Er zijn 4 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Uganda Door het groene hart van Afrika
  • De meest complete en actieve rondreis door Uganda
  • Uniek bezoek aan het paradijselijke Sipi Falls in Oost-Uganda
  • Gorilla permitgarantie voor de eerste 13 boekers

  Gegarandeerd vertrek op:
  10 jun , 30 sep , 09 jun - alle vertrekdata

  21 dagen
  vanaf € 3.249,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Uganda Natuur Plus Pop-Up Door overweldigende natuur met biologe Iris
  • Unieke natuurreis naar Uganda met gepromoveerd biologe Iris de Winter
  • Inclusief bezoek aan Ngamba eiland met zijn vele diersoorten
  • Gorilla permitgarantie voor de eerste 13 boekers

  Gegarandeerd vertrek op:
  10 jan - alle vertrekdata

  Nieuwe reis
  18 dagen
  vanaf € 3.698,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  10 jan - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis Uganda en Rwanda Gorilla's en het land van de duizend heuvels
  • In Volcanoes NP op zoek naar de met uitsterven bedreigde golden monkey (optioneel)
  • Actieve rondreis door Uganda en Rwanda
  • Gorilla permit garantie voor de eerste 13 deelnemers

  Gegarandeerd vertrek op:
  06 jun , 05 jun - alle vertrekdata

  16 dagen
  vanaf € 3.499,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Tanzania, Oeganda & Kenia Go-26 Actieve jongerenreis door Oost-Afrika
  • Op reis met onze Belgische partner Joker
  • Reis met leeftijdsgenoten door Oost-Afrika
  • 3 landen in 1 reis: grote diversiteit aan culturen en landschappen
  17 dagen
  vanaf € 3.394,- inclusief vlucht
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Rondreis Uganda

Ontdek een eeuwenoude beschaving

Tijdens je rondreis door Uganda zul je kennis maken met een beschaving die vele duizenden jaren teruggaat. De pygmeeën die in het westen van Uganda leven zijn rechtstreekse afstammelingen van de vroegste bevolking van het land. Zo'n 2000 jaar geleden trokken verschillende Bantoe bevolkingsgroepen Uganda binnen vanuit West- en Zuid-Afrika en ontwikkelden landbouw en metaalbewerking. Rond 1600 ontstonden verschillende koninkrijken, zoals dat van Buganda, Bunyoro-Kitara en Ankola in het gebied dat nu als Uganda bekend staat.
Na de overheersing door Engelse kolonisten werd het land in 1962 onafhankelijk. Velen zullen zich de heerschappij van dictator Idi Amin herinneren, maar nadat de macht in 1986 werd overgenomen door president Yoweri Museveni kent dit land een relatieve politieke stabiliteit en gestage economische groei.

Een rondreis door de 'Parel van Afrika'

Een rondreis door Uganda garandeert een ware Afrika-ervaring. Winston Churchill noemde het land niet voor niets de Parel van Afrika toen hij in 1907 Uganda bezocht. Het landschap van Uganda is enorm afwisselend; van savanne tot de regenwouden van Kibale Forest, van besneeuwde bergen tot diepe meren als het grote Victoria meer en het Bunyoni meer.
Je vind hier de hoogste bergketens van Afrika - de Bergen van de Maan in het Rwenzori National Park. Ook kent het land de hoogste concentratie van primaten ter wereld, waaronder de majestueuze berggorilla in het Bwindi National Park. Naast deze met uitsterven bedreigde berggorilla's leven er in het Kibale forest chimpansees, en is er typisch Afrikaanse wildleven als leeuwen en olifanten te vinden in het Queen Elizabeth National Park. Midden in het enorme Victoriameer bevindt zich het Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary - een opvang van verweesde chimpansees.
Uganda staat ook bekend als bron van de Witte Nijl. Vlakbij hoofdstad Kampala ligt Jinja; hier ontspringt de witte Nijl vanuit het Victoria meer. Dit is een waar paradijs voor rafters; de snelste rapids van Afrika vind je op deze plek bij de Bujagali watervallen.

Rondreis Uganda: Ontdek cultuur en religie

Je rondreis door Uganda is niet compleet als je geen kennis hebt gemaakt met de plaatselijke bevolking. Uganda kent namelijk één van de oudste beschavingen van het Afrikaanse continent. De Batwa en Bambuti zijn pygmeeënvolkeren die afstammen van de eerste bewoners van het gebied.

Heden ten dage bestaan er meer dan 30 taalgroepen in Uganda. Engels is de officiële taal en wordt samen met het Luganda en verschillende Bantoetalen het meest gesproken.
Het land heeft een grote christelijke gemeenschap - de islam is de tweede grote godsdienst. Slechts een klein deel van de bevolking belijdt nog traditionele vaak animistische geloven, zoals de Bakonio. Deze stam uit de Rwenzori heuvels vereren de eenarmige, eenbenige, eenogige en pijprokende god Kalisa.

De grootste groep immigranten in Uganda komt uit India; veel handel is dan ook in handen van Indiërs. Leden van deze gemeenschap zijn voornamelijk Ismaili (sjiitische volgelingen van Aga Khan) of hindoe.<

Hoogtepunten Uganda

 • Afwisselend landschap: van savanne tot regenwouden, van besneeuwde bergen tot diepe meren.
 • Grootste aantal primaten ter wereld waaronder de unieke berggorilla's en chimpansees, maar ook leeuwen en olifanten
 • Grote verscheidenheid in stammen en religies
< Terug naar alle Uganda reisverhalen

Wat gebeurt er met je GreenSeat CO2-compensatie?

Afrika, 29-09-17

Door je GreenSeat CO2-compensatie geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie via projecten. Met GreenSeat investeer je in het plaatsen van een biogas-installatie voor gezinnen in Tanzania, het windmolen project in India en het maken van efficiënte cookstoves voor de armste bevolking in Uganda. Zo zorg je ervoor dat de hoeveelheid CO2 in de wereld niet toeneemt en we kunnen blijven genieten van de mooie plekken op deze aarde.


Het compenseren van je CO2-uitstoot is niet alleen noodzakelijk om CO2 uit de lucht te halen, maar ook om verdere uitstoot te besparen. Daarnaast draagt het bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking; zoals het cookstoves project in Uganda. Met je GreenSeat CO2-compensatie draag je bij aan duurzame ontwikkelingsdoelen en investeer je in de lokale productie, verkrijgbaarheid en verkoop -met toegankelijke prijs- van efficiënte cookstoves.

Einde aan armoede

Een gezin in Uganda besteed gemiddeld 30% van het inkomen aan brandstof (hout of houtskool). Door de inzet van efficiënte cookstoves bespaart een huishouden gemiddeld tot wel 50% op brandstof. Dit is een besparing van 15% van hun inkomen. Het uitgespaarde geld kan nuttig worden besteed aan bijvoorbeeld scholing voor kinderen.

Gezondheid en welzijn

Efficiënte cookstoves zijn een vervanging van koken op open vuur, hierdoor komen er tot wel 70% minder schadelijke stoffen vrij wat mensen dagelijks inademen. Het aantal longziektes, zoals COPD, wordt hiermee verminderd. De gezinsleden voelen zich gezonder en hebben meer energie.

Duurzame en betaalbare energie

De cookstoves zijn door het project bereikbaar voor de lokale bevolking. Het energieverbruik daalt door de cookstoves, omdat het efficiënter in gebruik is. De gezinnen hadden in het verleden geen toegang tot betaalbare efficiënte cookstoves en kookte op open vuur waarbij heel veel brandstof nodig is en mensen schadelijke lucht inademen. Met elk nieuw huishouden dat wordt bereikt, helpt het project bij een besparing in tijd, geld en verbetering in gezondheid. 


Fatsoenlijke banen en economische groei

Het project brengt werkgelegenheid voor de lokale bevolking en geeft goede werkomstandigheden. Deze banen stimuleren de economische groei zonder het klimaat verder aan te tasten. Denk aan banen in de productie, het transport en de lokale verkoop en voorlichting.

Klimaatverandering aanpakken

De opwarming van de aarde heeft nu al invloed op het dagelijks leven en het inkomen van miljoenen mensen wereldwijd en dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. Door je reis te compenseren met GreenSeat lever je een bijdrage om het klimaatprobleem tegen te gaan.

Herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit

We verliezen jaarlijks 13 miljoen hectare bos, terwijl de landaantasting zorgt voor woestijnvorming van 3,6 miljard hectare aan land. Door het efficiënte cookstoves project vermindert het hout- en houtskoolverbruik met gemiddeld 50% vanaf de eerste dag van het gebruik van een cookstove. Het project beperkt houtkap en draagt daardoor bij aan het behoud van biodiversiteit. 


Sawadee boekingsactie 

Omdat wij twee dagen van bewustzijn en actie niet genoeg vinden, krijg je tussen 27 september en 10 oktober een prachtig duurzaam pakket bij elke boeking.

 • Gratis GreenSeat CO2-compensatie van je vlucht
 • WakaWaka Power+ bij boeking
 • Iedereen ontvangt de duurzame Dopper Waterfles cadeau

Gratis GreenSeat CO2-compensatie van je vlucht

Reizen per vliegtuig creëert wereldwijd welvaart en banen, helaas produceert het ook CO2-uitstoot. Gelukkig zijn er diverse technologische ontwikkelingen die het vliegen schoner maken. Sawadee maakt zoveel mogelijk gebruik van nieuwe vliegtuigen en rechtstreekse routes. Moderne toestellen zijn veel minder vervuilend dan oude modellen en een directe vlucht levert minder milieubelasting op dan dezelfde vliegreis met tussenlandingen. Een andere manier om de schadelijke effecten van het vliegen te neutraliseren is het compenseren van je vlucht. Door de CO2-uitstoot van jouw reis via GreenSeat te compenseren maak je duurzame energie voor huishoudens in ontwikkelingslanden mogelijk.


> Lees hier meer over de duurzame ontwikkelingsdoelen, oftewel de Sustainable Development Goals (SDGs)

Naar boven
 


Stem & Win 

Win een droomreis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!