< Terug naar overzicht
Bezoek nu het authentieke Cuba

Bezoek nu het authentieke Cuba

Wil jij ook zo graag proeven van het echte Cuba? De koloniale sfeer met prachtige oude gebouwen, de kleurrijke oldtimers, swingende salsa en karakteristieke mannen met sigaren. Decennia lang was Cuba afgesloten van invloeden van buitenaf, met name de VS. De laatste jaren wordt het land steeds vrijer en zijn de banden met de Verenigde Staten verbeterd. Wie nog wil genieten van het authentieke Cuba met al zijn prachtige kenmerken, pakt nu zijn koffers!

Alvast 8 redenen om nu naar Cuba te gaan:

1. Swingend straatleven

Havana is een levendige stad met overal Caribische muziek en een gezellige buitencultuur. Mensen zitten hier niet graag binnen. Zie hoe er op straat een partijtje domino wordt gespeeld, geniet op een van de vele terrasjes en laat de relaxte sfeer op je inwerken. Dit is het échte Cubaanse leven!

2. De cubaanse oldtimers

Wie aan Cuba denkt, denkt aan de prachtigste oldtimers. De bekende voertuigen die het straatbeeld van Cuba vormen stammen uit het begin van de 20e eeuw. Cuba bereikte in deze tijd haar onafhankelijkheid en werd een tropisch paradijs voor rijke Amerikanen. Kijk je ogen uit of maak zelfs een ritje. In Havana zijn er sommige prachtige exemplaren die als taxi dienen.

3. Salsa

Gooi je heupen los en dans de salsa! Op elke hoek van de straat hoor je swingende muziek en Cuba staat dan ook bekend om zijn heerlijke ritme. De muziek vindt zijn oorsprong in Franse barokke muziek en Afrikaanse ritmes. Voor wie wil leren is er een ontzettend leuke salsales te volgen in een van de dansscholen van Havana. 

4. Koloniaal Trinidad

Nergens proef je de sfeer van de koloniale tijd meer dan op deze plek. Sinds 1988 staat Trinidad op de Werelderfgoedlijst en de authenticiteit van de Spaanse overheersing is hier bewaard gebleven. Maak een tour door het pittoreske centrum en bewonder de eeuwenoude gebouwen. In het archeologische musuem Guamuhaya vind je alles over de geschiedenis, de oude Indianen en de strijd tegen de antirevolutionairen. Als de zon ondergaat veranderen de gekleurde huizen rondom Plaza Mayor in een pastelkleurig schilderij.

5. Sierra Maestra

Met een beetje fantasie waan je je op de plek waar rebellen zich schuil hielden tijdens hun acties tegen het oude regime. De grote bergketen Sierra Meastra speelde een belangrijke rol in de tijd van de revolutie. Naast een gebied vol geschiedenis is dit ook een prachtige tropische omgeving, nauwelijks bezocht door toeristen en heerlijk om te wandelen, zwemmen en genieten.

6. De Cubaanse sigaar

Reizend door Cuba zal je veel uitgestrekte landbouwgrond tegenkomen. Naast de vele suikerplantages wordt er ook tabak verbouwd, voor de beroemde Cubaanse sigaren. De streek rond Viñales is kenmerkend vanwege zijn rode grond en bestaat daarom grotendeels uit tabaksplantages. Hier komt de beste tabak ter wereld vandaan! Neem een kijkje op een plantage of voor de liefhebber: proef die sigaar.

7. Casas Particulares

Hoe kan je Cuba beter ervaren dan door contact te leggen met Cubanen? Casas Particulares zijn slaapplekken bij mensen thuis. Door hier te overnachten leer je de mensen kennen, ziet hoe zij leven, wat ze eten en hoe ze hun dag vullen. Ontdek hun kijk op het leven en de ontspannen levenshouding. En niet onbelangrijk: proef de keuken.

Cubaanse woning

8. Witte zandstranden

Minder authentiek maar zeker niet te vergeten: de vele oogstrelende stranden van Cuba. Kilometers wit zandstrand en een azuurblauwe zee zijn al redenen om dit land te bezoeken. Kijk of je de hoge koningspalmen kan vinden, de nationale boom van Cuba. Je ziet de palm overal in het landschap verrijzen. Deze boom mag niet zomaar gekapt worden zonder toestemming van de staat.

Witte stranden Cuba

Laat een reactie achter

Reacties

  • katelijn verbruggen

    28-05-2017

    prachtig, wij zijn twee jaar geleden geweest en gaan zeker terug

 

Waar kan ik naar toe?
Gele, veilige reisbestemmingen

Wil jij graag een reis maken naar een veilige regio en verzekerd zijn van flexibele boekings-en annuleringsvoorwaarden

Bekijk onze reizen naar bestemmingen die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa) zijn aangemerkt als geel gebied. Daarmee zijn ze dus veilig bereisbaar.