< Terug naar overzicht
Ik ga op reis en neem mee...

Ik ga op reis en neem mee...

Ik ga op reis en ik neem mee… Of je nu naar China, Peru of Australië gaat; tijdens een lange vlucht is het fijn om een paar persoonlijke spullen binnen handbereik te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een volgeladen iPod, een leuk tijdschrift en wellicht een puzzelboekje. Al dit soort items stop je daarom dan ook in je handbagage; een (rug)tas of kleine koffer die je bij je mag hebben ín het vliegtuig. Deze hoef je dus niet in het bagageruim kwijt. Ideaal! Maar wat moet je nou echt niet vergeten? 


Handige items voor in de handbagage 

Wat een ieder meeneemt in zijn/haar handbagage is enorm verschillend per persoon. De één kan niet zonder muziek en de ander stopt de tas liever vol met dikke boeken. En wat dacht je van al het lekkers wat je kan inslaan wanneer je eenmaal door de douane heen bent? Ook dit mag je in het vliegtuig meenemen! Hieronder een overzicht van spullen die je echt niet mag vergeten: 

  • Oordoppen en een nekkussentje: een paar uur goed slapen is vaak wel gewenst! 
  •  Een tandenborstel en tandpasta 
  • Lenzenvloeistof/brillenkoker 
  • Kauwgom 
  • Laptop 

Heb je een lange vlucht en/of een krappe overstaptijd? Denk er dan ook aan om schoon ondergoed in je handbagage te stoppen. 


De regels: wat mag wel en niet? 

Klinkt leuk hè, die handbagage? Toch is dit niet een manier om van alles en nog wat mee te nemen. Vloeistoffen van meer dan 100 ml die je vanuit huis meeneemt, zijn bijvoorbeeld niet toegestaan. In principe mag alles mee, behalve als het op de zogenoemde ‘lijst van gevaarlijke zaken’ staat. Zo zijn scharen, nagelvijlen, stompe voorwerpen (denk aan honkbalknuppels) en brandgevaarlijke stoffen zoals ontstekers, lonten en vuurwerk ten strengste verboden. Wil je de hele lijst zien? Download deze hier.  

Vloeistoffen meenemen 

Het meenemen van vloeistoffen en gels is voor veel reizigers vaak ingewikkeld. Wat is nou wel en niet toegestaan? In feite zijn de regels best simpel: neem je vloeistoffen en/of gels vanuit huis mee, dan mogen ze maximaal 100 ml per stuk zijn. Per reiziger mag je in totaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen. Je moet al deze verpakkingen in een doorzichtig en hersluitbaar zakje stoppen, deze zijn te koop bij vrijwel alle drogisten en ook op het vliegveld zelf. Overigens mogen medicijnen, dieet- en babyvoeding meestal wél mee zonder de 100 ml beperking. Je moet in dat geval wel aan kunnen tonen dat je deze producten echt nodig hebt.  Heb je meer vragen over de regels omtrent handbagage en het meenemen van bijzondere voorwerpen? Op de websites van de diverse vliegmaatschappijen vind je gegarandeerd meer informatie. 

Laat een reactie achter