< Terug naar overzicht
Actie met kids in Canada

Actie met kids in Canada

Kanoën, zwemmen in kraakhelder water, klimmen over rotsen en zoeken naar grizzly beren. Een rondreis door Canada met de kinderen is fantastisch! Mits jullie natuurlijk een beetje van actie en avontuur houden. Want wie naar Canada gaat zit niet stil. Hier genieten jullie van de prachtige natuur die je ook van dichtbij moet zien! Daarnaast kent Canada leuke steden en een prachtige kust. 

Natuurparken 

Het westen van Canada biedt natuurliefhebbers heel veel moois. Hier vind je prachtige natuurparken die ieder een eigen karakter hebben. Breng een bezoek aan Wells Gray, Jasper, Banff en Yoho. 

In Wells Gray is het leuk kamperen. Hier bevinden jullie je echt midden in de bush! Jullie zullen hier ongetwijfeld wilde dieren treffen zoals beren, coyotes, rendieren en elanden. Houden jullie van kanoën? Maak dan een tocht over Clearwater Lake, hier is het water zo schoon dat je er direct uit kan drinken. 

In Jasper bevinden jullie je in een andere provincie van Canada waar de immense Rocky Mountains het landschap tekenen. Dit park staat vooral bekend om zijn wild, zoals bevers, elanden, sneeuwgeiten, herten, rendieren, wolven, grizzlyberen en zwarte beren. 

Het oudste nationale park van Canada is Banff. Hier kunnen jullie volop meedoen aan buitenactiviteiten zoals wandelen en kanoën of je komt bij in het stadje Banff waar je kan ontspannen in een natuurlijk heet waterbad. 

In Yoho Nationaal Park vinden jullie de meest prachtige berglandschappen en watervallen. Het is hier heerlijk wandelen of race door het ruige landschap op een stoere mountainbike. 

Vancouver 

De stad Vancouver is prachtig gelegen tussen bergen en baaien. Het is een relaxte stad die je ook prima per fiets kan ontdekken. Je vindt hier genoeg winkels, restaurants, musea en andere culturele bezienswaardigheden. Ook is het leuk om door Stanley Park te fietsen, te kijken bij de bekende totempalen, een bezoek te brengen aan het aquarium of te struinen door Gastown, het oude centrum. Kortom, hier zullen jullie je zeker vermaken! 

Walvissen en orca’s  

Victoria ligt op Vancouver Island en doet ontzettend Brits aan. Hier kunnen jullie genieten van een high tea of een bezoek brengen aan een Engelse tuin. Maar nog veel gaver is het om walvissen en orca’s te gaan spotten. Vanuit Victoria is het mogelijk om een walvisexcursie te maken waarbij jullie op zoek gaan naar grijze walvissen en natuurlijk orca's. 


Laat een reactie achter