Er zijn 11 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Tanzania Duizenden dieren op oneindige vlaktes
  • Rechtstreekse vluchten met KLM
  • Keuze tussen vertrekdata met een Nederlandse of Lokale Engelssprekende reisbegeleider
  • De mooiste nationale parken van Tanzania in een 13-daagse reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 sep - alle vertrekdata

  Nieuwe reis
  13 dagen
  vanaf € 2.698,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 sep - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar Kleurrijke Masai en veel, heel veel dieren
  • Rechtstreekse comfortabele vlucht met KLM
  • Inclusief alle gamedrives in Samburu, Nakuru en Serengeti
  • Comfortabele vlucht van Arusha naar Zanzibar (twv $200,-)
  Avontuur-Plus
  21 dagen
  vanaf € 3.199,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar Hoogtepunten Zeg Jambo tegen Kenia, Tanzania en Zanzibar
  • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Kenia en Tanzania te beleven
  • Prachtige safari rondreis met comfortabele lodges/hotels
  • Gamedrives in de meest wildrijke parken: Masai Mara, Amboseli, Tarangire, Serengeti en Ngorongoro krater
  18 dagen
  vanaf € 4.639,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Zambia, Malawi en Tanzania Het warme hart van Afrika
  • Entreegelden voor de nationale parken inclusief in de reissom
  • Unieke reis met bijzondere wildparken: Ruaha, Selous en South Luangwa
  • Bezoek fair trade theeplantage in het zuiden van Tanzania

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 sep - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  24 dagen
  vanaf € 3.699,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 sep - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis Tanzania - Kilimanjaro Sneeuw op de evenaar
  • Zevendaagse looptocht naar de hoogste top van Afrika, de majestueuze Kilimanjaro
  • Beklimming via de mooiste route, Machame (incl. permit)
  • Extra acclimatiseringsdag tijdens de beklimming
  Avontuur-Plus
  16 dagen
  vanaf € 4.139,- inclusief CO2-compensatie
 • Avontuur-Plus
  19 dagen
  vanaf € 1.265,- excl. vlucht en Kitty
 • Groepsrondreis Tanzania Go-26 Actieve jongerenreis naar het hart van Afrika
  • Op reis met onze Belgische partner Joker
  • Reis met leeftijdsgenoten door Tanzania
  • Bezoek aan de wat minder toeristische nationale parken van Tanzania
  22 dagen
  vanaf € 2.851,- inclusief CO2-compensatie

Resultaten worden geladen

Rondreis Tanzania

Ga mee op een avontuurlijke rondreis door Tanzania en maak kennis met de plaatselijke bewoners. De bevolking van Tanzania is gevarieerd. De bewoners van verschillende stammen hebben allemaal hun eigen taal, tradities en cultuur. Krap een derde van de inwoners is christen en iets meer dan een derde is moslim. Al in de 4e eeuw voor Christus kwamen Arabieren handel drijven in wat nu Tanzania is, en in de loop der tijd heeft zich hier een flinke groep permanent gevestigd, met name op het eiland Pemba. Dit eiland staat in het Arabisch bekend als 'Al Jazeera Al Khadra', wat 'het groene eiland' betekent.

Tanzania: Waar de safari uitgevonden werd

Niet te missen tijdens je rondreis in Tanzania: De Serengeti. Een gebied van savannes en boslandschappen, waar dieren als de Thomsongazelle en de kafferbuffel leven. Elk jaar in oktober migreren ruim anderhalf miljoen planteneters zich van het noorden naar het zuiden van de vlakte om aan de droogte te ontsnappen. Ze steken hierbij de Mara-rivier over, om na april weer terug te keren. De Serengeti is door zijn variatie aan groot en klein wild geliefd als safarigebied. Het woord safari is afkomstig uit het Arabisch, dat van grote invloed is geweest op het Swahili, de landstaal van Tanzania, en betekent 'reis'. Als je voorbij de Serengeti reist kom je aan de oever van het gigantische Victoriameer, dat net zo groot is als Ierland. Dit meer is een waar vogelparadijs en een belangrijke bron voor de Nijl.

Ontdek het Tanzaniaanse leven

Hoewel de schitterende natuur Tanzania's belangrijkste trekpleister is, heeft het land zeker meer te bieden. Tijdens onze rondreis door Tanzania zullen we ook verschillende stammen ontmoeten, waaronder de welkbekende Maasai. Ook bezoeken we een aantal plantages, zodat we een beter beeld krijgen van het Tanzaniaanse leven.

Op het eiland Zanzibar waar de Sawadee reizen eindigen, kun je prachtig snorkelen, duiken en zwemmen, maar ook op verkenning gaan door de smalle straatjes van het historische Stone Town of een kruiden-excursie maken over het eiland. In kleine stadjes als Tukuyu kun je het echte Tanzaniaanse leven opsnuiven. Drink 's avonds eens een biertje in een lokale bar en maak een praatje met de bewoners.

< Terug naar alle Tanzania reisverhalen

Met de kids naar Tanzania

Afrika, 31-05-16

Met het hele gezin een echt avontuur beleven? Wie weet is een familiereis naar Tanzania wel wat voor jullie. Dit land kent naast een enorme diversiteit aan flora en fauna ook een erg vriendelijke bevolking. Tanzania is een voormalig Duitse kolonie, dat later in handen van de Britten viel. Vanaf 1964 bestaat het Tanzania in zijn huidige vorm pas, het oude Tanganyika en de twee eilanden Zanzibar en Pemba samengevoegd. Hier leven christenen en moslims naast elkaar.

Een divers landschap

Tanzania ligt vlakbij de evenaar en heeft daardoor een tropisch klimaat. Het verschil in hoogste en laagste temperatuur is niet meer dan vijf graden en de luchtvochtigheid is hoog. Wel kent het land ook bergachtige gebieden waar het een stuk kouder is. Op de top van de Kilimanjaro ligt altijd sneeuw en ijs. Dit land kent uitgestrekte savannen, steppen, indrukwekkende berglandschappen, grote meren en vruchtbare groene gebieden. Een rondreis door Tanzania laat jullie de verschillende gebieden zien.

De Serengeti en Ngorongoro

Wie met de familie naar Tanzania gaat kan de Serengeti niet missen. Dit enorme wildpark is een mix van savannes en boslandschappen waar heel veel dieren leven. Zo zie je gnoes, buffels, gazelles, zebra’s, nijlpaarden, leeuwen en nog veel meer. Tijdens een van de gamedrives zullen jullie vast en zeker wilde dieren spotten! Naast dit wereldberoemde wildpark bezoek je ook de kleinere parken in de omgeving waar je leuke opties hebt zoals bijvoorbeeld een nachtelijke gamedrive maken. Zo zie je dieren die zich overdag verschuilen.
De Ngorongorokrater is 24 kilometer breed en ontstaan na een vulkaanuitbarsting. In het midden ligt een sodameer waar ook veel dieren leven. Spotten jullie een zeldzame zwarte neushoorn?

De bevolking

Kom in contact met de bevolking van Tanzania. Maak een praatje met de lokale marktkoopman, ga op bezoek bij een boer, een basisschool of kom zelfs in contact met een stam! Tijdens een familiereis van Sawadee praat je met mensen uit de omgeving en heb je de kans om een stamhoofd te ontmoeten, hun rituelen te leren en misschien zelfs een ceremonie bij te wonen.

Relaxen op het strand

Bij Tanzania hoort ook Zanzibar, en laat dit nou een heerlijk tropisch eiland zijn waar je kan relaxen op het strand voordat jullie terugkeren naar het drukke leven in Nederland. De meeste familiereizen naar Tanzania sluiten af op het eiland Zanzibar, waar jullie nog even alle indrukken van de laatste periode kunnen bespreken en op je in kan laten werken. Want wat een indrukwekkend land is dit toch!

Naar boven
 


Stem & Win 

Win een droomreis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!