De achtergrond van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het land van de Big Five. Op safari en op zoek naar de groten van het dierenrijk: de leeuw, de olifant, de buffel, de neushoorn en degene die het moeilijkst te spotten is: de luipaard. Maar Zuid-Afrika heeft meer te bieden: Lekker luieren aan een prachtig strand, een boottocht maken en krokodillen en nijlpaarden bekijken, een Townshiptour maken in Kaapstad, een wijnexcursie in Stellenbosch of op de mountainbike naar Oudtshoorn. Dit is allemaal mogelijk tijdens onze reizen in Zuid-Afrika!

Zandstranden, wildernis, rivieren en meer

Zuid-Afrika is 30 keer groter dan Nederland. De Zuid-Afrikaanse kustlijn heeft een totale lengte van 3000 kilometer. Het landschap is er zeer gevarieerd en kan verdeeld worden in 21 natuurlijke regio's. Je vindt er onder andere brede, bruine rivieren, prehistorische zandformaties, ongerepte subtropische wildernis en uitgestrekte savannes. Langs de oost- en zuidkust tref je prachtige zandstranden aan, elders in het land de hoge toppen van de Drankensbergen en groene landbouwgebieden in de West Kaap. Ook vind je in Zuid-Afrika een aantal prachtige nationale parken, waarvan het Kruger Nationaal Park een van de bekendste is.

Sunset national park

Door de grote variëteit aan landschappen, is ook het klimaat verschillend. Het wordt bepaald door hoogteligging, afstand tot de zee, de heersende winden, de richting van de bergreeksen en de zeestromen. Langs de kust is het grotendeels halfwoestijn, subtropisch. Dit betekent dat het overdag zonnig is en 's nachts koel. De warmste maand is januari; in juli is het het koudst. 

Kleurrijke bevolking

In Zuid-Afrika vind je een mengelmoes van verschillende volken en culturen. Het is een multi-etnisch en multicultureel land en heeft de grootste van oorsprong Europese en Indiase bevolking van Afrika. Er leven Afrikaners, Bantoetaligen, Aziaten, latere immigranten uit Oost-Europa en alles wat daartussen zit. Het land wordt dan ook niet voor niets de regenboognatie genoemd.

Kaapstad kleuren huizen

Ontspanning en sensatie in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika biedt met zijn diverse landschappen en mooie steden vele mogelijkheden tot ontspanning. Zo kent het land enkele van de mooiste stranden ter wereld, kun je er diverse culturele excursies maken en ervaar je de geschiedenis in meer dan 300 musea.

Ook wijnliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. De Zuid-Afrikaanse wijn heeft steeds meer succes, dat zij te danken heeft aan de lage prijs, de prima kwaliteit en de goede smaak.

Hou je meer van spanning en avontuur? Ga dan voor een safari door de wildernis en maak kennis met de Big Five. Ook wandelaars zullen zich prima vermaken in het afwisselende landschap. Trek een paar stevige wandelschoenen aan en ontdek prachtige natuur.

Geschiedenis van Zuid-Afrika

Wanneer Jan van Riebeeck in 1652 in dienst van de VOC een verversingsstation sticht bij Kaap de Goede Hoop, begint de geschreven geschiedenis in Zuid-Afrika. Gedurende de 17de en 18de eeuw breidde het gebied met Nederlandse kolonisten zich langzaam uit in het oosten, tot de Visrivier. Vanaf 1806 namen de Britten voorgoed bezit van Kaap de Goede Hoop, waarna jaren van onenigheid volgden tussen de Britten en de Nederlandse boeren. Er ontstond onder andere onenigheid over de compensatie voor de afschaffing van de slavernij in 1833. In de periode 1830-1840 trokken veel van de Nederlandse kolonisten, bekend als Boeren, weg uit de Kaapkolonie in de zogenaamde Grote Trek. Ze stichtten onafhankelijke republieken die verenigd werden in de Oranje Vrijstaat en Transvaal.

De vondst van diamanten en goud op de grens van de Oranje Vrijstaat en aan de Witwatersrand in Transvaal leidde tot een stroom van blanke immigranten en rijkdom voor Transvaal. De Boeren verzetten zich tegen inmenging van Britten. Ze wonnen de Eerste Boerenoorlog (1880-1881), maar werden verslagen in de Tweede Boerenoorlog (1899-1902). In 1910 werd de Unie van Zuid-Afrika gevormd, dat een onafhankelijke staat binnen de Britse Gemenebest werd. Er kwamen partijen op die rassenscheiding voorstelden. Veel wetten regelden toen een ongelijke behandeling van burgers op grond van hun huidskleur. Deze politiek werd geformaliseerd tot de apartheid na de verkiezingsoverwinning van de Nationale Partij in 1948.

De apartheid eindigde in de jaren '90. Op 11 februari 1990 werd de bekende antiapartheidsactivist Nelson Mandela vrijgelaten; 4 jaar later werden er voor het eerst algemene verkiezingen voor alle rassen gehouden. De nieuw gevormde regering voerde een beleid van 'rechtstellende actie', om de ongelijkheden van het verleden te beëindigen. Sinds 1996 is een nieuwe grondwet van kracht.

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Zuid-Afrika
image

Ga mee op groepsreis naar Zuid-Afrika en ontdek het land van de Big Five. Tijdens een safari ga je op zoek naar de leeuw, de olifant, de neushoorn en de buffel. En als je heel goed oplet, zie je misschien wel de luipaard voorbij sprinten, dit dier is namelijk het snelste landdier ter wereld. Ooit al eens oog in oog komen te staan met een nijlpaard of krokodil? Een boottocht over het meer van St. Lucia geeft een goede kans op het spotten van deze dieren. Bijkomen van deze avonturen doe je op één van de prachtige stranden of geniet van de heerlijkste wijnen tijdens een wijnexcursie in Stellenbosch. Als je nog niet genoeg avontuur hebt gehad, pak je de mountainbike naar Oudtshoorn of wandel je door de Townships van Kaapstad. Je begeeft je dan echt in een andere wereld. Ontdek wat Zuid-Afrika nog meer te bieden heeft.

Inspiratie Zuid Afrika

Met gouden stranden, grillige bergen en nationale parken vol met wilde dieren is Zuid Afrika een prachtig land om te bezoeken.
De nationale parken en natuurreservaten zijn ongelooflijk divers, van uitgestrekte vlaktes, torenhoge bergen, dorre woestijnen en zuiver blauwe oceanen. Zuid Afrika heeft het allemaal! Naast het bijzondere landschap zal je ook veel bijzondere wilde dieren tegenkomen.

Zuid-Afrikaanse steden zijn niet minder gevarieerd. In het uiterste zuiden heb je Kaapstad wat erg toegankelijk is. De stad beschikt over prachtige stranden, levendige, multiculturele buurten, beroemde wijngaarden, een bruisend nachtleven en lekker eten. Naast Kaapstad is Johannesburg de energieke hoofdstad, je kan hier lekker bijkomen op het strand van Durban.

Naast de mooie natuur en prachtige steden kan je in Zuid Afrika goed op safari gaan. De onbetwiste plek voor wildlife spotters is het wereldberoemde Kruger National Park, waar de Big Five - leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns zijn. Naast de bekenede big five zijn er ook honderden andere Afrikaanse diersoorten. 

Er zijn 13 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho Spectaculaire landschappen en wildparken
  • Zeer diverse rondreis met alle hoogtepunten én verrassende elementen
  • Op safari in het wildrijke Krugerpark (gamedrive per 4x4 inclusief)
  • Prachtige routes langs de Kaapse wijnlanden en de ruige Panoramaroute
  22 dagen
  vanaf € 2.198,- € 2.148,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Zuid-Afrika en Swaziland Hoogtepunten Zeg hallo tegen Zuid-Afrika
  • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten Zuid-Afrika en Swaziland te beleven
  • Rechtstreekse vluchten met KLM
  • Alle ontbijten inclusief

  Gegarandeerd vertrek op:
  08 nov , 13 mrt - alle vertrekdata

  15 dagen
  vanaf € 1.828,- € 1.778,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Zuid-Afrika & Mozambique Pop-Up Afrikaanse wildernis en Latijnse sferen
  • Unieke rondreis door Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique
  • Op zoek naar de Big Five in Hlane NP en het wildrijke Krugerpark
  • Ontmoet de locals van Swaziland en Mozambique

  Gegarandeerd vertrek op:
  22 okt - alle vertrekdata

  18 dagen
  vanaf € 2.798,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  22 okt - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis Zuid-Afrika Tuinroute & Kruger Safari en de mooiste kustroute
  • Alle entreegelden inclusief in de reissom
  • Inclusief gamedrive met stoere open terreinwagens in Kruger NP (t.w.v. € 70,-)
  • Prachtige en afwisselende combinatie tussen het Kruger NP en de Tuinroute

  Gegarandeerd vertrek op:
  22 mrt - alle vertrekdata

  17 dagen
  vanaf € 2.398,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  22 mrt - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis Zuidelijk Afrika - kampeerreis Roadtrip van Kaapstad naar de Victoria Falls
  • Vaak twee nachten op een plek, waardoor je voldoende tijd en rust hebt
  • Prettige afwisseling tussen kamperen en verblijf in hotels
  • Mogelijkheid het Verboden Diamantgebied (Sperrgebiet) te bezoeken

  Gegarandeerd vertrek op:
  13 dec , 20 mrt , 15 mei - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  27 dagen
  vanaf € 2.798,- € 2.748,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Zuidelijk Afrika Hoogtepunten Zeg hallo tegen Zuidelijk Afrika
  • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Zuidelijk Afrika te beleven
  • Unieke overnachtingen in de Okavango Delta: omgeven door rust en natuur
  • Game drives in het bijzondere Etosha Nationaal Park
  24 dagen
  vanaf € 3.389,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Zuid-Afrika en Swaziland Het beste van de regenboognatie
  • Zeer sfeervolle en comfortabele accommodaties
  • Comfortabele reis langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika
  • Inclusief 4x4 game drive in het beroemde, wildrijke Krugerpark
  Blijf op de hoogte
  Comfort-Plus
  22 dagen
  Reis binnenkort boekbaar

Resultaten worden geladen

< Terug naar alle Zuid-Afrika reisverhalen

Van de gebaande paden in Zuid-Afrika

Afrika, 06-02-19

Zuid-Afrika is het land van de Big Five, gouden stranden, imposante bergen, afwisselende nationale parken en adembenemende landschappen. Het is dan ook niet voor niets dat deze bestemming veel bezocht wordt door reizigers vanuit de hele wereld. De meeste van hen doen de bekende hoogtepunten als Kaapstad, het Krugerpark en de Drakensbergen aan, maar het land heeft nog zoveel meer te bieden! Voor wie graag buiten de gebaande paden treedt, hebben we een aantal relatief onbekende must sees op een rijtje gezet.

1. Het Pilanesberg Game Reserve

Dit bijzondere wildreservaat is gelegen op een uitgedoofde vulkaan. In het midden van het park vind je een groot stuwmeer, dat omringd wordt door drie groepen heuvels van gestolde lava. In de dichte bossen en groene valleien leven duizenden dieren. Van de Big Five tot nijlpaarden, giraffen en maar liefst driehonderd verschillende vogelsoorten.

2. Het Marakele Nationaal Park

Op slechts een paar uur rijden vanaf Johannesburg ligt het Marakele natuurreservaat. Door het heuvelachtige graslandschap – dat bestaat uit diepe valleien, hoge bergen en vele bomen - kun je mooie gamedrives maken. In het park leeft de grootste kolonie Kaapse gieren ter wereld en ook de zeldzame witte neushoorn heeft hier zijn thuis. De vele dieren en het afwisselende landschap maken dit tot een mooi alternatief voor het drukker bezochte Krugerpark.

3. De Moegabaskloof

Deze groene kloof begint ten noorden van Tzaneen en eindigt in Haenertsburg. Het gebied wordt gedomineerd door dramatische landschappen en afromontane bossen, die tot de meest uitgestrekte van Zuid-Afrika behoren. Je kunt hier mooie wandelingen maken en voor wie geen hoogtevrees heeft, is de canopy tour een echte aanrader.



4. De Mashovhela Rock pool

Vanuit het dorpje Makhado kun je een bezoek brengen aan de Mashovhela Rock pool, de tweede meest heilige plaats van de Venda-cultuur. Volgens de legende kwam de Venda-koning hier jaren geleden naartoe, speelde op zijn trommels en bad voor de regen. In de maand september raakte hij echter op mysterieuze wijze vermist. Tot op de dag van vandaag weet niemand wat hem overkomen is, al zegt men dat je hier af en toe nog zijn drums kunt horen galmen…

5. Mapungubwe Nationaal Park

Last but not least; het Mapungubwe Nationaal Park. Dit ongerepte natuurreservaat is gelegen in de Limpopo Provincie. Sinds 2003 staat het op de Werelderfgoedlijst, en dat is meer dan terecht. In het park kun je niet alleen kuddes olifanten zien, maar ook genieten van bijzondere landschappen met Boabab-bomen. Naast de rijke biodiversiteit is Mapungubwe ook cultureel gezien van groot belang. Dit heeft vooral te maken met de bijzondere archeologische vondsten die er gedaan zijn.



Wil je bovenstaande plekken met eigen ogen zien? Tijdens onze nieuwe Zuid-Afrika Parken reis bezoeken we de nog vrij onbekende, maar erg mooie Limpopo provincie. Vooral de adembenemende privé wildreservaten, nationale parken en typisch Afrikaanse cultuur maken dit tot een enorm boeiende regio.

Zuid-Afrika hoogtepunten

Of je nu op zoek bent naar natuur, cultuur of avontuur, Zuid-Afrika biedt voor ieder wat wils. We hebben een aantal hoogtepunten voor je uitgelicht.

Panoramaroute

De Panoramaroute loopt door het Noordoosten van Zuid-Afrika. Onderweg geniet je van spectaculaire vergezichten en overweldigend mooie natuur. Een van de hoogtepunten langs de route is de Blyde Rivier Canyon. Deze kloof is zo'n 26 kilometer lang en ongeveer 800 meter diep. Een bijzonder uitzichtpunt bevindt zich ter hoogte van de ‘Drie Rondawels’, drie reusachtige, ronde rotsen, die sterk doen denken aan de ronde hutten van de lokale bevolking. Vanaf God’s Window kijk je vanaf een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes, waar de Treur- en Blyderivier samenkomen, zijn vreemde, cirkelvormige uithollingen in de rotsen te zien.

Zuid Afrika Panoramaroute

Lesotho (Semonkong)

Lesotho wordt ook wel het `Koninkrijk in de hemel’ genoemd. Dit onafhankelijke koninkrijkje, dat volledig door Zuid-Afrika wordt omringd, ligt op een hoogte tussen de 1400 en de 3500 meter. Zodra je Lesotho binnen rijdt, lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan en is het duidelijk dat je je in een compleet ander land bevindt: het land van de vriendelijke en kleurrijke Basotho. Het landschap van Lesotho is veelal uitgestrekt en leent zich goed voor het maken van mooie wandel- en paardrijdtochten. Ook een bezoek aan de hoogste waterval van zuidelijk Afrika is een aanrader.

Lesotho Semonkong 

Parken in Zuid-Afrika

De nationale parken van Zuid-Afrika mogen zeker niet aan het lijstje hoogtepunten ontbreken. Het land staat er bol van en allemaal hebben ze hun eigen karakter.

Krugerpark Nationaal Park

Wanneer je naar Zuid-Afrika gaat mag een bezoek aan het beroemde Krugerpark niet ontbreken. Het park is enorm groot: qua oppervlakte beslaat het ¾ van Nederland en men is druk bezig om het park tot in Zimbabwe en Mozambique uit te breiden. Het Kruger Park staat vooral bekend om de ‘Big Five’ en er is een redelijk grote kans dat je ze alle 5 zult spotten, hoewel het zien van een luipaard vaak wat lastiger is. 

Zuid Afrika Krugerpark


Mlilwane Nationaal Park

Het Mlilwane NP ligt in het koninkrijkje Swaziland in. Het landschap van Swaziland is opvallend gevarieerd: uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met suikerrietplantages, bossen, bergen en watervallen. Overal vind je Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika. In het park leven onder andere buffels, giraffes, nijlpaarden, luipaarden, zebra's en tal van antilopen.

Tsitsikamma Nationaal Park

Tsitsikamma kent een enorme verscheidenheid aan flora (‘fynbos’), fauna (otters, verschillende soorten antilopen, apen en zeer veel vogelsoorten) en inheems bos (‘stinkhout’). Daarnaast worden voor de kust niet zelden walvissen en dolfijnen gesignaleerd. Je kunt hier diverse prachtige wandelingen maken, bijvoorbeeld een gedeelte van de Ottertrail langs de kust of door het achterliggende dichte oerbos. Spannend is het om een canopytour te maken, waarbij je met behulp van kabels een zweeftocht boven het bos kunt maken.

Hluhluwe Nationaal Park

Dit park vormt samen met het aangrenzende Umfolozi National Park één geheel. In de heuvelachtige, bosrijke omgeving leven olifanten, giraffen, impala’s, krokodillen, kudu’s en buffels. Naast de grote variatie aan dieren is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor.

St. Lucia Wetlands park

St.Lucia ligt midden in een uniek gebied van wetlands langs de kust van de Indische Oceaan. Dit is een beschermd natuurgebied met een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een ontspannen boottochtje over Lake St.Lucia.

St. Lucia Wetlands park

Drakensbergen

In de Drakensbergen liggen meerdere nationale parken en je kunt hier dan ook prachtige wandelingen maken. De hoogste piek is de Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’, met een hoogte van 3282 meter. Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330 kilometer verderop gelegen Indische Oceaan. Ook de bekende Oranjerivier ontspringt in de Drakensbergen en eindigt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië in de Atlantische Oceaan.

Steden tijdens je rondreis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika kent naast een overweldigend mooie natuur ook diverse sfeervolle steden, die zeker een bezoek waard zijn.

Stellenbosch

Stellenbosch, de “Eikenstad”, werd door gouverneur Simon Van der Stel in 1679 gesticht en ligt in een prachtige en vruchtbare vallei. Het is na Kaapstad de oudste stad in Zuid-Afrika en wat architectuur betreft minstens zo aansprekend. Tegenwoordig is Stellenbosch een gezellig universiteitsstadje en het centrum staat vol met monumentale Kaap-Hollandse, Victoriaanse en Gregoriaanse panden, veelal met rieten daken en in de schaduw van enorme eikenbomen. 

Kaapstad

Kaapstad is een hypermoderne, trendy en gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of met een drankje vanaf een terras in het beroemde ‘Waterfront’ naar de bezigheden in de haven kunt kijken. ’s Avonds kun je de heerlijke Kaaps-Maleise keuken proberen, genieten van de Kaapse wijnen en een dansje wagen in één van de vele Afrikaanse of Westerse clubs. 

Kaapstad Zuid Afrika

Kaapse wijnlanden

De Kaapse wijnlanden zijn een van de populairste attracties van de West Kaap. Hier worden, als resultaat van de vruchtbare grond en het mediterrane klimaat, de beste wijnen van Zuid-Afrika geproduceerd. Het is een gebied met indrukwekkende bergen, vruchtbare groene valleien, wijngaarden en boomgaarden vol fruit. Kenmerkend zijn de landhuizen in de zeer herkenbare Kaaps-Hollandse stijl. De wijnstreek ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Kaapstad en is zeker een bezoekje waard! 

Beste reistijd groepsreis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een bijzonder groot land; Nederland past er ruim 33 keer in. De temperaturen en weerpatronen variëren plaatselijk dan ook enorm. Een rondreis maken door Zuid-Afrika kan het hele jaar door. De seizoenen van het land zijn tegenovergesteld aan de onze. Tijdens onze zomer is het in Zuid-Afrika juist winter.

Seizoenen in Zuid-Afrika

Zuid -Afrika is in alle seizoenen goed te bereizen, al kan er in elk seizoen ergens een bui vallen. Ga je voor een rondreis met wilde dieren, dan zijn de koele maar droge maanden april t/m november het meest geschikt; de bomen hebben minder bladeren waardoor je het wild beter ziet. Reis je naar Zuid-Afrika voor een groen en weelderig landschap, ga dan in de warmere maanden van december t/m april. Van december tot en met februari krijg je in het noordoosten te maken met tropische regenbuien, al regent het zelden de hele dag. Het land wordt groener en de avonden zijn zwoel en lang. 

Klimaat Kaapstad

Kaapstad heeft in de maanden december tot en met februari een droog en warm Middellandse-zeeklimaat. In juli en augustus is het regentijd, terwijl het in het noordoosten van het land Zuid-Afrika juist droog is. Met name in het binnenland kan het ’s nachts erg koud worden. Vanaf september wordt het ook droog in de Kaap en de temperaturen zijn overdag aangenaam warm en ’s nachts aangenaam koel. 

Walvissen tijdens je Zuid-Afrika reis 

Elk jaar migreren walvissen naar de kustwateren van Zuid-Afrika om te kalven en hun jongen te voeden en dit biedt unieke “whale watch” mogelijkheden tijdens je Zuid-Afrika rondreis. Er zijn ruim 37 soorten walvissen en dolfijnen in de kustwateren. Zuidkapers komen van juni tot november, bultruggen tussen mei en december. Brydevinvissen zijn, alhoewel verder uit de kust,- het gehele jaar te vinden.

Tips voor iedere maand 

Op  mijnzuidafrika.nl vind je voor iedere maand van het jaar de beste tips voor gezellige evenementen, leuke activiteiten, culinaire verassingen en plekken waar je geweest moet zijn tijdens je rondreis door Zuid-Afrika

image
image

Reistips, rondreis Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is van alles te zien en te beleven. We hebben een aantal leuke excursies en activiteiten voor je uitgelicht. Wie alvast met de voorpret wil beginnen, werpt eens een blik op onze spoedcursus Zuid-Afrikaans.

Kaap de Goede Hoop

Een dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse schiereiland is een echte aanrader voor je rondreis door Zuid-Afrika. Tijdens deze excursie maak je een boottocht naar ‘Seal Island’ in Houtbaai, waar een kolonie zeerobben te zien is en bewonder je een pinguïn kolonie nabij Simon’s Town. Uiteraard mag een bezoek aan Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt, niet ontbreken. Op Kaappunt kun je mooie wandelingen maken, waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met een beetje geluk zijn er voor de kust ook walvissen te zien (juli t/m oktober). 

Kaap de Goede Hoop

Robbeneiland

Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Wil je Robbeneiland bezoeken tijdens je rondreis? Boek dan zelf op internet je tickets voor je op reis gaat. Ter plekke zijn de meeste tours al uitverkocht. Sawadee kan deze tour niet regelen namens de deelnemers op haar Zuid-Afrika reizen. Ga naar robben-island.org.za voor meer informatie.

Robbeneiland

Wijnlanden tour

Op nog geen uur rijden van metropool Kaapstad vind je de uitgestrekte wijnlanden van de Westkaap. Je zult snel begrijpen waarom de Fransen en Hollanders zich hier vestigden. Het klimaat is ideaal, de bergen op de achtergrond even mooi als de glooiende heuvels waar de wijnlanden zich nu bevinden en de dorpjes gemoedelijk en ouderwets. Je ziet en leert hoe de wijn gemaakt wordt, én je proeft het resultaat. Om alvast in de vakantiestemming te komen lees je meer over de lekkerste  Zuid-Afrikaanse wijnen in Nederland. 

Township tour tijdens je rondreis

Een zeer interessante excursie tijdens je rondreis is een Townshiptour. Duizenden mensen leven en wonen in een totaal ander Zuid-Afrika dan wat de meeste toeristen (én Zuid-Afrikanen) ooit zullen zien. Onwetendheid en angst zorgen ervoor dat de blanken de townships als gevaarlijk beschouwen. Een tour van ongeveer 3,5 uur door verschillende townships bewijst echter dat de vriendelijke bevolking er het beste van probeert te maken en dat men ondanks de vaak slechte omstandigheden trots is op hun wijk.

Township

Spoedcursus Zuid-Afrikaans

In Zuid-Afrika worden veel verschillende talen gesproken, waaronder Afrikaans, Engels, Zuid Ndebele, Noord Sotho, Zuid Sotho, Swazi & Tsonga, Tswana, Venda , Xhosa en Zoeloe.  Op de website van  MijnZuidAfrika vind je een selectie van een aantal woorden die van pas kunnen komen tijdens je rondreis door Zuid-Afrika.

Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je tot €50 korting per persoon