Er is 1 reis naar Togo die voldoet aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Ghana, Togo en Benin Oude koninkrijken en voodoo
  • Comfortabele rechtstreekse vluchten met KLM
  • Ontmoetingen met verschillende bevolkingsgroepen: Tamberma, Somba, Kabye
  • Een bezoek aan het 'Monkey Sanctuary' bij Techiman

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 jan , 24 jul , 05 jan - alle vertrekdata

  21 dagen
  vanaf € 2.539,- inclusief CO2-compensatie
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Een groepsreis door de landen Benin en Togo, brengt je langs indrukwekkende regenwouden, uitgestrekte savannes en een bijzondere dierenwereld. Benin en Togo zijn twee aan elkaar grenzende landen in Afrika, waar nog weinig toerisme is. Ontdek in Togo de vele verschillende etnische groepen en de bijbehorende bijzondere culturele tradities. Maak bijvoorbeeld kennis met de Tem-stam en zijn vuurdans, die nog steeds van generatie op generatie wordt overgedragen. Of ontmoet de Bassar, die wonen in typische, van klei gemaakte huizen met kegelvormige dagen. Tijdens een bezoek aan de beroemde Tamberma vallei, maak je kennis met de Tamberma-stam. Zij bouwen huizen door laag voor laag ballen van modder op elkaar te stapelen, een bijzonder geavanceerde bouwstijl. In Benin leer je meer over voodoo rituelen en de rijke geschiedenis van dit land. 

Laat je verrassen door een groepsreis naar Benin en Togo en bekijk de verschillende rondreizen die Sawadee aanbiedt.

< Terug naar alle Togo reisverhalen

Voodoo in Togo en Benin

Afrika, 08-05-17

Je hebt vast al wel eens gehoord over de voodooreligie: een van oorsprong West-Afrikaanse godsdienst, die geen ‘toevalligheden’ of ‘ongelukjes’ kent. In het Afrikaanse Togo en Benin is de voodoocultuur nog steeds enorm groot. Hier geloven ze niet dat gebeurtenissen ‘zomaar’ plaatsvinden. Alles heeft een reden en alles is beïnvloedbaar.  

De voodoocultuur in Togo en Benin 

De Afrikaanse landen Togo en Benin liggen tussen Ghana en Nigeria in. Hier is de mysterieuze voodoocultuur volop aanwezig. Met name in Benin; dit land staat ook wel bekend als de bakermat van de voodoocultuur. Je vindt hier bijzondere voodoorituelen die stuk voor stuk in geheime talen, speciale dansen en ongewone diëten worden uitgedrukt.  

Het toepassen van voodoo 

Aan de hand van deze geheime talen, dansen en diëten worden de alledaagse problemen opgelost. Tijdens een ceremonie komen naast de uiteenlopende dansen ook veel objecten met symbolische betekenissen voor. Denk maar aan kaarsen, voedsel, amuletten, halskettingen en afbeeldingen van Katholieke heiligen. In Togo en Benin worden ieder jaar diverse voodoofestivals georganiseerd, bijvoorbeeld aan de paradijselijke stranden Togoville en Vogan. Evengoed in Togo vind je de Akodessewa Fetisch Market; de belangrijkste en grootste voodoomarkt ter wereld! 


Het ontstaan 

Waar de voodoocultuur vandaag de dag nog het grootste is, is deze ook ontstaan; in West-Afrika. In de loop der eeuwen heeft deze godsdienst zich verspreid naar Zuid-Amerika en het Caribische gebied. Inmiddels is de ‘cultuur’ uitgegroeid tot een heuse wereldbeschouwing waarin het geloof in een schepper, bijgestaan door goden, voorouders en geesten, centraal staat. Met name het geloof in deze geesten speelt ook in de rituelen een grote rol; zo gelooft men dat de overleden voorouders zich tijdens de dansen onder de levenden bevinden.  

De betekenis

Voodoo is afgeleid van het Franse ‘vous deux’, hier wil men mee zeggen: zie jezelf, kijk naar jezelf. In de voodooreligie gelooft men dat alles één groot geheel is van iets anders; dus de mensen, het universum en alles daarbinnen. Volgens de voodooreligie zijn we slechts kleine deeltjes. Wat jij bij een ander doet, doe je indirect dus ook bij jezelf. Hoewel dit principe voor buitenstaanders vaak behoorlijk zweverig klinkt, is dit voor de mensen die in voodoo geloven klare taal. 

Wie op reis gaat naar Togo en Benin zal veel te weten komen over voodoo. In deze landen leeft de cultuur sterk. 


Naar boven
 


Stem & Win 

Win een droomreis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!