< Terug naar overzicht
Video: Zuid-Afrikaanse braai

Video: Zuid-Afrikaanse braai

In Nederland is het barbecue seizoen nog lang niet geopend, maar in Zuid-Afrika houdt het nooit op. ‘Braaien’ is een van de favoriete bezigheden in het land. In Zuid-Afrika draait braai naast het grillen ook om sfeer, gezelligheid en samenzijn. En lekker eten natuurlijk. Wil je weten hoe je een overheerlijke marinade voor een braai maakt, bekijk dan de video.


Zuid-Afrika reizen


Recept voor braai marinade - 4 personen

*125 ml tomatensaus

*125 ml chutney

*Eetlepel worcestersaus

*Naar smaak bbq kruiden toevoegen

*beetje Coca-Cola (ongeveer 1/10e van de totale hoeveelheid marinade)

Heb je wat marinade over? Geen probleem, het is prima in te vriezen.

Je kunt allerlei soorten vlees gebruiken voor braai, zoals surloin steak of t-bone steak.

De Coca-Cola in de marinade zorgt voor mals en zoet vlees. Laat het vlees zo’n acht tot 10 uur marineren. Hoe langer, hoe zachter het vlees (maximaal 24 uur).

Serveer de braai bijvoorbeeld met een frisse salade, Zuid-Afrikaanse maïs brei, rijst en zoete aardappel.

Smullen maar! 



Laat een reactie achter