Een groepsreis door het verleden van Thailand

Tijdens je rondreis zal je ontdekken dat Thailand een lange en roerige geschiedenis kent. De Thai kwamen oorspronkelijk uit het zuiden van China. Ze trokken steeds verder zuidwaarts en werden het dominante volk in de regio die nu Thailand is. Halverwege de 13e eeuw stichtten ze de onafhankelijke staat Sukhothai. Vrij kort daarna kwam er een tweede belangrijke staat op, Ayutthaya, die machtiger was dan Sukhothai en dit koninkrijk al snel overvleugelde. 


Ayutthaya voerde uitgebreid handel met Japan, India, China en Perzië, en later ook met westerse landen als Nederland, Engeland en Portugal. Het koninkrijk Ayutthaya en de omliggende kleinere koninkrijkjes werden gezamenlijk omgedoopt tot Siam. Na een korte bezetting door Birma in 1767 kwam eerst de Thaise generaal Phya Taksin aan de macht en vervolgens generaal Chao Phraya Chakri, wiens nageslacht nog altijd op de troon zit. Chakri verplaatste de hoofdstad naar Bangkok. 

Cultuur Thailand

Thailand is het enige Zuidoost-Aziatische land dat nooit gekolonialiseerd is geweest. De Siamese koningen wisten kolonisatie te voorkomen dankzij lucratieve handelscontracten en goede diplomatieke verhoudingen met de westerse mogendheden. Na 1932 verkeerde de binnenlandse politiek echter in chaos. In dat jaar vond er een staatsgreep plaats om de absolute heerser koning Rama VII te dwingen tot het invoeren van een constitutionele monarchie. Officieel was het land daarna een parlementaire democratie, maar in de praktijk werd Siam, dat in 1939 zijn naam veranderde in Thailand, geregeerd door verschillende generaals en slechts af en toe door een burgerregering. Sinds 1992 heeft Thailand een democratische regering. De huidige koning Bhumibol, die al sinds 1946 op de troon zit, is 's werelds langst regerende monarch.

Maak tijdens je groepsreis kennis met de kleurrijke bevolking van Thailand

Je rondreis naar Thailand is niet compleet als je geen bezoek brengt aan de gastvrije plaatselijke bevolking. Ruim tachtig procent van de bewoners van Thailand is van Thaise afkomst. De belangrijkste minderheidsgroep zijn de Chinezen, maar er leven ook mensen met een Indiase, Vietnamese, Birmese en Cambodjaanse achtergrond. In het noorden leven veel verschillende bergvolkeren, zoals de Karen, Meo en Lisu, die elk een geheel eigen taal en cultuur hebben. Een bezoek aan een van deze kleurrijke stammen mag niet ontbreken tijdens je rondreis. Ondanks de etnische diversiteit in Thailand is er één religie die duidelijk dominant is: het boeddhisme. Dat is ook te zien aan de duizenden tempels, oud en nieuw, die door het land verspreid staan. Een zeer indrukwekkende tempel die je tijdens je groepsreis kunt bezoeken is de Doi Suthep tempel, een complex uit de veertiende eeuw dat nabij Chiang Mai op een heuvel ligt en via een prachtige 'slangentrap' te bereiken is.

Pagoda

Sporen uit het verleden

Voor de Thai het huidige Thailand overheersten, domineerden de Khmer het gebied. De aanwezigheid van dit volk heeft zijn sporen nagelaten: er zijn met name in het noorden van het land vele Khmer-bouwwerken bewaard gebleven, waar je tijdens je reis zeker langs zult komen. Op de rondreis route door Thailand ligt ook Chiang Mai, 'de roos van het noorden', een historische stad waar je schitterende tempels kunt bezoeken, maar ook kan genieten van het heerlijke eten dat de Thai te bieden hebben. Of bezoek de nachtmarkt, waar je de meest uiteenlopende voorwerpen vind.

De stad Sukhothai, de voormalige hoofdstad, is tegenwoordig een historisch park. Er staan vijftig tempelcomplexen die tot ruïnes vervallen zijn, maar desondanks relatief goed bewaard zijn gebleven en er idyllisch bij liggen. Binnen de aarden wallen van Sukhothai ligt ook het oude Koninklijke Paleis. In het museum zijn antieke Boeddha-beelden te zien, oude munten en andere opgegraven restanten van de stad.

De groepsreis Thailand zit vol indrukwekkende natuur

Tijdens je actieve rondreis door Thailand maak je kennis met verschillende delen van het land. Het noorden van Thailand, rond Chiang Mai en Chiang Rai, is bergachtig: de hoogste berg van het land, de 2596 meter hoge Doi Inthanon, staat hier. Op de bergkammen groeien teakwouden en regenwouden en in de dalen liggen rijstvelden. De verschillende bergvolkeren wonen in dit gebied. Het centrale laagland van Thailand wordt doorkruist door rivieren, waarvan de belangrijkste de Chao Phraya is. Langs de oevers ligt de hoofdstad van Thailand, Bangkok. In deze drukke metropool vermaak je je makkelijk een paar dagen. In dit gebied liggen ook verschillende nationale parken. Bezoek tijdens je reis bijvoorbeeld de watervallen van Erawan, die zeven terrassen beslaan. Een tocht door het natuurgebied Khao Sok zal je nog lang bij blijven: je komt langs een groot, helderblauw stuwmeer, spectaculaire rotsformaties en maagdelijk regenwoud. 

Phuket Thailand

Het zuiden van Thailand bestaat uit een smal schiereiland met een bergketen die begroeid is met tropische regenwouden. Aan de kust van het schiereiland liggen de lange witte stranden waar Thailand zo bekend om is. Voor de kust liggen talloze kleine en grotere eilanden zoals Phuket en Koh Samui. Je actieve rondreis door Thailand wordt ontspannen afgesloten met een paar dagen relaxen op het strand.

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Thailand

Ga mee op groepsreis en maak kennis met het prachtige Thailand, het land van de glimlach. Thailand is een perfecte bestemming om te ontdekken met een groepsreis. Rust uit op de schitterende bountystranden met wuivende palmbomen en breng een bezoek aan de vele eeuwenoude tempels en paleizen die Thailand rijk is. Bewonder de bijzondere natuur vol verkoelende watervallen en maak een trekking door het junglegebied. Tijdens een rondreis ontmoet je daarnaast de vriendelijke, gastvrije en altijd lachende bevolking en maak je kennis met verschillende volkeren en bergstammen. Laat je in een tuktuk rondrijden door het bruisende Bangkok en kom tot rust in het noordelijke Chiang Mai. Nieuwsgierig geworden naar het land van de glimlach? 

Er zijn 24 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Rondreis Thailand Tempels, jungle en tropisch strand
  • Avontuurlijke reis door het noorden en midden van Thailand
  • Tweedaagse trektocht langs bergvolken vanuit Chiang Mai
  • Bezoek aan Chiang Rai en de Gouden Driehoek

  Gegarandeerd vertrek op:
  11 okt , 20 dec , 24 jan - alle vertrekdata

  21 dagen
  vanaf € 1.698,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Singapore, Maleisië & Thailand Een veelzijdig avontuur
  • Op avontuur door 3 verschillende Aziatische landen
  • Perfecte mix van cultuur, natuur en strand
  • Excursie naar het prachtige Cheow Lan Lake in het ongerepte Khao Sok Nationaal Park

  Gegarandeerd vertrek op:
  17 jul , 16 okt - alle vertrekdata

  Nieuwe reis
  19 dagen
  vanaf € 2.298,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Thailand Noord en Zuid De glimlach achter de rijstvelden
  • Avontuurlijke reis van Noord- naar Zuid-Thailand
  • Ideale afwisseling tussen natuur en cultuur
  • Trektocht langs bergvolken, door niet toeristisch Noord-Thailand
  22 dagen
  vanaf € 1.998,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Thailand Hoogtepunten Zeg sawadee tegen Thailand
  • Inclusief fietstocht langs de eeuwenoude tempels van Sukhothai
  • Een ontspannen manier om de mooiste hoogtepunten van Thailand te beleven
  • Unieke boottocht over de Sakaekrang Rivier inclusief (vanaf december 2019)
  15 dagen
  vanaf € 1.248,- € 1.198,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Thailand - Sawadee 35 jaar! Back to our roots
  • Sawadee 35 jaar: terug naar onze roots
  • Avontuurlijke reis langs de verborgen parels van Noord- en Oost-Thailand
  • 3-daagse trektocht langs bergvolken in de omgeving van Pai

  Gegarandeerd vertrek op:
  02 nov , 11 jan - alle vertrekdata

  24 dagen
  vanaf € 2.298,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Thailand Chill & Adventure Tempels, jungle en relaxen
  • Ervaar de hoogtepunten van het land van de glimlach
  • Maar liefst vijf dagen afsluiten aan een parelwit strand
  • Bezoek aan de beroemde River Kwai inclusief

  Gegarandeerd vertrek op:
  09 nov - alle vertrekdata

  18 dagen
  vanaf € 1.698,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  09 nov - alle vertrekdata

Resultaten worden geladen

< Terug naar alle Thailand reisverhalen

Culinair Thailand

Azië, 04-06-18

Jacco Holterman is Product Manager en verantwoordelijk voor het reisaanbod in een deel van Azië. In april dit jaar reisde hij naar Thailand om de Sawadee routes in dit heerlijke land te inspecteren. Dat betekent ook: elke dag genieten van de heerlijke Thaise keuken!

Thailand, het was al een paar jaartjes geleden dat ik er voor het laatst geweest was. Vanuit professioneel oogpunt dus zeker tijd om het land weer eens te bezoeken, genoeg te doen. Maar zeg nu zelf, het vooruitzicht om twee weken lang ongegeneerd te kunnen genieten van heerlijke Thaise gerechten, elke dag, drie keer per dag, is toch fantastisch?! Wel moet ik bekennen dat ik me ’s ochtends voor het ontbijt stortte op fried eggs on toast, “both sides fried please” en fruit. Ook heb ik één dag ‘gezondigd’ met een clubsandwich en een heerlijke westerse salade met tonijn bij the 'Wine Connection'; een restaurantketen in Bangkok die ik je zeker aan kan raden als je even wilt ontsnappen aan de Thaise keuken. 

Mijn liefde voor Thais eten stamt uit 1991 toen ik met een vriend ging backpacken in Thailand. Het was een openbaring waarvan ik toen ten volste genoot. Al wisten we ons even geen raad toen we in de trein een keer een zakje vissaus als smaakmaker bij onze kip met rijst kregen. Wat een lucht! Maar nu weet ik wel beter, vissaus is een van de vaste basis ingrediënten in mijn eigen keuken. Na 1991 heb ik genoeg tripjes naar Thailand gemaakt om de liefde voor Thais eten te blijven voeden. Iets wat natuurlijk in Nederland ook gewoon kan met zoveel Thaise restaurants. Zelfs in Meppel, waar ik woon, is er recentelijk één geopend; toch kook ik graag thuis. Een aantal jaar geleden heb ik in Chiang Mai een kookcursus gedaan en sindsdien waan ik me een redelijk goede bereider van Thaise curries en wok gerechten. Op basis van de complimenten die ik krijg dan… of is dat misschien beleefdheid?


Terug naar Thailand nu. Voor de Thai, en dus ook voor mij als ik daar ben, is het eigenlijk de hele dag etenstijd. Eten is een way of life; als je het niet doet denk je eraan, waar je ook bent. Onderweg van A naar B was dus altijd de hamvraag, “waar zullen we lunchen?” En de vraag van mijn gids of ik lokaal wilde eten of liever meer toeristisch. Lokaal dus, en dat heeft me een aantal heerlijke ervaringen opgeleverd. Bij de Chiang Dao grotten in de buurt van Chiang Mai wist mijn gids een goed tentje waar ik een heerlijke Pad Khrepau Kai heb gegeten. Dit is een gerecht wat ik zelf ook veel gemaakt heb omdat het een onderdeel van mijn kookcursus was. De Thaise basilicum, naast kip een van de hoofdingrediënten, geeft er een hele bijzondere smaak aan. Een gebakken ei on top maakt het af. Smikkelen!


Omdat het inspecteren van hotels een belangrijk onderdeel was van mijn reis ontkwam ik er natuurlijk niet aan om af en toe eens aan te schuiven bij de manager. Gelukkig op mooie locaties, met veel persoonlijke aandacht én heerlijke toetjes!


Heb ik me dan tijdens deze reis alleen maar beziggehouden met eten? Nee hoor, echt niet (lees hier mijn reisverhaal); het was gewoon niet meer dan een prettige, maar oh zo belangrijke bijzaak. Overigens kan Food prima het hoofdthema van je reis naar Thailand zijn. Kijk maar eens naar onze unieke kookreis voor foodlovers!


Tot slot nog even mijn meest verrukkelijke ervaring. Dat was tijdens een etentje met een van onze lokale partners op een prachtige locatie aan de Chao Praya Rivier in Bangkok. Toch wel de beste tent van deze reis. Gezelschap: een Brit, een Australiër en twee van hun Thaise collega’s, die uiteraard de keuzes mochten maken voor een setje heerlijke gerechten. Ok, hier het lijstje waarmee de tafel gevuld werd:

 • Spicy Lemon Grass Salad
 • Southern Style Yellow Curry with Fish
 • Northern Style Pork Curry
 • Prawn with Sweet and Sour Tamarind Sauce  
 • Stir Fried Fish with Chinese Celery
 • Fried Soft Crab with Garlic and Pepper
 • Mango with Sticky Rice  

Allemaal verrukkelijk, maar de topper was toch wel de Spicy Lemon Grass Salad, ai, wat was dat heerlijk…en pittig! Zelf proeven? Google maar eens voor de recepten, ga naar je lokale Thai of naar Thailand :-)

Rondreis Thailand: Hoogtepunten

Van pittoreske bergdorpjes in het noorden tot parelwitte stranden in het zuiden, van tropische regenwouden vol bijzondere dieren tot heilige tempels: je kijkt je ogen uit tijdens een vakantie in Thailand. Hieronder alvast een voorproefje van wat je te wachten staat.

Natuur in Thailand

Zowel op het land als in het water stikt het in Thailand van de bijzondere dieren- en plantensoorten. Door de tropische ligging en de verscheidenheid aan landschappen, beschikt Thailand over grote stukken ongerepte natuur en een zeer diverse flora en fauna.

Elephant Nature Park

Vanuit Chiang Mai kun je een bijzondere excursie maken naar het olifantvriendelijke Elephant Nature Park. Hier worden verwaarloosde olifanten opgevangen in hun natuurlijke omgeving. Het park wordt omsloten door bergen en is erg groen. Je mag de olifanten eten geven en wassen in de rivier, een unieke ervaring!

Olifant Elephant nature park

Khao Sok National Park

Khao Sok is een groot National Park in het zuiden van Thailand. Het oudste tropische regenwoud ter wereld is hier te vinden, regenwoud dat nog ouder en gevarieerder is dan het regenwoud in het Amazonegebied. Hoge kalkstenen bergen, valleien en spannende grotten vormen samen met de uitgestrekte meren in het park een afwisselend landschap. Luipaarden, olifanten, Maleise beren, tapirs, neushoornvogels en tijgers zijn in het park te bewonderen. Ook vind je er bijzondere bomen en bloemen, zoals de wurgboom en de Rafflesia: de op één na grootste bloem ter wereld. Naast al dit natuurschoon kun je ook een kijkje nemen bij het stuwmeer Chiao Lan, dat gebouwd is in 1982.

Erawan watervallen

Tijdens je vakantie ontdek je de provincie Kanchanaburi, met zijn hoge bergen en valleien. Hier ligt ook het prachtige Erawan National Park. De spectaculairste attractie van het Erawan National Park zijn de watervallen. De waterval bestaat uit zeven niveaus, en het water valt via een soort trappensysteem 1500 meter naar beneden. Op het derde niveau kun je heerlijk zwemmen en genieten van je ontspannen vakantie. Wees niet bang als je iets bij je voeten voelt bewegen, het is hoogstwaarschijnlijk een nieuwsgierig visje dat even aan je teen sabbelt.

Erawan watervallen

Struinen door het regenwoud

Chiang Mai is een geschikte uitvalsbasis voor het maken van een jungle trektocht. Het meest bijzondere zijn de meerdaagse trekkingen waarbij je overnacht in een hilltribe village - een traditioneel dorp. De verschillende bergstammen hebben allen hun eigen cultuur en tradities. Verwacht geen bubbelbaden en luxe bedden, maar een eenvoudige en bijzondere overnachting waarbij je het leven in een bergdorpje ervaart. De trekking is een intensieve, maar uiterst fascinerende belevenis. Het geeft je de mogelijkheid om het echte Thaise leven mee te maken.

Chiang mai Thailand

Steden tijdens je rondreis Thailand

Thailand kent naast een overweldigende natuur ook prachtige steden die zeker de moeite waard zijn. Loop over kleurrijke marktjes, proef de lekkernijen van de talrijke eetkraampjes en bezoek de vele tempels. Laat je onderdompelen in de geur-, kleur- en smaakexplosies die de Thaise steden rijk zijn.

Bangkok slaapt nooit

De eerste kennismaking met Thailand begint in Bangkok. In de drukke hoofdstad van Thailand ervaar je de geuren en kleuren van het Aziatische leven. Drukbezette eetstalletjes met heerlijk Thais eten, overvolle winkels en de chaos in het verkeer vormen een contrast met de serene rust die je kunt vinden bij de vele tempels, zoals bij het Koninklijk paleis en Wat Po. Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets.

Bangkok

Chiang Mai: historische stad vol cultuur en traditie

In Chiang Mai leer je veel over de Thaise cultuur. Volg hier een kookcursus om zelf al die heerlijke gerechten te leren maken. Of breng een bezoek aan het olifantenpark (elephant nature park), waar je in bad kunt met olifanten! Net buiten de stad ligt één van Thailands belangrijke boeddhistische tempelcomplexen, Doi Suthep. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over de hele omgeving.

Chiang Rai: ontdek het pittoreske noorden

In het noorden van Thailand ligt de stad Chiang Rai. Deze stad wordt ook wel de toegangspoort tot de gouden driehoek genoemd, de plek waar Thailand grenst aan Birma en Laos. Maak kennis met het pittoreske Noord-Thaise landschap, met zijn groene velden, bergdorpjes en vele tempels. Of scoor op de night market een uniek souvenirtje, gemaakt door een van de inheemse bergvolkeren. Qua tempels mag je de Wat Phra Kaew tempel zeker niet overslaan, bekend van het in Thailand legendarische verhaal van de smaragdgroene Boeddha. Net buiten de stad vind je de prachtige witte tempel Wat Rong Khung.

Beste reistijd voor een rondreis in Thailand

Thailand heeft een tropisch klimaat wat betekent dat het gedurende het hele jaar warm tot heet is. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 30 °C, 's avonds koelt het iets af. In de regentijd voelt de warmte nogal drukkend aan. In het heuvelachtige noorden kan het tijdens de droge tijd 's nachts fris zijn, vooral in december/ januari. Tijdens de regentijd is het reizen zwaarder, maar wel goed mogelijk. Het regent zelden de hele dag. Meestal betreft het een enorme bui die een uur of twee duurt (voornamelijk in de namiddag of 's avonds/'s nachts). Natuurlijk kan het ook weleens een dagje regenen, daarentegen kan het ook een week droog blijven. Vlak vóór de regentijd, van eind maart tot en met mei, is het flink warm. 

Beste reistijd:
Van oktober tot en met maart, als het weinig regent en de dagtemperaturen aangenaam zijn (25- 30°C). Ook in de overige maanden is Thailand echter prima te bereizen. Het regent zelden de hele dag en de natuur is extra groen en fris.

Festivals
Festivals behoren tot de meest indrukwekkende gebeurtenissen in Boedhistisch Zuidoost Azie. De bevolking stroomt naar de tempels, om er te offeren. 

Songkran:
Het Songkran is het Thaise Nieuwjaar en wordt op 13 april gevierd in het gehele land. Het Thaise woord "Songkran" komt uit het Sanskriet en betekent: "verplaatsen". De viering van Songkran is namelijk verbonden aan de positie van de zon en tijdens Songkran verandert de zon haar positie. De moderne Songkran wordt ook wel "het feest van het water" genoemd, omdat gedurende de drie dagen iedereen elkaar nat mag gooien met water. Veel Thai gaan de straat op en hebben veel plezier. Doordat het zo warm is, is het vele water een welkome verkoeling.

In Thailand worden de volgende grote festivals en feestdagen gehouden:

6 apri l: Chakri-dag
13 t/m 15 april : Songkran
20 t/m 22 april : Boeddhistisch Nieuwjaar
5 mei: Kroningsherdenkingsdag
28 juli : Asalha Puja
12 augustus : Verjaardag van koningin Sirikit
14 oktober : Pravarana, kathina-dag
23 oktober : Chulalongkorn dag
Laatste volle maan in november : Loi Krathong
5 december : Verjaardag van koning Bhumibol
10 december : Dag van de constitutie
Zesde volle maan : Vesakha Puja, geboortedag van Bhoeda

image

Rondreis Thailand: Reistips

In Thailand is van alles te zien en te beleven. We hebben een aantal leuke excursies en activiteiten voor je op een rij gezet.

River Kwai en het werelderfgoed in Sukhothai

Tijdens je rondreis door Thailand passeer je Kanchanaburi, bekend van de beruchte 'Bridge over the River Kwai'. Loop over de brug of maak een leuke fietstocht. Hierna vervolg je je weg naar Chiang Rai via het historische park met de tempelcomplexen van Sukhothai. Deze historische plaats staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, hier kan je de Thaise geschiedenis en cultuur optimaal beleven.

Snorkelen in tropische wateren

Thailand kent vele plekken waar je prachtig kunt snorkelen. Zwem tussen het koraal door en spot gekleurde vissen, zeeschildpadden, luipaardhaaien en napoleonvissen. Met een grote diversiteit aan koraal- en vissoorten zijn de wateren van Thailand een must-see voor de zeeliefhebber.

Snorkelen in Thailand

Het historische park van Ayutthaya

Net als Sukhothai staat ook het historische park van Ayutthaya op de Unesco werelderfgoedlijst. In deze omgeving hebben 33 koningen van verschillende Siamese dynastieën geregeerd. Je kijkt hier je ogen uit, en ziet verschillende tempels en het gebroken Boeddhabeeld dat is opgenomen in de wortels van een boom bij Wat Phra Mahathat.

Strandverblijf in Hua Hin

Hua Hin is een ideale locatie om je rondreis af te sluiten. Naast luieren op het acht kilometer lange zandstrand is er in de omgeving nog veel meer te beleven. Je kunt lekker eten op de nachtmarkt en shoppen in de Hua Hin mall marketvillage. Omdat Hua Hin aan zee ligt, zijn er voor een goede prijs fantastische visgerechten te bestellen.

Hua Hin

Leer net zo koken als een Thai

Ook zo gek op de Thaise keuken? In Chiang Mai kun je een kookcursus volgen. Tijdens deze cursus leer je van alles over de Thaise keuken, word je meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai, en proef en ruik je alle bijzondere specerijen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen Thaise maaltijd. Al met al een ervaring waarbij je uitgebreid de kans krijgt om kennis te maken met alle smaakexplosies uit de rijke Thaise keuken. Een ervaring die ook het thuisfront zal toejuichen, wanneer je daar je experimenten met Thaise gerechten voortzet.

Varen als James Bond

In Phang Nga is de flora en fauna adembenemend mooi. Het gebied ligt aan een baai, waar nog een stuk mangrovebos te zien is. Rotsen rijzen op willekeurige plaatsen op uit zee. De baai van Phang Nga is ideaal om te kanoën door grotten en in de rustige binnenzeeën. Tussendoor is er ruimschoots de mogelijkheid om uit te rusten op een van kalksteenrotsen in zee of op de vele goudkleurige stranden. Het eiland Khao Tapu in de baai is beroemd van scenes uit de James Bond film The man with the golden gun.


Tempel van de belangrijkste Boeddha

Een bezoek aan de belangrijkste Boeddhistische tempel in Thailand mag niet ontbreken tijdens je Thailand reis. Deze tempel bevindt zich op het terrein van het Koninklijk Paleis, in het historische centrum van Bangkok. In Wat Phra Kaeo kun je de belangrijke Smaragdgroene Boeddha bewonderen, ontdekt in de gelijknamige tempel van Chiang Rai.

Koh Samet

Van alle Thaise eilanden heeft Koh Samet de meeste zonuren en is daardoor zeer geschikt voor wat stranddagen. Dit exotische eiland ligt op vier uur reizen van Bangkok en is gezegend met prachtige witte stranden. De azuurblauwe zee nodigt uit tot een verfrissende duik, waarvan je een moment later bijkomt onder de wuivende palmbomen.

Koh Samet

Thaise massage

Ontspan je spieren na al dat snorkelen, zwemmen en fietsen. Een Thaise massage is de ideale manier om te relaxen na een inspannende dag, en mag niet ontbreken in je vakantie. Een massage neem je in een van de vele resorts en spa's in onder andere Bangkok, Hua Hin, Chiang Mai en Ko Samet. Maar ook in lokale massagesalons en op markten kan je je handen en voeten laten masseren.

Naar boven