< Terug naar overzicht
Wandelen op Kaapverdië

Wandelen op Kaapverdië

Wandelen: wij Nederlanders houden ervan. En niet zo’n beetje ook! Uit eerdere tellingen blijkt dat er maar liefst 10.000 wandelaars in Nederland zijn. Met name in de provincies Friesland, Overijssel, Utrecht en Zeeland wordt flink wat afgewandeld. Wil je eens écht een bijzondere wandeling maken? Ga dan naar Kaapverdië bijvoorbeeld. Een wandeling op deze eilandengroep is dé manier om de veelzijdige natuur op deze eilanden te ontdekken. Van eucalyptusbomen tot heerlijke sappige mango’s, klaar om geplukt te worden!

Kaapverdië: nog nooit van gehoord?

Voor degene die nog nooit van Kaapverdië of de Kaapverdische eilanden heeft gehoord; dit is een eilandengroep voor de westkust van Afrika. Deze 10 eilanden hebben een vulkanische oorsprong en dat is goed zichtbaar in het landschap; prachtig om per voet te ontdekken! Voor de Nederlandse zonliefhebbers is er goed nieuws: op Kaapverdië is onze grote gele vriend áltijd aanwezig. Ook daalt de temperatuur nooit onder de 20 graden. Het is hier dus hoe dan ook goed toeven.

Wandelen op Kaapverdië

Eenmaal in Kaapverdië zijn wandeltochten niet uit te sluiten. Dit is namelijk de beste manier om een goede indruk te krijgen van de bijzondere en zeer gevarieerde natuur. Zo loop je het ene moment naar de top van een prachtige vulkaan, terwijl je het andere moment omringd wordt door bananen- en suikerrietplantages. Maar ook vruchtbare valleien, groene heuvels en landbouwakkers kom je hier veelvuldig tegen. Dát is nog eens wat anders dan de Nederlandse bossen!

De 14-daagse rondreis van Sawadee

Is je interesse gewekt? Bij Sawadee kan je een unieke 14-daagse rondreis boeken. Deze reis is gevuld met mooie wandelingen en bijzondere accommodaties; zo slaap je de ene keer in een luxe hotel en de andere keer in een klein pension gerund door een lokale familie. Een mooie manier om ook de gastvrije bevolking van Kaapverdië te leren kennen. Aan het eind van de reis, wanneer er genoeg gewandeld, gezien en ervaren is, is het tijd voor een ontspannen afsluiting: op het strand van het eiland São Vicente!

Laat een reactie achter

 

Nog 4 dagen!

Boek je een reis bij Sawadee, dan profiteer je nú van de volgende voorwaarden: 

  • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek.
  • Geld terug i.p.v. (nieuwe) reisvoucher
  • Gratis omboeken tot 5 dagen voor vertrek.
  • Vergoeding niet genoten reisdagen bij repatriëren.  
  • Gratis annuleren tot dag voor vertrek bij een COVID-19 besmetting.