< Terug naar overzicht
Brazilië; stad én natuur

Brazilië; stad én natuur

Het Zuid-Amerikaanse land Brazilië wordt al jaren druk bezocht door reizigers. Niet alleen vanwege de vele bruisende steden zoals Salvador de Bahia, maar óók vanwege de werkelijk ongekend mooie natuur. Neem nou het plaatsje Piranhas, waar de São Francisco rivier in het binnenland de diepste kloven heeft uitgesneden; een prachtige verschijning! En zo zijn er nog veel meer redenen om Brazilië te bezoeken. 

Het Amazonegebied 

Evengoed in Brazilië vind je het Amazonegebied. Stap aan boord van een houten zeilschip en vaar een paar dagen door dit spectaculaire natuurgebied. En een paar dagen, die heb je écht wel nodig; het Amazonegebied van Brazilië is namelijk het grootste tropische regenwoud ter wereld! Je komt hier meer dieren, planten en boomsoorten tegen dan waar dan ook in de wereld. Welke bijzondere planten en dieren spot jij?

Nationaal Park Chapada Diamantina

Natuurliefhebber? Dan ben je tijdens je rondreis door Brazilië stiekem wel een beetje verplicht om het Nationaal Park Chapada Diamantina te bezoeken. De natuur in dit park is prachtig! Het is een savannelandschap, onderbroken met tafelbergen, heldere rivieren, grote rotsen en de mooiste watervallen. Dit park ligt ten westen van de stad Salvador de Bahia en heeft een oppervlakte van ruim 1.500 vierkante kilometer. Naast het unieke landschap, vind je hier ook een grote diversiteit aan planten en dieren. Denk aan cactussen, bromelia’s, apen en herten. 

Salvador de Bahia 

Zoals gezegd is een rondreis naar Brazilië op te splitsen in twee delen: stad en natuur. Breng een bezoek aan de stad Salvador de Bahia en je bevindt je in de meest swingende stad van het hele land. Overal waar je loopt hoor je hier de geluiden van de percussieband Olodum of de berimbau. Zegt het je nu nog niets? Wacht maar tot je één stap in de straten van Salvador zet. Tip: bezoek deze stad tijdens het jaarlijkse carnaval. Volgens het Guinness Book of Records is dit carnaval met twee miljoen bezoekers het grootste straatfeest ter wereld! 

Olinda

Het koloniale plaatsje Olinda ligt in het noordoosten van Brazilië en staat bekend om haar kleurrijke gebouwen en mooie pleinen. Neem plaats op een van de vele gezellige terrasjes en geniet van het dagelijks leven wat aan je voorbij trekt. Met name vanwege haar ruim 20 barokke kerken en in de geschiedenis gedoopte gebouwen, staat deze mooie stad al vanaf 1982 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Laat een reactie achter

 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen