< Terug naar overzicht
Helemaal back-to-basic

Helemaal back-to-basic

Je kunt op reis gaan naar een all-inclusive resort, maar hoe leuk is het om een keer te kiezen voor een back-to-basic bestemming? Leer de echte cultuur kennen en leef zoals de lokale bevolking. Ontdek de prachtige ongerepte natuur en bijzondere wild-life.     

Namibië  

In het noorden van Namibië leeft een van de meest bijzondere stammen ter wereld: de Himba’s. Deze stam staat bekend om het bijzondere uiterlijk. Zowel de mannen als de vrouwen zijn schaars gekleed. De vrouwen douchen nooit, ze maskeren hun lichaamsgeur met een mengsel van geitenvet en oker die tevens ook dient als zonbescherming. Rijkdom betekent in de Himba stam het hebben van veel vee. De cultuurverschillen zijn enorm maar het is prachtig om te zien dat deze stam nog steeds intact is.    


Australië  

Bij back-to-basic reizen denk je misschien niet meteen aan Australië, maar Australië biedt een prachtig contrast tussen miljoenensteden aan de kust en een basic lifestyle in de gigantische out-back. Ervaar de desolaatheid van de Australische woestijn, ga echt back-to-basic en overnacht in een slaapzak onder de prachtige sterrenhemel. Ontdek de rijke geschiedenis in het Grampians national park, je vindt hier rotsformaties die meer dan 400 miljoen jaar oud zijn en bijzondere grotschilderingen van Aboriginals.     


Uganda  

Uganda wordt ook wel de ‘parel van Afrika’ genoemd. Ontdek de meest uiteenlopende landschappen van regenwouden en savanne tot besneeuwde bergtoppen. Ervaar een bijzonder fenomeen in Inshasha: boom klimmende leeuwen. Op de warmste delen van de dag schuilen de leeuwen in bomen tegen de zon. Je leert pas het echte Uganda kennen als je kennis hebt gemaakt met de lokale bevolking. In Uganda leeft de Batwa stam, een van de oudste beschavingen van Afrika.     


Mongolië  

Dit bijzondere land dat bekend staat om zijn blauwe luchten en nomadenfamilies is zeker een bezoekje waard. Om de echte sfeer van het land te proeven is het een aanrader om te overnachten in een nomadentent. Maak een tocht op de rug van een kameel door de zandduinen van Khongoryn Els. Deze zandduinen worden door de nomaden zelf ‘zingende’ zandduinen genoemd, dit omdat het rollende zand een monotoon diep geluid geeft.     


Suriname  

Suriname is een land met een bewogen geschiedenis, prachtige jungles en rijke wild-life. Om het echte back-to-basic gevoel te krijgen is het aan te raden om een paar dagen mee te leven met de Arowakken. Deze indiaanse leefgemeenschap leert je alles over het primitieve leven. Suriname ligt midden in het amazone gebied, het bestaat dan ook voor 80% uit regenwoud. Dat zie je vooral terug in de prachtige ongerepte natuur en de grote verscheidenheid aan wild-life.       


Laat een reactie achter

 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen