Er is 1 reis naar Rusland (Azië) die voldoet aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Trans-Siberië Expres De meest iconische treinreis
  • Reis mee op de meest iconische treinreis ter wereld
  • Uitgebreid bezoek met meerdere overnachtingen in Mongolië
  • Een indrukwekkende tour door donkere Sovjet-tijden bij de voormalige Goelag Perm 36

  Gegarandeerd vertrek op:
  01 sep - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  21 dagen
  vanaf € 3.098,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  01 sep - alle vertrekdata

 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

< Terug naar alle Rusland (Azië) reisverhalen

Iconische treinreis: Trans-Siberië Expres

Azië, 16-01-17

Je hebt er vást al wel eens van gehoord: de Trans-Siberië Expres. Deze treinreis staat bekend als de meest bijzondere en avontuurlijke treinreis ter wereld! Vanuit de Russische hoofdstad Moskou tot aan het Baikalmeer… En dat allemaal met de trein. Het zal je vast niet verbazen dat deze treinrit wereldwijd de langste is.  

De Trans-Siberië Expres 

Van romans tot films; de Trans-Siberië Expres is er al eens in voorgekomen. Voor veel reizigers staat deze 9287 kilometer lange treinreis dan ook hoog op de bucketlist. Tijdens de reis blijft het beeld om je heen continu veranderen: van ruige bergketens en uitgestrekte toendra’s tot enorme bossen. Je kijkt je ogen uit! 


Geschiedenis 

De plannen voor de Trans-Siberië Expres lagen al in 1891 op de tekentafel. Dit hebben we te danken aan de toenmalige tsaar Alexander III. In datzelfde jaar is de aanleg van dit enorme traject begonnen en 25 jaar later, in oktober 1916, was de langste ononderbroken spoorlijn een feit. Tegenwoordig bestaan er vier zogenoemde ‘hoofdroutes’; van Moskou naar Vladivostok, van Moskou via Ulaan Baatar naar Beijing, van Moskou rechtstreeks naar Beijing en van Moskou via Tynda naar Vladivostok.  

Activiteiten tijdens de reis 

Wie denkt dat de populaire Trans-Siberië Expres niets meer dan een lange zit met mooie uitzichten is, heeft het mis. Je kunt namelijk op verschillende punten uitstappen en op die manier de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van dichtbij bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagtocht naar de Chinese Muur? Of bezoek Ganina Yama Monastery; een verzameling van kathedralen. Maar ook het Kremlin van Moskou – daar waar de reis van start gaat – mag niet overgeslagen worden. Dit is het geografische en historische centrum van Moskou, je vindt in het Kremlin onder andere een theater en een museum. 


Ontdek het Baikalmeer 

Waar je in ieder geval móet stoppen, is het Baikalmeer. Dit meer ligt in het zuiden van Siberië en wordt aan de westkust omringd door het Baikalgebergte. Het meer is zo’n 640 kilometer lang en op z'n breedst 80 kilometer. En niet alleen groot, het Baikalmeer is ook ontzettend diep! Het diepste punt gemeten is 1642 meter. Niet gek dus dat dit indrukwekkende en grootste zoetwaterreservoir ter wereld al sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Eenmaal op het meer is het aan te raden om naar de Ushkaniy Eilanden te varen; hier kom je ongetwijfeld kolonies zeehonden tegen!



Naar boven
 

Sawadee Reisevent 24 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou (foto: Merlijn Doomernik)
 • Lezing door reisjournalist Sander Groen
 • Tafelsessies: reizigers voor reizigers
 • Een schaatsbaan!
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.