Er is 1 reis naar Kaapverdie die voldoet aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Kaapverdische Eilanden Boeiende mix tussen Afrika en Europa
  • Afwisselende reis over de mooiste eilanden van Kaapverdië
  • São Vicente, Santiago, Fogo en Santo Antão
  • Verschillende wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld naar de top van de Pico-vulkaan op Fogo

  Gegarandeerd vertrek op:
  26 feb , 25 nov , 17 feb - alle vertrekdata

  13 dagen
  vanaf € 1.799,- inclusief CO2-compensatie
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Over Kaapverdië

Kaapverdië is lang een Portugese kolonie geweest en dat is terug te zien in de verschillende kleine steden. Tijdens een rondreis door Kaapverdië bezoek je meerdere eilanden welke elk uniek zijn op hun eigen manier. Zo vind je op het eiland Fogo de Pico de Fogo, een actieve vulkaan, terwijl je op de rest van Santiago geniet van een schitterende groene omgeving. Elk eiland is dus uniek en tijdens een rondreis door Kaapverdië ontdek je waarom.

< Terug naar alle Kaapverdie reisverhalen

Wandelen op Kaapverdië

Afrika, 06-05-16

Wandelen: wij Nederlanders houden ervan. En niet zo’n beetje ook! Uit eerdere tellingen blijkt dat er maar liefst 10.000 wandelaars in Nederland zijn. Met name in de provincies Friesland, Overijssel, Utrecht en Zeeland wordt flink wat afgewandeld. Wil je eens écht een bijzondere wandeling maken? Ga dan naar Kaapverdië bijvoorbeeld. Een wandeling op deze eilandengroep is dé manier om de veelzijdige natuur op deze eilanden te ontdekken. Van eucalyptusbomen tot heerlijke sappige mango’s, klaar om geplukt te worden!

Kaapverdië: nog nooit van gehoord?

Voor degene die nog nooit van Kaapverdië of de Kaapverdische eilanden heeft gehoord; dit is een eilandengroep voor de westkust van Afrika. Deze 10 eilanden hebben een vulkanische oorsprong en dat is goed zichtbaar in het landschap; prachtig om per voet te ontdekken! Voor de Nederlandse zonliefhebbers is er goed nieuws: op Kaapverdië is onze grote gele vriend áltijd aanwezig. Ook daalt de temperatuur nooit onder de 20 graden. Het is hier dus hoe dan ook goed toeven.

Wandelen op Kaapverdië

Eenmaal in Kaapverdië zijn wandeltochten niet uit te sluiten. Dit is namelijk de beste manier om een goede indruk te krijgen van de bijzondere en zeer gevarieerde natuur. Zo loop je het ene moment naar de top van een prachtige vulkaan, terwijl je het andere moment omringd wordt door bananen- en suikerrietplantages. Maar ook vruchtbare valleien, groene heuvels en landbouwakkers kom je hier veelvuldig tegen. Dát is nog eens wat anders dan de Nederlandse bossen!

De 14-daagse rondreis van Sawadee

Is je interesse gewekt? Bij Sawadee kan je een unieke 14-daagse rondreis boeken. Deze reis is gevuld met mooie wandelingen en bijzondere accommodaties; zo slaap je de ene keer in een luxe hotel en de andere keer in een klein pension gerund door een lokale familie. Een mooie manier om ook de gastvrije bevolking van Kaapverdië te leren kennen. Aan het eind van de reis, wanneer er genoeg gewandeld, gezien en ervaren is, is het tijd voor een ontspannen afsluiting: op het strand van het eiland São Vicente!

Naar boven
 

Sawadee Game Week
Latijns-Amerika

Ben je snel in het raden van het juiste woord? Kom erachter tijdens de ‘Guess the word’ Game van Latijns-Amerika. Raad het woord zo snel mogelijk en met zo min mogelijk letters en maak kans op het boek Before they pass away van Jimmy Nelson. Succes!