< Terug naar overzicht
Culinair Peru

Culinair Peru

Wie een beetje op de hoogte is van culinaire trends weet dat Peru hot is. Met het grootste gastronomische festival van Zuid-Amerika: Mistura, gehouden in Lima, staat Peru in de spotlight op culinair gebied. De Peruaanse keuken begint ook meer terrein te winnen in Europa.

Steeds meer jongeren in Peru kiezen voor het vak van kok en de kwaliteit van de toprestaurants maar ook de kraampjes op straat (streetfood) nemen zienderogen toe. 

Wat eten de Peruanen?

De visrijke oceaan, de droogte van de woestijn en het langgestrekte oerwoud maken Peru tot een paradijs aan diversiteit op aarde. Daarbij zorgen de vele culturen zoals de oude Indiaanse (waaronder de Inca’s), Spaanse, maar ook Afrikaanse en Aziatische invloeden voor een mix van geuren, kleuren en smaken in de Peruaanse keuken.

Kenmerkende ingrediënten zijn aardappelen, mais, pepers, vis, schaaldieren en limoen. De keuken kenmerkt zich door eenvoud en de versheid van de producten. Een bekend, zeer populair gerecht is ceviche, rauwe vis en schaaldieren gemarineerd in limoensap. Andere voorbeelden zijn Adobo, gestoofd gemarineerd vlees en causa rellena, aardappelpuree met tonijn en avocado.

Laat een reactie achter

 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

  • 25 januari: Inspiratiedag, Verkadefabriek, Den Bosch
  • 1 maart: Inspiratiedag, Theater Kikker, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.