< Terug naar overzicht
De Amazone per cruise

De Amazone per cruise

De Amazone; dit Zuid-Amerikaanse woud staat bekend als het grootste regenwoud ter wereld. Deze plek is gevuld met talloze exotische planten, bomen en dieren. Een echte must-see voor de natuurliefhebbers. Hoe je de Amazone het beste kunt ontdekken? Vanaf het water natuurlijk!

Ontdek de Amazone

De Amazone ontdekken doe je per cruise. Zo kom je de vele bijzondere rivierdorpjes tegen én kan je diep het oerwoud in gaan. Dit laatste gebeurt vaak per kleinere excursieboot zodat je makkelijker door de kronkelende rivieren vaart. Terwijl je de tienduizenden verschillende plantensoorten in je probeert op te nemen, vliegen de vogels je om je oren; want ook dáár zit de Amazone vol mee.

Alles over de Amazone

De Amazone is bijna net zo groot als heel Australië; zeven miljoen vierkante kilometer dus! Dit mooie regenwoud ligt verspreid over 9 landen en kent een warm, vochtig klimaat. Niet gek dus dat er hier ontzettend veel exotische bomen, planten en dieren voorkomen. Dwars door de Amazone stroomt een rivier; deze Amazonerivier – hoe toepasselijk – is met haar lengte van 7000 kilometer absoluut noemenswaardig te noemen. De rivier ontspringt in Peru en mondt uiteindelijk via Brazilië uit in de Atlantische Oceaan.

Flora en fauna

Volgens deskundigen leven er in het oerwoud wel 75.000 verschillende soorten bomen op één vierkante meter. Dat is dus niet niets! Om je hier een beeld bij te geven: de bossen in de Amazone slaan 90 tot 140 miljard ton koolstof op, dat is goed voor de wereldwijde CO2-emissie van maar liefst 10 jaar! Maar ook de dieren zijn volop aanwezig in de Amazone. Zo is dit gebied onder andere de thuishaven van de jaguar en de luiaard. Maar ook papegaaien en brulapen hebben het in de Amazone heerlijk naar hun zin. Al deze dieren zijn vanaf de eerder genoemde excursieboten meestal goed te spotten.

Het Pacaya-Samiria Reservaat

Hoewel je waarschijnlijk in het oerwoud zelf op zoek wilt naar bijzondere dieren en planten, kan je er ook voor kiezen om het grootste ‘wetland’ reservaat van Peru te bezoeken. In het Pacaya-Samiria Reservaat vind je 450 verschillende vogelsoorten, 100 soorten zoogdieren en talloze reptielen en planten. Dit reservaat is een beschermd gebied van Peru en is ruim 20 duizend vierkante kilometer groot. Een absolute aanrader bij een bezoek aan dit gebied!

Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.