Er zijn 11 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Tanzania Duizenden dieren op oneindige vlaktes
  • Rechtstreekse vluchten met KLM
  • Keuze tussen vertrekdata met een Nederlandse of Lokale Engelssprekende reisbegeleider
  • De mooiste nationale parken van Tanzania in een 13-daagse reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 sep - alle vertrekdata

  Nieuwe reis
  13 dagen
  vanaf € 2.698,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 sep - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar Kleurrijke Masai en veel, heel veel dieren
  • Rechtstreekse comfortabele vlucht met KLM
  • Inclusief alle gamedrives in Samburu, Nakuru en Serengeti
  • Comfortabele vlucht van Arusha naar Zanzibar (twv $200,-)
  Avontuur-Plus
  21 dagen
  vanaf € 3.199,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar Hoogtepunten Zeg Jambo tegen Kenia, Tanzania en Zanzibar
  • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Kenia en Tanzania te beleven
  • Prachtige safari rondreis met comfortabele lodges/hotels
  • Gamedrives in de meest wildrijke parken: Masai Mara, Amboseli, Tarangire, Serengeti en Ngorongoro krater
  18 dagen
  vanaf € 4.639,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Zambia, Malawi en Tanzania Het warme hart van Afrika
  • Entreegelden voor de nationale parken inclusief in de reissom
  • Unieke reis met bijzondere wildparken: Ruaha, Selous en South Luangwa
  • Bezoek fair trade theeplantage in het zuiden van Tanzania

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 sep - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  24 dagen
  vanaf € 3.699,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 sep - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis Tanzania - Kilimanjaro Sneeuw op de evenaar
  • Zevendaagse looptocht naar de hoogste top van Afrika, de majestueuze Kilimanjaro
  • Beklimming via de mooiste route, Machame (incl. permit)
  • Extra acclimatiseringsdag tijdens de beklimming
  Avontuur-Plus
  16 dagen
  vanaf € 4.139,- inclusief CO2-compensatie
 • Avontuur-Plus
  19 dagen
  vanaf € 1.265,- excl. vlucht en Kitty
 • Groepsrondreis Tanzania Go-26 Actieve jongerenreis naar het hart van Afrika
  • Op reis met onze Belgische partner Joker
  • Reis met leeftijdsgenoten door Tanzania
  • Bezoek aan de wat minder toeristische nationale parken van Tanzania
  22 dagen
  vanaf € 2.851,- inclusief CO2-compensatie

Resultaten worden geladen

Rondreis Tanzania

Ga mee op een avontuurlijke rondreis door Tanzania en maak kennis met de plaatselijke bewoners. De bevolking van Tanzania is gevarieerd. De bewoners van verschillende stammen hebben allemaal hun eigen taal, tradities en cultuur. Krap een derde van de inwoners is christen en iets meer dan een derde is moslim. Al in de 4e eeuw voor Christus kwamen Arabieren handel drijven in wat nu Tanzania is, en in de loop der tijd heeft zich hier een flinke groep permanent gevestigd, met name op het eiland Pemba. Dit eiland staat in het Arabisch bekend als 'Al Jazeera Al Khadra', wat 'het groene eiland' betekent.

Tanzania: Waar de safari uitgevonden werd

Niet te missen tijdens je rondreis in Tanzania: De Serengeti. Een gebied van savannes en boslandschappen, waar dieren als de Thomsongazelle en de kafferbuffel leven. Elk jaar in oktober migreren ruim anderhalf miljoen planteneters zich van het noorden naar het zuiden van de vlakte om aan de droogte te ontsnappen. Ze steken hierbij de Mara-rivier over, om na april weer terug te keren. De Serengeti is door zijn variatie aan groot en klein wild geliefd als safarigebied. Het woord safari is afkomstig uit het Arabisch, dat van grote invloed is geweest op het Swahili, de landstaal van Tanzania, en betekent 'reis'. Als je voorbij de Serengeti reist kom je aan de oever van het gigantische Victoriameer, dat net zo groot is als Ierland. Dit meer is een waar vogelparadijs en een belangrijke bron voor de Nijl.

Ontdek het Tanzaniaanse leven

Hoewel de schitterende natuur Tanzania's belangrijkste trekpleister is, heeft het land zeker meer te bieden. Tijdens onze rondreis door Tanzania zullen we ook verschillende stammen ontmoeten, waaronder de welkbekende Maasai. Ook bezoeken we een aantal plantages, zodat we een beter beeld krijgen van het Tanzaniaanse leven.

Op het eiland Zanzibar waar de Sawadee reizen eindigen, kun je prachtig snorkelen, duiken en zwemmen, maar ook op verkenning gaan door de smalle straatjes van het historische Stone Town of een kruiden-excursie maken over het eiland. In kleine stadjes als Tukuyu kun je het echte Tanzaniaanse leven opsnuiven. Drink 's avonds eens een biertje in een lokale bar en maak een praatje met de bewoners.

< Terug naar alle Tanzania reisverhalen

De lekkerste koffie uit Tanzania

Afrika, 20-02-17

Sawadee Reizen heeft samen met organisaties SNV en Fair Trade én met een lokale koffiecoöperatie in Tanzania een koffieproject opgezet in Moshi; een stad in het noordoosten van Tanzania. Dankzij dit ontwikkelingsproject hebben lokale koffieboeren de kans gekregen om zich te ontwikkelen tot heuse koffiegidsen! 

Over het koffieproject 

Om koffieboeren nog meer kansen te bieden werd een plan bedacht om hen naast hun werkzaamheden als koffieboer ook op te leiden tot gidsen. De boeren vertellen zo over hun eigen vakgebied, laten reizigers ruiken, voelen, plukken en proeven! SNV, Fair Trade en Sawadee Reizen zijn samen met een Tanzaniaanse koffiecoöperatie het succesvolle project gestart in de plaats Moshi. Hier ontmoet je aan de voet van de Kilimanjaro de lokale koffieboeren en er is op deze locatie een fantastische kampeerplek aangelegd: Kahawa Shamba Campsite.  

Hier kan je tijdens een rondreis door dit gebied verblijven. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte Kilimanjaro. De koffieboeren hier zijn opgeleid tot ware gidsen die de reizigers met veel plezier rondleiden langs de groene shamba’s; tijdens deze uitgebreide koffietours wordt het hele proces, van bes tot kopje koffie, laten zien. Op deze manier leven de boeren niet alleen van de koffieopbrengsten maar ook van het toerisme. 

Aan de voet van de Kilimanjaro 

Een bezoek aan de Kilimanjaro is hoe dan ook een absolute must-see tijdens je rondreis door Tanzania. Wat niet veel mensen weten, is dat deze ‘hoogste berg van Afrika’ (lees: 5895 meter) uit maar liefst drie vulkanen bestaat: de Shira, de Mawenzi en de Kibo. De Shira en de Mawenzi zijn inmiddels uitgedoofd, de Kibo is een slapende vulkaan. De hoogte én de geïsoleerde ligging, zorgt voor een bijzondere ecologie; van droge, warme savannes tot tropische regenwouden! 

Tanzaniaanse koffieboeren 

Tanzania staat bekend als echt ‘koffieland’. Veel mensen werken in de koffie-industrie. Toch hebben deze boeren een zwakke positie, soms vanwege gebrek aan kennis. Gelukkig zijn er steeds meer organisaties die samenwerken met deze boeren om ze meer perspectief voor de toekomst te bieden. Ga bij de boeren zelf aan de slag. Pluk, droog, brand en maal je eigen koffiebonen. En dan lekker opdrinken natuurlijk!


Naar boven
 


Stem & Win 

Win een droomreis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!