bacterin.
  * Bananenschillen en ander biologisch afbreekbaar afval mag 'terug naar de natuur'. Wees er wel bewust op waar je schillen ed. weggooit, want bergen rottend afval zijn bijvoorbeeld niet wenselijk in de bewoonde gebieden. Houd het discreet. In nationale parken en natuurgebieden moet je het afval dus inzamelen om het later te verbranden of weg te werpen.
  * Batterijen zijn grote vervuilers. Bewaar lege batterijen en neem ze mee terug naar Nederland en lever ze daar in voor verwerking.
  * Pas je kleding aan de lokale voorschriften en gedragscodes aan. Het is erg gemakkelijk om de lokale bevolking te beledigen of te kwetsen door niet gepast gekleed te gaan.

 • ico top

  Hebben jullie nog enkele tips om de trektocht duurzamer te maken?

  De afgelopen jaren is het aantal (berg)wandelaars sterk toegenomen. Om de gevolgen van de aanwezigheid van reizigers in vaak prachtige maar kwetsbare gebieden te beperken is een gedragscode ontwikkeld. Wij raden je sterk aan om je aan deze richtlijnen te houden.
  * Neem alle niet-afbreekbare verpakkingsmaterialen mee terug. Verbrand of begraaf afbreekbaar afval.
  * Gebruik toiletten voor zover aanwezig, of anders een plek op een afstand van minimaal 30 meter van een waterbron verwijderd.
  * Zorg voor afdoende warme kleding, zodat niemand echt afhankelijk is van verwarming 's avonds.
  * Beperk het gebruik van warm water om te wassen tot een minimum.
  * Gebruik afbreekbare zeep of shampoo.
  * Blijf op de paden.
  * Pluk absoluut geen bloemen of planten en koop geen zaken die gemaakt zijn van wilde diersoorten.
  * Respecteer de lokale cultuur. Vrouwen dienen er redelijk bedekt bij te lopen, mannen in ieder geval niet met ontbloot bovenlijf.
  * Het is gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen en dat de bevolking zich vaak dankzij hun beperkte behoeften en een uitgekiend eeuwenoud evenwicht in leven weet te houden. Bedenk dat dit evenwicht snel verstoord kan raken door onze aanwezigheid en hetgeen we achterlaten.

 • ico top

  Wat moet ik doen als ik medicijnen wil meenemen naar het buitenland?

  Gebruik je speciale medicijnen, neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

  Indien je zwaardere medicijnen gebruikt die onder de Opiumwet (kunnen) vallen, lees dan het advies op: Rijksoverheid.nl. • top

  Vragen over onze fietsreizen

 • ico top

  Mag ik mijn eigen fiets meenemen?

  Bij alle kampeerreizen kun je kiezen voor het meenemen van je eigen fiets of een fiets huren. Zorg wel dat je fiets in goede staat verkeert en minimaal 21 versnellingen heeft. Bij de vliegreizen staat per reis vermeld of je je eigen fiets kan meenemen.

 • ico top

  Kan ik naar een vliegbestemming mijn eigen fiets meenemen?

  Meestal kun je kiezen tussen het meenemen van je eigen fiets en het huren van een fiets. Houd er echter rekening mee dat het aantal kilo’s op de vlucht beperkt is en hier dus vaak extra kosten aan verbonden zijn. Deze kosten kunnen per bestemming verschillen en zijn bij onze medewerkers na te vragen.

 • ico top

  Zijn de huurfietsen verzekerd?

  Je bent te allen tijde verantwoordelijk voor je huurfiets. Bij diefstal moet je daarom aangifte doen en de fietssleutels kunnen overleggen. We gaan ervan uit dat je de huurfiets in dezelfde staat weer inlevert, als waarin je hem ontvangen hebt. Lees goed de polisvoorwaarden van je reisverzekering door en vraag bij je boekingskantoor of schade en/of diefstal aan je (huur)fiets wordt gedekt.

 • ico top

  Moet ik mijn eigen reserveonderdelen en gereedschap meenemen?

  Zorg dat je fiets voor vertrek helemaal in orde is. Monteer zo nodig nieuwe banden en nieuwe remblokken. Op de reis gaan in ieder geval een hogedrukpomp en een gereedschapskist mee om de meest voorkomende reparaties te kunnen verrichten. Verder gaat er een beperkte hoeveelheid reserveonderdelen mee, o.a. binnen- en buitenbanden. De reisbegeleider kan je in geval van nood weer op weg helpen, maar kan onmogelijk voor alle merken, de vele soorten spaken, derailleurs, kettingen en remblokken bij zich hebben.

 • ico top

  Mijn zoon is deze zomer bijna 5. Kan hij dan al op een aanhangfiets?

  Uiteraard is het ene kind groter en zwaarder dan het andere, maar de leeftijd waarop kinderen te groot worden voor een achterzitje ligt doorgaans bij 4 jaar. Of een kind dan ook al meteen op een aanhangfiets mee kan fietsen, ligt ook weer aan het kind. Is het er fysiek al klaar voor? Kan het goed stil zitten? Luistert het goed naar je aanwijzingen? Zeker in zo’n “tussenjaar” is het raadzaam om geen al te zware tocht te kiezen en het fietsen regelmatig te onderbreken. Denk er ook aan dat het voor de ouder voorop ook even wennen is. Dat geldt voor het sturen, maar ook voor het fietsen zelf. Je moet er rekening mee houden dat dit een extra belasting vormt. Het is dan zeker belangrijk om met een juiste, lichte versnelling een heuvel op te kunnen fietsen. Twijfel je? Kom dan eens langs op ons kantoor om een huurfiets en aanhangfiets uit te proberen. Maak daarvoor wel eerst even een afspraak!

 • ico top

  Kan mijn kind de reis zelf fietsen?

  Natuurlijk is het niveau van ieder kind verschillend, maar over het algemeen is het zo dat een kind vanaf 7 jaar de lichtere reizen zelfstandig kan fietsen. Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er speciale aanhangfietsen. Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen mee in een kinderzitje als ze goed kunnen zitten.

 • ico top

  Is hoofdbescherming verplicht?

  Wij adviseren altijd een valhelm te dragen, maar wij stellen dit niet verplicht. Bij de huur van een kinderfiets, aanhangfiets en zitje is een valhelm inbegrepen. In Spanje is het dragen van een fietshelm wel verplicht.

 • ico top

  Hoe zwaar zijn de verschillende tochten?

  Behalve de bestemming speelt het fietsniveau een belangrijke rol of een reis geschikt is voor je. Het is van belang dat je een reis kiest die bij je past. Niet te zwaar, maar ook niet te licht. Je vindt in ons programma reizen van fietsniveau 1 t/m 5. De lengte van de etappes, het hoogteverschil, het klimaat, al die dingen nemen wij mee in de weging van een reis.

  1. De lichtste fietsvakantie; over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dagafstanden (gemiddeld 50 km). Korte pittige hellingen met hoogteverschillen tot ± 100 meter komen voor.

  2 Niet te steile en niet te lange hellingen over niet erg moeilijk terrein. De dagafstanden zijn soms wat langer, tot plm. 65 km per dag.

  3 Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dagafstanden zijn gemiddeld 70 km.

  4 De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dagafstanden tot plm. 80 km.

  5 Een meer sportieve tint. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen en veelal een wat langere afstand. Dagafstanden variëren van 70 tot 100 km.

  Familiereizen bieden we aan in categorie 1 t/m 3. De lengte van de etappe, het hoogteverschil, het klimaat, al die dingen nemen wij mee in de weging van een reis.
  Natuurlijk is elk kind anders, maar in het algemeen kan een kind vanaf 7 jaar niveau 1 zelfstandig fietsen. Voor de hogere niveaus moeten zij over wat meer kracht in de benen beschikken. Een aanhangfiets is voor kinderen tussen 4 en 7 jaar een prima optie. Zwaar voor de ouders? Dat ligt eraan hoeveel de kinderen meetrappen! Kinderen onder de 4 kunnen lekker mee in een kinderzitje. Twijfel je? Neem dan contact met ons op!

 • ico top

  Is er hulp bij pech onderweg ?

  De bezemwagen of volgauto is nooit ver weg. De reisleiders zijn per mobiel te bereiken en proberen je zo snel mogelijk helpen. Er wordt wel van je verwacht dat je een lekke band zelf kunt plakken.

 • ico top

  Hoe gaat het precies met de maaltijden bij de kampeerreizen?

  Op de kampeerreizen gaat er een luifelkeuken mee. Dit is een complete keuken inclusief borden en bestek. De begeleider doet inkopen voor ontbijt, lunch en diner. Compleet verzorgd dus. Wel dien je gemiddeld twee keer, onder het genot van een drankje, de kok te helpen met het voorbereiden van de maaltijden. Na het eten wordt er natuurlijk nog geholpen met de afwas.

  Op alle dagen wordt er gekookt, op één dag na, want dan is er ook voor de begeleiding een moment van rust. Voorts is er bij deze reizen de mogelijkheid, tijdens het ontbijt, een lunchpakket te maken.

  De kosten voor de maaltijden zijn niet inbegrepen. Ter plaatse betaalt je ca. € 12,- per dag voor deelnemers vanaf 13 jaar. Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar € 7,50 en kinderen van 2 t/m 4 jaar € 4,- per persoon per dag. Kinderen van 0 tot 2 jaar betalen niets.

 • ico top

  Welke kampeerspullen moet je meenemen bij de kampeerreizen binnen Europa?

  Je dient zelf te zorgen voor een tent, matje, slaapzak, binnenzak (laken) en zaklamp. Je tenten en bagage gaan mee in de bagageauto. Er geldt een bagagelimiet van 20 kg per persoon, inclusief tent. Een eigen campingstoeltje is toegestaan indien deze klein en opvouwbaar is. Wij zijn gezien de beperkte bagageruimte in de begeleidingsauto’s genoodzaakt daar nauwlettend op toe te zien. Houd er rekening mee dat je overdag tijdens het fietsen niet bij je bagage kunt.

 • ico top

  Wanneer ontvang ik de routebeschrijving?

  De uitgeprinte routebeschrijving ontvang je bijna bij alle fietsvakanties ter plaatse van de reisbegeleiding. Uiterlijk 7 dagen voor vertrek ontvang je deze ook per mail.

Beoordelingen van onze reizigers

Reisbegeleiding 9.3
Vervoer 8.5
Overnachtingen 8.0
Reisroute 9.6
8.3 6 beoordelingen
 • 8 26-07-13

  Dorien Wolters

  Het was een mooie familiereis. Veel gezien en gedaan.Je voelde je nietig in het immense landschap. Geen uur hetzelfde. Amazing

 • 7 13-07-12

  Kevin Hovland

  Ik vond het een erg leuk land om naar toe te gaan, vooral als je houd van bergen en watervallen. Er zijn leuke en unieke dingen te beleven. En het is ook erg gezellig geweest met de groep.

 • 9 13-07-12

  Jeanneke Beersma

  IJsland is een overweldigende ervaring. Prachtige natuur en natuurverschijnselen en zeer divers. Ook de kinderen (13 en 15) hebben een leuke vakantie gehad.

 • 8 01-08-11

  Jolanda Kamies

  We hebben deze reis gecombineerd met NY en het contrast alleen al maakte de reis heel bijzonder. De natuur in IJsland is prachtig en op veel plekken uniek. Je ziet veel maar tijd om te zwemmen is er ook. Verder maakte onze Nederlands sprekende gids, met heel veel verhalen over het land, het een niet te vergeten reis.

 • 9 01-08-11

  Belinda Van Huisstede

  IJsland deed ons steeds weer verbazen. We gingen werkelijk waar van hoogtepunt naar hoogtepunt. Gids Briann was enthousiast, vrolijk, sprak goed Nederlands en wist zijn trotsheid op zijn land goed over te brengen. We zijn in die korte tijd dat we er waren van IJsland gaan houden.

 • 9 01-08-11

  Mike Griffin

  IJsland is veelzijdig en deze reis laat bijna alle facetten van het land zien. En dat zonder heel veel te reizen. Een mooie avontuur!

Reisinfo

icoDeskundige reisbegeleiding

Deze IJsland reis wordt begeleid door een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


icoBeste reistijd

In de zomermaanden is het in IJsland overal lang licht. Vanaf maart is het in IJsland langer licht dan in Nederland. In het bijzonder vanaf midden mei tot midden juli. In juni is de langste dag en wordt het zelfs helemaal niet donker meer; je hebt 24 uur per etmaal daglicht. De mogelijkheid bestaat om dan de middernachtzon te bewonderen. In het najaar neemt het aantal uren daglicht af en heb je door de lichtinval prachtige kleuren in het landschap.

IJsland heeft door ligging net onder de poolcirkel een koud klimaat. In de zomermaanden is gemiddeld rond de 15 graden wat de IJslanders zelf overigens als tropisch ervaren. In het zuiden van IJsland is het vaak een paar graden warmer dan in het noorden van het land. In de zomermaanden kan er regelmatig neerslag vallen, neem dus regenkleding mee.

Meer informatie over het weer op deze bestemming kun je vinden op www.weeronline.nl. Niet alleen kun je actueel weer bekijken, maar ook klimaatgrafiekjes met gemiddeldes van de afgelopen jaren, zodat je een beeld krijgt van het weer dat je kunt verwachten. Heel handig is ook de reisplanner (onder het kopje klimaat als je een stad hebt aangeklikt), waarmee je een beknopt weerbeeld krijgt voor de periode die je aangeeft te reizen (niet bij alle steden beschikbaar).

ico Inbegrepen in de reissom

Wat is inbegrepen in de reissom?

 • Internationale vluchten
 • Luchthavenbelasting Schiphol
 • Overige luchthavenbelastingen (uitgezonderd eventueel ter plekke te betalen vertrekbelastingen; zie kopje: zakgeld)
 • Brandstoftoeslag (zoals die geldt op het moment van boeking)
 • Vervoer ter plaatse volgens programma
 • Overnachtingen volgens programma
 • Alle activiteiten volgens programma
 • Al het vervoer volgens programma in een eigen bus
 • Comfortable hotelovernachtingen
 • 9 x ontbijt
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding

icoBijkomende kosten

Bijkomende kosten vooraf

Boekingskosten 
 • 1 persoon:
 • 2 personen:
 • 3 of meer deelnemers:
€ 25,-
€ 40,-
€ 50,-
Bijdrage Calamiteitenfonds (per factuur) € 2,50
Reis en/of annuleringsverzekering (indien van toepassing)
Persoonlijke uitgaven: maaltijden, drankjes, souvenirs (in totaal) € 400,-
Entree Blue Lagoon - Exclusief transer á ongeveer € 30,-. € 40,- (ong)
Optionele entreegelden (ter plekke) € 25,-
Optionele Excursies € 300,-

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is per persoon. Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier. Zo kun je je groepsreis toch een individueel accent geven.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Dit zijn de prijzen zoals bekend in januari 2015. Uiteraard kunnen de prijzen in de loop van het jaar wijzigen. (Hou er rekening mee dat vanaf januari 2015 de Euro flink in waarde is gedaald t.o.v. de Dollar en enkele andere lokale valuta).

Fooien

Het genoemde bedrag aan fooien is een richtlijn, m.u.v. de fooien voor de Nederlandse of lokale reisbegeleider. Op reis is het gebruikelijk om bijv. chauffeurs, koks en gidsen een fooi te geven. Fooien zijn vaak een onmisbare aanvulling op het inkomen, waarvan meestal een hele familie afhankelijk is. In veel gevallen kun je zelf een fooi geven. Gemeenschappelijke uitgaven (groepsfooien, entreegelden etc.) worden meestal uit de gezamenlijke pot betaald, waarvoor aan alle deelnemers een bijdrage wordt gevraagd. Wanneer je tevreden bent over de reisbegeleider zelf, dan mag je hem/haar natuurlijk ook een fooi geven.

icoZwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. Je kunt de reis zo intensief maken als je zelf wilt. Voor de activiteiten die we ondernemen is geen ervaring nodig. De reis heeft een goede afwisseling tussen actief bezig zijn, en tijd voor je zelf. Uiteraard gaat er gekwalificeerde begeleiding mee met alle activiteiten die in ons programma zijn opgenomen.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

icoVluchtinformatie


image
image
Vertrekdatum Vluchtnr. Traject Vertrek Aankomst Vluchtduur
10 jul 2015 FI501 AMS-KEF 14.00 15.10 03.10 uur
19 jul 2015 FI500 KEF-AMS 07.40 11.40 03.00 uur

FI=Icelandair, AMS=Amsterdam, KEF=Reykjavik, *=volgende dag

Vertrekdatum Vluchtnr. Traject Vertrek Aankomst Vluchtduur
24 jul 2015 WW443 AMS-KEF 12.35 13.50 03.15 uur
02 aug 2015 WW442 KEF-AMS 06.35 11.35 03.00 uur

WW=Whyalla Airlines, AMS=Amsterdam, KEF=Reykjavik, *=volgende dag

Vertrekdatum Vluchtnr. Traject Vertrek Aankomst Vluchtduur
31 jul 2015 FI501 AMS-KEF 14.00 15.10 03.10 uur
09 aug 2015 FI500 KEF-AMS 07.40 11.40 03.00 uur

FI=Icelandair, AMS=Amsterdam, KEF=Reykjavik, *=volgende dag

Het vluchtschema kan per vertrekdatum verschillen. Genoemde vluchtgegevens zijn onder voorbehoud. Uiterlijk 7 dagen voor vertrek ontvang je een e-mail van ons met het definitieve vluchtschema, de gegevens van de accommodatie waar je de eerste nacht zult verblijven, de deelnemerslijst en het E-ticket.

Tijdens de vluchten met Icelandair zijn de maaltijden aan boord tegen betaling verkrijgbaar zijn. Een beperkte selectie frisdrank, water, koffie en thee is wel gratis.

Landarrangement

Ben je al op de plaats van bestemming of regel je de vlucht liever zelf? Boek dan het landarrangement van deze reis. We verwachten dan dat je op de dag van aankomst van de groep tijdig bij het eerste hotel bent. Transfers naar het hotel dien je zelf te regelen en te betalen. Een landarrangement zal vaak 1 of 2 dagen korter zijn dan de volledige reis vanwege de vluchtdagen die er onderdeel van uitmaken. De prijs van het landarrangement verschilt per vertrekdatum en varieert voor de 10-daagse reis van € 1.398,- tot € 1.500,-.

Het landarrangement start in het hotel nabij Hveragerdi en eindigt in Reykjavik.

Vluchtverlenging

Wil je na afloop van de reis langer blijven, vraag dan een vluchtverlenging aan. Aan het boeken van een verlenging zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50,- per persoon (tot een maximum van € 100,- per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat. Extra hotelovernachtingen dien je zelf te regelen en te betalen. Eventuele transfers kun je het beste ter plekke regelen.

CO2 neutraal vliegen

Wij bieden je de mogelijkheid om ook de CO2 uitstoot van je vliegreis te compenseren. Hierbij wordt een zone-indeling gehanteerd (zie kaart + tabel). Het bedrag wordt geïnvesteerd in duurzame energieprojecten. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je je vlucht wilt compenseren. Voor onze reizen naar zeer fragiele natuurgebieden zoals de poolreizen en de Galapagos is CO2 compensatie standaard opgenomen in de reissom.

icoVervoer ter plaatse

Gedurende de reis hebben we, met uitzondering van de dagen in Reykjavik, de beschikking over een eigen minibus.

icoAccommodatie

Gedurende de reis overnachten we in verschillende soorten accommodaties. We slapen voornamelijk in comfortabele hotels en guesthouses. Je verblijft drie nachten in een hotel in het centrum van Reykjavik, de andere nachten verblijf je in drie verschillende accommodaties aan de zuidkust, vaak prachtig gelegen en ver van de bewoonde wereld.
Houd er wel rekening mee dat er qua vermaak in de hotels (vooral langs de zuidkust) niet heel veel aanwezig is.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt. Wil je dit liever niet, dan kun je voor € 350,- extra een éénpersoonskamer bijboeken. We proberen terplekke zo veel als mogelijk dat deze kamers bij elkaar in de buurt liggen.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

icoDuurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Naar boven
 

Profiteer nog 2 dagen...
van onze aanbetalingsactie!


Maak je reisplannen concreet en profiteer nog 2 dagen van onze unieke actie.

Als je nu een reis boekt, betaal je slechts € 100 aan in plaats van 20% van de reissom.