Er zijn 2 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Zambia, Malawi en Tanzania Het warme hart van Afrika
  • Entreegelden voor de nationale parken inclusief in de reissom
  • Unieke reis met bijzondere wildparken: Ruaha, Selous en South Luangwa
  • Bezoek fair trade theeplantage in het zuiden van Tanzania

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 sep - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  24 dagen
  vanaf € 3.699,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 sep - alle vertrekdata

 • Avontuur-Plus
  19 dagen
  vanaf € 1.265,- excl. vlucht en Kitty
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

Rondreis Zambia

Spectaculair natuurschoon tijdens je rondreis

Je zult tijdens een rondreis door Zambia vooral veel natuurschoon bewonderen. Dat is er dan ook in overvloede: van de uitgestrekte savannen tot wetlands en van indrukwekkende ravijnen tot bulderende watervallen.

Een rondreis door Zambia maak je deels door middel van safari's. Je kunt bijvoorbeeld een gamedrive maken in een open voertuig, een wandelsafari of zelfs een nachtsafari. Een safari staat altijd onder begeleiding van een ranger, die je onderweg uitleg geeft over alle sporen en diersoorten die je tegenkomt. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan South Luangwa Park, een paradijs voor dierenliefhebbers: in het gevarieerde landschap zie je talloze vogelsoorten, zebra's, antilopes, nijlpaarden, leeuwen en giraffes. Ook het Kafue-park is schitterend. In tegenstelling tot de dichte bush van Luangwa vind je hier een uitgestrekte waterwildernis die in de regentijd onderloopt en ook daarna nog lang weelderig groen blijft. Ook hier kun je allerlei diersoorten bewonderen, waaronder gnoes en oribi's. Je kunt hier bovendien een bootsafari maken. Je kunt dan nijlpaarden en krokodillen van dichtbij bekijken.

Victoria Watervallen

Je groepsreis door Zambia is niet compleet voor je de Victoria watervallen hebt gezien. Deze indrukwekkende watervallen liggen nabij Livingstone op de grens met Zimbabwe. Omdat de meeste toeristen de watervallen vanaf de kant van Zimbabwe bekijken, is het aan de Zambiaanse kant heel rustig. Je kunt dit natuurgeweld dus op je gemak bestuderen. De Victoria watervallen zijn de breedste watervallen van Afrika en staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op de ondergelegen Zambezirivier kun je goed raften of kanoën.

Ontdek de traditionele cultuur

Ruim 98 procent van de Zambianen behoort tot een Bantoetalige-stam, zoals de Bemba, de Lunda en de Lozi. De basis van een Bantoe-stam vormt de 'clan', een groep families die aan elkaar verwant zijn doordat ze dezelfde herkenningsnaam gebruiken. De chief van een clan heeft traditioneel nog veel gezag. Deze vorm van sociale organisatie is vooral terug te vinden in de dorpssamenlevingen op het dunbevolkte platteland.
Sinds de kolonisatie woont bijna de helft van de Zambianen in verstedelijkte gebieden langs de belangrijkste aanvoerwegen. De verschillende etnische groepen wonen hier door elkaar.

Muziek is belangrijk in de Zambiaanse cultuur. De traditionele muziek heeft een sterk ritme en wordt meestal gespeeld op drums, fluiten en 'handpiano's', kleine rechthoekige instrumenten met ijzeren toetsen die met de duimen worden bespeeld.
Bij de muziek wordt ook gedanst. Mocht je de kans krijgen tijdens je reis om bij een feest aanwezig te zijn, dan moet je dat zeker doen!
Zambianen maken nog veel handwerk. Je komt hier de prachtigste manden tegen van bamboe, papyrusbladeren en sisal. De Lozi- en Mbundastammen in het westen van het land werken met andere materialen. De mannen maken houten meubelen, maskers, kommetjes en wandelstokken, terwijl de vrouwen aardewerken potten vervaardigen. Het zal niet moeilijk zijn om een mooi aandenken aan je reis te vinden.

Maak kennis met de lokale bevolking

In het gebied dat tegenwoordig Zambia is leefden verschillende stammen die elkaar bestreden: de Bemba en de Ngoni in het noorden en oosten; de Kololo en de Lozi in het westen en de Tonga en de Ndebele in het zuiden. De eerste Europeanen die het gebied binnendrongen tijdens de eerste helft van de 19e eeuw zetten de Bemba in als slavenhandelaren. Samen met Arabische en Portugese handelaren ronselden de Bemba slaven die onder andere naar plantages getransporteerd werden. Samenlevingen werden hierdoor totaal ontwricht.
In 1895 kwam Zambia onder bestuur van de British South-Africa Company te staan en in 1924 werd het land een officiële Britse kroonkolonie onder de naam Noord-Rhodesië. Later werd het land nog deel van de Centraal-Afrikaanse Federatie. Nadat deze opgeheven was, werd Noord-Rhodesië in 1964 de onafhankelijke republiek Zambia. Na jaren van politiek wanbeleid en economische malaise wordt er nu gewerkt aan het verbeteren van de maatschappelijke situatie en het versterken van de democratie.

< Terug naar alle Zambia reisverhalen

Op safari in de mooiste nationale parken van Afrika

Afrika, 12-04-18

Voor veel bezoekers van Afrika blijft het onvergetelijk mooi: wilde dieren in hun natuurlijke omgeving zien. Hoe spannend is het om vanuit een jeep of tijdens een wandeltocht een luipaard te zien jagen, olifanten een boom te zien omhalen of een kudde buffels te zien voortdenderen. Bij zonsondergang kleurt de hemel vuurrood en maken cicaden een oorverdovend gesis. 's Avonds knappert een houtvuur en staan de sterren of maan te stralen. In de verte hoor je hyena's huilen. Magisch! Maar wat ritselt daar naast de tent ...?

Zambia - South Luangwa NP

Zambia is volgens ervaren Afrika-gangers hét land als het gaat om wildparken. Die zijn hier nog niet zo overspoeld door toeristen als de parken van Kenia en Noord-Tanzania, maar bieden wel alle dieren, faciliteiten en ruimte. In South Luangwa, volgens velen het mooiste park van Afrika, heb je de grootste kans van alle Afrikaanse parken om leeuwen, hyena's of een jagend luipaard te spotten. Per open jeep, maar ook lopend onder leiding van een ranger of tijdens een nachtsafari kun je dit park verkennen. Tijdens de overland trip van Zambia naar Zanzibar kamperen we twee nachten in South Luangwa.


Malawi - Liwonde NP

Malawi is een beetje anders dan andere landen in Zuidelijk en Oost-Afrika. Hier ligt de focus voor bezoekers niet zozeer op wilde dieren, maar op de mensen, dorpen en ‘het gewone Afrikaanse leven’. En het gelijknamige meer natuurlijk, waar je heerlijk kunt zwemmen, varen en snorkelen. Van de paar wildparken die Malawi rijk is, is Liwonde het meest divers en ongerept. We gaan er hier per jeep op uit, maar een relaxte boottocht kan ook. In rustig tempo vaar je per kano of grotere boot tussen luidruchtige nijlpaarden en krokodillen, langs grazende hertjes en langs olifanten die zichzelf aan het wassen zijn. Tijdens onze unieke Malawi-reis kamperen we 3 nachten in Liwonde.


Tanzania - Ruaha NP

Ruaha is een van de meest ongerepte stukjes Tanzania. Het park wordt doorgesneden door de Great Ruaha River en weidse vlaktes worden afgewisseld met heuvels die begroeid zijn met baobabs. Het is het op twee na grootste nationaal park van Tanzania en is vooral bekend om zijn grote kuddes buffels. We trekken er op uit in safari jeeps. In Ruaha is net zoveel wild te zien als in de noordelijke parken, maar hier hoef je het wild niet met honderden andere bezoekers te delen. Tijdens gamedrives kun je giraffen, olifanten en zebra's zien, maar ook koedoes, leeuwen, impala's en mangoesten. Zowel tijdens onze overland trip van Zambia naar Zanzibar als onze complete Tanzania-reis kamperen we drie nachten in Ruaha.


Zimbabwe - Matobo NP

Matobo staat bekend om de witte neushoorns. Je kunt hier een optionele gamewalk maken: samen met een ranger ga je te voet of per jeep op zoek naar de zeldzame neushoorns. De rangers weten meestal wel waar de neushoorns zich ongeveer bevinden, maar het blijft toch spannend om zo op zoek te gaan. De ene helft van dit park is bestemd voor de neushoorns; in de andere helft loop je over grote granieten rotsen naar Worlds View, de plek die de niet onomstreden Cecil Rhodes begraven ligt en die hij zo mooi vond. Daarin had hij in elk geval gelijk. Tijdens onze hotelreis naar Zimbabwe slapen we twee nachten in een lodge nabij het park.


Namibië - Etosha NP

Het gortdroge landschap en de immense witte zout-kalkvlakte maken Etosha duidelijk anders dan andere wildparken in Afrika. Schijn bedriegt, want de drinkplekken trekken grote getalen dieren aan. Vooral de drinkplaats bij de camping van Okaukuejo is populair. Bij de dieren gewoon vanwege het water; bij de mensen omdat er hier ook ’s avonds en ’s nachts een grote lamp de drinkplaats verlicht en je zo 24 uur per dag de dieren voorbij kunt zien komen. Juist omdat je na zonsondergang niet met eigen vervoer het park in mag, is dit ideaal. Drankje erbij en geduldig wachten op wat drinken gaat. Tot de kok je roept voor de avondmaaltijd natuurlijk. Bij onze kampeerreis door Namibië en de overland kampeertrips van Kaapstad naar Victoria Falls kamperen we bij Okuakuejo. Bij de hotelreizen komen we wel in Etosha, maar slapen we buiten het park in lodges.

Naar boven
 


Stem & Win 

Win een droomreis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!