< Terug naar overzicht
Eilandenpret: met het gezin naar paradijselijk Java én Bali

Eilandenpret: met het gezin naar paradijselijk Java én Bali

Indonesië is al sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming. Al helemaal voor families! Komt het niet door de tropische regenwouden en de gave vulkanen, dan zijn het wel de rijstvelden, koraalriffen en prachtige tempels. Waar je dit allemaal ongetwijfeld tegenkomt? Op de magische eilanden Java en Bali. Pak die koffers maar in, jullie reisbestemming staat na het lezen van dit artikel vast!


Natuur, religie en cultuur op Java

Jakarta, Bandung, Yogyakarta… Stuk voor stuk grote steden die je op het 135 miljoen inwoners tellende Java vindt. Dit unieke eiland is niet voor niets het drukst bevolkte van Indonesië; rondom de steden zijn talloze attracties en bezienswaardigheden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het paleis van de sultan; Kraton. Hier worden regelmatig dansvoorstellingen gehouden, absoluut de moeite waard om eens langs te gaan. Liever wat meer verdieping in religie en cultuur? Breng dan een bezoek aan de Borobudur nabij de stad Yogyakarta; dit is het grootse boeddhistische heiligdom ter wereld! Maar ook op een relaxte dag, zonder enige planning, kom je het ene plaatje na het andere tegen; van rijst-, tabak- en suikerrietvelden tot adembenemende vlaktes en ongerepte berggebieden.


Op naar het ‘meest geliefde’ eiland: Bali!

Waar Java bekendstaat als het drukst bevolkte eiland van Indonesië, wordt Bali door velen bestempeld als het ‘meest geliefde eiland’. Dit heeft het 5561 km2 grote eiland met name te danken aan haar prachtige stranden, ontspannen omgeving en opvallend vriendelijke bevolking. Van een snorkelsessie voor de kust van Lovina en een mooie wandeling door de binnenlanden van Munduk tot een bezoek aan Ubud – het ‘kunstenaarsdorp’ – en een paar dagen relaxen aan de westkust; de trip naar Bali biedt volop mogelijkheden voor jong en oud!


Het beste van twee werelden?

Bezoek dan beide eilanden in één reis. Zo pak je én iets mee van het authentieke Java én van het meer toeristische Bali. Juist voor een reis met kinderen is dit een ideale combinatie; het ene moment kijken de kids hun ogen uit in een magische tempel en een dag later spelen ze uren op het strand. Waar het op Java vooral draait om indrukken en ervaringen op doen, is het bezoek aan Bali een mooie gelegenheid om even heerlijk bij te komen en te ontspannen. Kortom: een perfecte familievakantie in Indonesië!

Laat een reactie achter