Indonesië bestaat uit duizenden prachtige eilanden, met een grote diversiteit aan natuur en waar uiteenlopende culturen elkaar ontmoeten: dat is Indonesië. Maak kennis met de plaatselijke bevolkingsgroepen en laat je tijdens het reizen door Indonesië verrassen door schitterende landschappen en een heerlijk klimaat. Je kan een bezoek brengen aan de eilanden van Indonesië, zoals Java, Bali, Sumatra of Lombok. Elk eiland heeft zijn eigen karakter. 

Bekijk onze top 5 Indonesië reizen

Er zijn 16 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Java & Bali Langs vulkanen en rijstvelden
  • Reis begint in Yogyakarta, meer tijd op Oost-Java, het mooiste deel van Java
  • Actieve rondreis met veel mogelijkheden om te fietsen en wandelen
  • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol Javaans dorp

  Gegarandeerd vertrek op:
  03 apr , 19 jun - alle vertrekdata

  22 dagen
  vanaf € 1.699,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Java & Bali Hoogtepunten Zeg selamat pagi tegen Indonesië
  • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Java en Bali te beleven
  • Ontspannen afsluiter in een mooi 4-sterrenhotel aan het strand in Sanur
  • Van het begin tot het einde van de reis een Nederlands sprekende reisbegeleider

  Gegarandeerd vertrek op:
  15 feb , 19 jun - alle vertrekdata

  17 dagen
  vanaf € 1.398,- € 1.348,- inclusief CO2-compensatie
 • Groepsrondreis Kalimantan Orang-oetans, regenwoud en longhouses
  • Een unieke reis door Kalimantan, het nauwelijks bezochte Indonesische deel van Borneo
  • Inclusief boottocht langs de verschillende eilanden van Derawan
  • Zeer grote kans op het zien van Orang Oetans in Kutai Nationaal Park

  Gegarandeerd vertrek op:
  18 apr - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  22 dagen
  vanaf € 3.099,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  18 apr - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis Sumatra, Java en Bali Jungle, tempels en rijstvelden
  • Zeer afwisselende en actieve rondreis met veel wandelmogelijkheden
  • Uitgebreid bezoek aan het regenwoud van Gunung Leuser NP: orang-oetans en olifanten
  • Spectaculaire jeep-wandeltocht naar de Bromo-vulkaan

  Gegarandeerd vertrek op:
  22 mei - alle vertrekdata

  30 dagen
  vanaf € 2.098,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  22 mei - alle vertrekdata

 • Groepsrondreis Sulawesi Eeuwenoude rituelen en prachtige eilanden
  • Mogelijkheid tot strandverlenging op Bunaken
  • Inclusief 3-daagse wandeltocht in traditioneel Torajaland
  • Heerlijk snorkelen op de mooiste plek; Bunaken
  Avontuur-Plus
  25 dagen
  vanaf € 2.598,- inclusief CO2-compensatie

Resultaten worden geladen

< Terug naar alle Indonesië reisverhalen

Eerste kennismaking met Bali & Lombok

Azië, 14-11-17

Deborah Vreeman -onze reisexpert die je dagelijks aan de telefoon kan krijgen- heeft tijdens haar laatste studiereis kennis gemaakt met Indonesië. En wat voor een ervaring was dat! 

Bali & Lombok

Bali en Lombok zijn twee eilanden die op elkaar lijken maar toch ook weer niet. Bali met de vele rijstvelden, Lombok met de prachtige hoge palmbomen. Wat heb ik toch veel bijzondere dingen meegemaakt tijdens mijn mijn rondreis! Uiteraard kon een bezoek aan de Gili-eilanden niet ontbreken. En hoe kan je dit bezoek beter beginnen dan mee te varen met een lokale boot…

Gili-eilanden

En daar sta ik dan in alle drukte van de haven; van alle kanten komen er paardenkoetsen, fietsen en brommers aan. Echt waar, het lijkt onmogelijk, maar de ene brommer is nog voller geladen dan de ander. De marktwaar wordt uitgestald en ik denk nog: “Leuk een markt bij de haven’’. Even later merk ik hoe ik me vergist heb. In de officiële taal van Indonesië -het Bahasa Indonesia- schalt er opeens iets onverstaanbaars door de speakers. Blijkbaar is de boot naar Gili Air klaar voor vertrek. De marktkooplui komen in actie en verplaatsen ál hun spullen naar de boot. "Hmm, was dat niet bedoeld voor het leuke havenmarktje en hoe ga ik hier ooit nog bij passen?" De kleine Indonesische vrouwen lopen met enorme manden op hun hoofd de boot in en ik besluit maar snel te volgen. Eigenlijk best grappig (achteraf) hoe ik een plekje tussen bananentrossen, ananassen en andere tropische vruchten in bemachtig. Gelukkig zie ik na een korte tocht van ongeveer 15 minuten Gili Air naderen. Wowwwww, wat een prachtig paradijsje. Ik zie mezelf al liggen in een hangmatje op het strand met  een goed boek en een tropische fruitsmoothie, want daar heb ik nu toch wel erg trek in gekregen!

Wel of niet of een beetje pittig… ?

In de avond besluit ik bij een restaurant om de hoek van het hotel te gaan eten. Als je in Indonesië bent, moet je natuurlijk in ieder geval één keer een rijsttafel hebben gehad. Als Nederlandse kan ik alleen niet zo goed tegen écht pittig eten. Dus ik probeer de ober heel erg duidelijk te maken dat het best een beetje pittig mag, maar niet te. “Yes madam, that will be okay! No spicy for you.” Gelukkig, hij heeft het begrepen. De ober brengt mij een prachtig bord vol met kleine schaaltjes heerlijk ruikend eten. Dat ziet er goed uit, aanvallen maar! Het schaaltje met vlees in de rode saus ziet er alleen verdacht pittig uit. Ook mijn tafelgenoot, een Indonesiër, verzekert mij ervan “This is no spicy”. Hij zal het wel weten, dus ik neem een lekkere hap… Je raadt het al; dit was dus wél spicy! Mijn tafelgenoot kijkt mij met grote ogen aan en denkt dat ik een grapje maak. Gelukkig is er witte rijst als brandblusser en heb ik de rest van de avond heerlijk gegeten. Maar het schaaltje met rode saus, die heb ik mooi laten staan. 

Mijn tips en highlights: 

 • Ga fietsen in de omgeving van Ubud. Tijdens een leuke mountainbike-tocht (voornamelijk bergafwaarts) fiets je door kleine dorpjes. We stoppen onderweg regelmatig om kennis te maken met de lokale bevolking en zien hoe rijst wordt geoogst. 
 • Ben je gek op lekker eten? Dan kom je in Indonesië sowieso aan je trekken! Bezoek vooral de avondmarkt in Sanur. Hier vind je kleine foodtrucks met heerlijk eten. Je kijkt je ogen uit en eet je buik lekker rond. Tip: kun je niet zo goed tegen pittig eten? Zeg dan bij het bestellen ‘tidak pedas’. Hopelijk krijg jij dan wél minder pittig eten! 
 • Breng zeker een bezoek aan een van de andere Gili eilanden. Gili Air is wat drukker dan Gili Meno. Heb je zin in een feestje? Dan is Gili Trawangan (onder de locals bekend als Gili T) jouw eiland to be! 


Deze eerste kennismaking met Indonesië smaakte (letterlijk!) naar meer. De prachtige groene natuur met natuurlijk de vele rijstvelden, de ontzettend lieve mensen en het lekkere eten. Indonesië: je ziet mij zeker nog een keer terug! 


Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je tot €50 korting per persoon