Er is 1 reis naar Rusland (Azië) die voldoet aan jouw wensen
 • Groepsrondreis Trans-Siberië Expres De meest iconische treinreis
  • Reis mee op de meest iconische treinreis ter wereld
  • Uitgebreid bezoek met meerdere overnachtingen in Mongolië
  • Een indrukwekkende tour door donkere Sovjet-tijden bij de voormalige Goelag Perm 36

  Gegarandeerd vertrek op:
  01 sep - alle vertrekdata

  Avontuur-Plus
  21 dagen
  vanaf € 3.098,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  01 sep - alle vertrekdata

 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

< Terug naar alle Rusland (Azië) reisverhalen

Russische Hoogtepunten

Europa, 01-09-18

Kleurrijke kathedralen, de hoofdstad Moskou, overheerlijke ‘vodka’ en het alom bekende Rode Plein; in Rusland is van alles te zien, doen én beleven. Maar hoe je het ook wendt of keert: met name gedurende de wintermaanden straalt dit land. De Tsarenpaleizen steken mooi af tegen een witte, winterse achtergrond. Je waant je hier in een sprookje! 

Bezoek Moskou en Sint-Petersburg 

Hoewel Moskou de officiële hoofdstad van Rusland is, wordt ook het handig gelegen Sint-Petersburg door veel mensen als hoofdstad gezien. Beide steden zijn ontzettend belangrijk voor het land; Moskou is het bestuurlijk centrum van het Centraal Federaal District en Sint-Petersburg is een belangrijk industrieel, wetenschappelijk én cultureel centrum. Tijdens een rondreis door Rusland, móet je simpelweg allebei de steden zien. Waar je in Moskou het ‘mooiste plein van het land’ vindt (het Rode Plein), staat Sint-Petersburg bekend als heuse tsarenstad waar je de meest indrukwekkende huizen, musea en paleizen tegenkomt.

Volg de Gouden Ring 

De populaire Gouden Ring is een toeristische route waar je tijdens je reis door Rusland echt niet omheen kunt. Deze zogenoemde ‘ring’ ligt ten oosten van Moskou en omvat vele historische stadjes met ontelbare kerken, kathedralen en koepels. Een adembenemende route! Bezoek één van de grootste overdekte markten in Kostroma, wandel door het oude Suzdal waar je meer kerktorens dan inwoners vindt (bij wijze van) en neem ook zeker Rostov mee, waar je een eeuwenoud Kremlin kunt bezoeken. 

Sfeervolle, pittoreske dorpjes 

Naast de toeristische en alom bekende Gouden Ring, is het ook aan te raden om de juist wat minder bekende dorpen van Rusland te bezoeken. Neem bijvoorbeeld Kotkishevo; in de winter wandel je hier heerlijk door de magische bossen. De vele kleine houten boerderijtjes die je hier vindt lijken zo uit een sprookje te komen. Hondenliefhebber? In dit pittoreske dorpje vind je een huskyboerderij! Neem plaats op de slee en geniet van een avontuurlijke rit. Na afloop werk je een heerlijk Russisch diner naar binnen met eten dat rechtstreeks van het land komt. Als dát geen goede afsluiter is…

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 24 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou (foto: Merlijn Doomernik)
 • Lezing door reisjournalist Sander Groen
 • Tafelsessies: reizigers voor reizigers
 • Een schaatsbaan!
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.