Vragen over de drukte op Schiphol? Klik hier voor meer info

< Terug naar overzicht
Reiservaring van het betoverende Jordanië

Reiservaring van het betoverende Jordanië

Op slechts een paar uur vliegen van Nederland ligt een totaal andere wereld. Jordanië is een land met eindeloze woestijnlandschappen, fascinerende Romeinse steden en overweldigende kloven en valleien. 

Op reis langs wereldwonder Petra

Met gevaar voor eigen leven betrad ontdekkingsreiziger Johann Ludwig Burckhardt in 1812 een stad, waarvan tot die tijd nog niemand in Europa had gehoord: Petra. Vermomd als sjeik Ibrahim, compleet met lange baard en tulband, verkende hij de oude hoofdstad van de Nabateeërs.

Ruim 200 jaar later is een bezoek aan dit wereldwonder in de woestijn een stuk eenvoudiger, maar nog minstens zo fascinerend. De wandeling ernaartoe is een belevenis op zich. Dwalend door de lange kloof die je naar de stad leidt, blijf je om je heen kijken. Aan het einde van de kloof worden je inspanningen beloond als hij ineens vanuit het niets voor je opdoemt: de Schatkamer, een uit rotsen gehouwen monument van maar liefst 40 meter hoog.

Andere hoogtepunten in Jordanië 

Petra mag dan misschien het bekendste hoogtepunt van Jordanië zijn, maar dit is zeker niet het enige dat het bekijken waard is. Het land kent diverse hoogtepunten, die op relatief korte afstand van elkaar liggen. Tijdens een rondreis in Jordanië doen we ze allemaal aan. Eén van die must sees is Jerash. Ooit woonden hier 20.000 mensen, maar de stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Hierdoor verkeren de overblijfselen van deze Romeinse nederzetting in bijzonder goede staat.

Natuurlijk mag een ontspannen middag aan de Dode Zee niet ontbreken. Zwemmen is hier overbodig omdat je door de hoge concentratie zout vanzelf blijft drijven. Voordat je de kans krijgt om aan de schoolslag te beginnen, dobberen je benen al weer boven de waterspiegel.

Overnachten in de woestijn: Ervaar de sterrenhemel van Wadi rum 

De reis gaat verder naar Wadi Rum, één van de mooiste woestijnen ter wereld. In de zomermaanden is de hitte hier alles overheersend, maar in het najaar is de temperatuur erg aangenaam. De nacht breng je door in een bedoeïenenkamp. Tussen de warme rotsen kun je genieten van een adembenemende zonsondergang. ’s Nachts is de woestijn minstens zo overweldigend als overdag. Na een maaltijd rondom het kampvuur is het tijd om op je rug in het zand te gaan liggen en te kijken naar de mooiste sterrenhemel die je ooit gezien hebt.

Relaxen aan de Rode Zee

Eindpunt van deze reis is de badplaats Aqaba. Snorkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het glasheldere water van de Rode Zee. De kleurrijke koraalriffen en vissen in alle soorten en maten geven je het gevoel in de film finding Nemo te zijn beland. Wil je het liever wat rustiger aan doen? Zoek dan één van de vele terrassen op voor een verse muntthee, verfrissende cocktail of geurige waterpijp.