header
FacebookTwitterYouTube
In deze nieuwsbrief
pijltje Tijgers in Noord-India
pijltje Jordanië: Slapen onder de sterren
pijltje Slapen op een koffiefinca in Colombia
pijltje Gorilla’s en chimpansees in Uganda
pijltje Nooit meer slapen
pijltje Waar slaap je in Midden-Amerika?
pijltje Kenia en Tanzania: zeer gevarieerde overnachtingen
pijltje Tibet en Nepal reis: slaap op het dak van de wereld
pijltje Boekentips
pijltje Gegarandeerd vertrek
pijltje Singlereizen
pijltje WaarBenJij.Nu
pijltje Thuisvaccinatie
pijltje Facebook
pijltje Waar slaap je het liefst tijdens je reis?
pijltje Bestel nu het nieuwste boek van Columbus!
trans
Wil binnen korte tijd een mooie reis gaan maken? Kijk dan in het overzicht van reizen met een gegarandeerd vertrek;  ontdek de animistische stammen in Ethiopië of slaap in een traditionele Ger in Mongolië. Beleef een ijskoud avontuur op Spitsbergen of slinger door de jungle in Costa Rica.

Kijk hier voor de allerlaatste plaatsen op onze zomerreizen.
trans
Alleen met een groepsreis mee? Kijk dan eens in het overzicht van onze singlereizen; maak kennis met de Aboriginal cultuur in Australië of met de Tico’s in Costa Rica. Overnacht in een tempel in Thailand of slaap in een bedoeïentent in Jordanië.
trans

Sawadee heeft een eigen WaarBenJij.nu community. Iedereen die een reis met Sawadee gaat maken krijgt een uitnodiging om hier een account te openen. Als je deze uitnodiging accepteert zal dit account gekoppeld worden aan de accounts van andere reizigers uit jouw groep, zodat contact met elkaar kunt opnemen. Tijdens of na de reis kun je reisverhalen, foto’s en filmpjes delen met vrienden en familie en op een makkelijke manier contact houden met medereizigers. Als lid van Sawadee’s WaarBenJij.nu community kun je genieten van voordelen zoals extra ruimte om foto’s te uploaden.

trans
Natuurlijk wil je die welverdiende reis niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Makkelijk toch?
trans
Afgelopen week kon je via onze website en via Facebook stemmen op de leukste Dopperfoto. De reisvoucher ter waarde van €250 is gewonnen door Dorien, zij heeft in Namibië echt een hele originele foto gemaakt!

Heb je tijdens je reis fantastische foto’s gemaakt? Maak hier dan een professionele slideshow van door je foto’s te uploaden op tripwow.com. Deel je slideshow met ons via het Facebook prikbord of Twitter@sawadeereizen.
trans
Waar slaap je het liefst tijdens je reis?
radiobutton In een (luxe) hotel
radiobutton In een tent
radiobutton Bij de lokale bevolking thuis
radiobutton Buiten onder de sterrenhemel
radiobutton In een hangmat
trans
'50 Nieuwe Inspirerende Reizen', het tweede boek van Columbus Magazine, is uit! Bestel nu voor slechts €18,95. Op = Op.
trans
Colofon
trans
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Sawadee Reizen.

trans
 
  Beste reiziger,
   Als je met Sawadee op reis gaat verblijf je meestal in verschillende accommodaties. De vraag ‘waar slaap je?’, is dus niet zo makkelijk te beantwoorden. In deze nieuwsbrief lichten wij een aantal accommodaties van de verschillende reizen uit. Bij veel van onze reizen is onlangs op onzewebsite een tab ‘accommodaties’ toegevoegd, daar vind je meer informatie (en foto’s) over de verschillende slaapplekken van de specifieke reis.

Lees hier meer over de meest bijzondere Sawadee accommodaties.
Oog in oog met de grootste kat ter aarde? Tijdens deze gevarieerde rondreis door India is het mogelijk. De reis brengt je naar de mooiste natuurparken met een enorme diversiteit aan diersoorten en vegetatie. Alleen het luisteren naar de mysterieuze geluiden van het Indiase wildleven is hier al een beleving. Tijdens het verblijf in de Nationale Parken overnacht je in de accommodaties die zijn aangesloten bij TOFT Tigers. Deze organisatie draagt bij aan de bescherming van de tijger. Door te verblijven in een jungle lodge van TOFT Tigers draag je bij aan het werk van de organisatie en wordt het leefgebied van de tijger en vele andere diersoorten beschermd. Per deelnemer draagt Sawadee €25 bij aan TOFT.

De 19-daagse reis met vertrekdatum 4 november heeft een gegarandeerd vertrek.
Voor wie kort maar actief op reis wil, is Jordanië de perfecte bestemming! Tijdens deze 12-daagse reis bezoek je Romeinse steden, drijf je in de Dode Zee en wandel je door het Dana natuurreservaat. Hier verblijf je in een hotel dat wordt gerund door de bewoners van het dorp. Natuurlijk mag een bezoek aan de beroemde roze stad Petra niet ontbreken. Je overnacht in het spectaculaire woestijnlandschap van Wadi Rum, in een bedoeïentent of onder de ‘blote’ sterrenhemel. De reis eindigt in Aqaba aan de Rode Zee. Het hotel ligt dichtbij de zee en op slechts een paar minuten lopen van het centrum.

Op de website kun je zien bij welke accommodaties je zoal verblijft. Enthousiast geworden? Ga mee met de gegarandeerde reizen van 4 of 7(singlereis) oktober en ontdek het zelf.

Laat je in Colombia overweldigen door de variatie en tegenstellingen van het land, zoals het Andesgebergte, de koloniale steden, de koffiestreek en de prachtige Caribische stranden. Tijdens de 23-daagse reis verblijf je twee nachten op een nog producerende koffie boerderij (finca) dichtbij Pereira in de koffieregio Zona Cafetera. Je kunt hier heerlijk relaxen aan het zwembad, wandelen door de koffievelden en het hele proces van koffiemaken leren kennen. Aan het eind van iedere dag komen de plukkers terug om de geplukte koffiebonen te laten wegen.

De reis met vertrekdata 10 juli en 30 oktober heeft een gegarandeerd vertrek.
Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, zou ooit eens naar Uganda moeten gaan: het is het land van dichte wouden, gorilla's en chimpansees. Op Ngamba Island kun je een bezoek brengen aan een opvangcentrum voor chimpansees. Uganda is daarnaast ook het land van savannelandschappen met leeuwen, zebra’s en giraffen. Het heeft een paradijselijke natuur, een zeer hartelijke bevolking en staat garant voor avontuur! Tijdens de 23-daagse reis overnacht je in sfeervolle en eenvoudige accommodaties: de ene keer slaap je in een banda en de andere keer in een vooropgezette safaritent of een eenvoudig hotel. Verder ga je een paar nachten tussen het wild kamperen en verblijf je bij een boeren familie. Juist deze unieke slaapplaatsen zorgen ervoor dat je het land optimaal beleeft!

De reizen van 14 augustus en 9 september hebben een gegarandeerd vertrek.
Midzomernacht aan de pool doet gekke dingen met je. Je zit om elf uur ’s avonds nog gezellig in de bar van het schip en je bent best moe, maar als je naar buiten kijkt, staat de zon hoog aan de hemel en lijkt de nacht maar niet in te vallen. Alsof de tijd stil staat en het permanent een uur voor zonsondergang is. Veel slaapkamerramen op Spitsbergen zijn beplakt met zonwerend folie en de dikke patrijspoorten in de kajuiten aan boord sluiten gelukkig alle licht buiten. Ga je echter even ’s nachts je kamer of kajuit uit, dan is het alsof je van een middagslaapje wakker wordt, want buiten staat de zon onveranderd hoog aan de hemel. Omdat de meeste mensen ’s nachts wél hun donkere kajuit opzoeken, is het des te vervreemdender wanneer je om twee ’s nachts helemaal alleen boven op het schip over de vreemd verlichte  ijszee uitstaart. Nog nooit was slapeloosheid zo mooi.
Tijdens de 31-daagse Trans-Midden-Amerika reis door Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Guatemala én Belize beleef je de geheel eigen sfeer van zes landen in Midden-Amerika. Hotel con Corazón is een bijzonder hotel in Granada in Nicaragua. Midden in de stad staat het stijlvol gerestaureerde koloniale pand met zestien kamers, een restaurant en bar, twee patio’s en een zwembad. Een heerlijke plek om thuis te komen in een vreemd land. Maar deze simpele luxe is niet het enige wat dit hotel zo bijzonder maakt. Hotel con Corazón is een ‘hotel met een hart’. Het draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van Nicaragua, door te investeren in educatie en werk. Met het hotel als bruisend middelpunt. Zo gaat alle winst naar projecten die kinderen stimuleren om naar school te gaan en af te maken. Daarnaast zorgt het hotel voor werkgelegenheid in een land dat volop in ontwikkeling is.

De reis heeft een gegarandeerd vertrek op 29 oktober, 19 november en 10 december (singelreis).
Tijdens de 23-daagse avontuurlijke rondreis door Kenia en Tanzania worden kampeer overnachtingen in de Nationale Parken afgewisseld met overnachtingen in eenvoudige hotels en lodges in de steden en dorpen. Juist deze variëteit wordt door onze reizigers erg op prijs gesteld. Het ware safarigevoel krijg je wanneer je je koepeltentje op de stoffige grond zet. ’s Nachts hoor je de wilde dieren aan de andere kant van het canvas rondscharrelen. Je leert een hotelkamer pas echt waarderen als je het stof weer van je af kunt spoelen onder een warme douche. Natuurlijk hebben we er voor gezorgd, dat al onze accommodaties zich op prachtige locaties bevinden. Wil je alvast een kijkje nemen? Op onze website vind je van een aantal accommodaties foto’s en een korte beschrijving.

De reizen van 3 en 10 (singlereis) september hebben een gegarandeerd vertrek.
Verscholen achter de Himalaya ligt een land dat op velen een mystieke aantrekkingskracht heeft. In 25 dagen reis je door de spectaculaire ruige natuur van de Tibetaanse hoogvlakte en passeert onderweg dorpjes en een enkel nomadenkamp. In Kathmandu, Lhasa en Dhulikel verblijf je in goede hotels en tijdens het bezoek aan The Last Resort in luxe tweepersoonstenten. De accommodaties op het Tibetaanse plateau zijn vaak eenvoudig maar sfeervol. Soms moeten de sanitaire voorzieningen worden gedeeld. Daar staat tegenover dat je zo wel het kloosterleven van dichtbij meemaakt, een unieke ervaring! Veel hotels in Tibet hebben vaak geen verwarming, dus ’s avonds en 's nachts kan het flink koud zijn. Kijk op de website voor foto’s en een bekorte beschrijving van de accommodaties.

De reizen van 28 september (singlereis) en 5 oktober hebben een gegarandeerd vertrek.
  Boekentips
Karin Brynard - Moord op Huilwater
Kunstschilderes Freddie is met haar zwarte adoptiedochtertje op Huilwater vermoord. Omdat in de omgeving van de boerderij vee is gestolen waarbij nachtwakers zijn gedood, zien de boeren er de zoveelste plaasmoord in. Een actuele moordgeschiedenis, het mysterieuze verleden van een inspecteur, de opportunistische gretigheid van een journalist en de geschiedenis van de ‘Griekwas’ de oorspronkelijke bewoners: in een onderkoelde stijl met een ironische ondertoon brengt Karin Brynard dit alles samen in een spannende Afrikaanse thriller.

Handboek Natuurfotografie
Olifanten, oerwouden, leeuwen, tijgers, apen, giraffen, pinguïns, arenden, walvissen of ijsberen? Je hebt ze geen van allen nodig om een goede natuurfoto te maken. Wat dan wel? Goede apparatuur, inzicht in composities, veldkennis van planten en dieren en dan het allerbelangrijkste: fantasie! Met dit boek willen de auteurs de deuren wagenwijd openzetten voor iedereen, beginner of gevorderde, die plezier beleeft aan het fotograferen van natuur.
 
 
Onleesbaar?
  Is de nieuwsbrief niet goed te lezen of is de opmaak niet juist? Klik dan hier om hem op onze site te lezen.
Afmelden
  Klik hier indien je de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.
Archief
  Klik hier voor een overzicht van alle verzonden nieuwsbrieven.