Over Birma

Een rondreis door Birma is op veel punten een unieke ervaring. Met maar weinig gemotoriseerd verkeer en bevolking in traditionele kleding, is Myanmar op veel plaatsen nog authentiek. Stel je eens voor, je wandelt tussen de extreem gastvrije lokale bevolking, de duizenden fraaie tempels en de ongerepte natuur van dit Aziatische land. Omdat reizen in Myanmar lange tijd politiek omstreden was, is het land nog niet heel erg bekend bij toeristen. Het is zich echter rap aan het ontwikkelen en de veranderingen gaan snel. Reden te meer om juist nú dit bijzondere land te bezoeken.

Wil je meer weten over de historie, de bevolking, de politiek, het klimaat en andere feiten van Birma?

Er zijn 3 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Rondreis Birma / Myanmar Birma groeit tot betoverend Myanmar
  • Unieke route met de mooiste hoogtepunten en buiten de gebaande paden
  • Bijzondere tweedaagse fietstocht langs tempels en rijstvelden
  • Afwisseling van vervoer: lokale en eigen bus, trein, boot, fiets én twee binnenlandse vluchten

  Singlevertrek op:

  11 dec - alle vertrekdata

  25 dagen
  vanaf € 2.398,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Birma / Myanmar Hoogtepunten Zeg mingalabar tegen Myanmar
  • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Myanmar te ontdekken
  • Afwisselende vormen van vervoer: eigen bus, trein, boot én binnenlandse vlucht
  • Twee dagen in de meest indrukwekkende historische tempelzone in Azië: Bagan (incl. entree)

  Gegarandeerd vertrek op:
  01 nov - alle vertrekdata

  16 dagen
  vanaf € 1.898,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  01 nov - alle vertrekdata

 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

< Terug naar alle Birma reisverhalen

Ongerept Birma

Azië, 14-06-13

Een reis door Birma is als een reis terug in de tijd. Met nauwelijks gemotoriseerd verkeer en een in longyi's gestoken bevolking, oogt het straatbeeld traditioneel. Tijdens zonsondergang is de sfeer bijna mystiek.

Zoals bij de Shwedagon Pagoda in Yangon, wanneer de laatste zonnestralen de gouden koepel oplichten. Birma heeft duizenden tempels met ontelbare pagodes. In rood en oranje geklede monniken brengen er offers aan gouden Boeddhabeelden. Het Boeddhisme is hier springlevend. Birma lijkt in een ander tijdperk te leven. Gemotoriseerd verkeer ontbreekt vrijwel. De Birmezen verplaatsen zich per bus, trein, paard en wagen, fiets of te voet. Mannen en vrouwen dragen longyi's (sarongs).

Palaung-bergstam

Buiten de steden word je nog verder in de tijd teruggeworpen. Tijdens de rondreis door Birma trek je bij Kyaukme de bergen in. Twee dagen loop je door ongerepte landschappen langs ver weggestopte dorpjes. Je overnacht nu bij de Palaung. Voor deze bergstam is dit minstens zo bijzonder, omdat hier nog nauwelijks westerlingen kwamen. Per trein reis je verder en passeer je het Gokteik viaduct, dat ooit het op een na hoogste viaduct ter wereld was.

Zonsondergang

Vanaf de vroegere hoofdstad Mandalay steek je per boot de Irrawaddyrivier over. Bij het dorp Mingun fiets je richting Sagaing. De vroegere koningsstad telt meer dan honderd kloosters, bewoond door 3000 monniken. Een onmiskenbaar hoogtepunt is Bagan. Hier blijf je drie dagen. Over een gebied van 40 km² liggen zo'n 4000 tempels die herinneren aan het Rijk van Bagan. Opeenvolgende koningen probeerden elkaar af te troeven met steeds mooiere tempels. Beklauter de bouwwerken die prachtig boven een groen woud uitsteken en wacht tot zonsondergang. Een magisch moment.

Drijvende dorpen

Opnieuw stap je in de boot. Ditmaal voor een verkenning over het Inle-meer. Hier wonen de Intha die hun huizen op palen bouwen als een soort drijvende dorpen. Met modder en waterplanten creëren ze daarnaast drijvende akkers waarop ze groente en fruit kweken. De Intha's staan bekend als beenroeiers. Die bijnaam danken ze aan hun bijzondere roeitechniek. Terwijl ze op hun boot staan, bewegen ze de roeispaan met één been zodat ze beide armen vrij hebben voor de visvangst. Je gaat op zoek naar een drijvende markt. Van verre komen volkeren als de Pao en de Palaung hiernaartoe om groente, fruit, pannen, potten en gereedschap te kopen en verkopen. Opnieuw een fotogeniek moment.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 15 september: Inspiratiedag, Sawadee kantoor, Amsterdam
 • 28 september: Indonesië & Peru presentatie, Sawadee kantoor Amsterdam
 • 12 oktober: Inspiratiedag, Schouwburg Odeon, Zwolle
 • 24 november: Reisevent, DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.