Vragen over de drukte op Schiphol? Klik hier voor meer info

< Terug naar overzicht
Fiets met de kids door het land van de Vikingen!

Fiets met de kids door het land van de Vikingen!

Een fietstocht door het adembenemende Denemarken staat bij veel fietsliefhebbers hoog op de wensenlijst. Dat dit Scandinavische land vroeger de thuishaven van de Vikingen was, is ook vandaag de dag nog duidelijk zichtbaar. Neem bijvoorbeeld de indrukwekkende grafheuvels van Deense koningen die je hier vindt! Ontdek het land samen met de kids per fiets en keer terug met een hele gave ervaring op zak. 

Fietsen door Denemarken 

Kies je voor een fietstocht door Denemarken, dan kies je voor een onvergetelijke reis. Het land vormt samen met Groenland en de Faeröer het Koninkrijk Denemarken; een soevereine staat. Denemarken grenst aan de Oost- en Noordzee en heeft een totale oppervlakte van 43.000 vierkante kilometer. Daarmee is het iets groter is dan ons eigen kikkerlandje. Het land is een perfecte fietsbestemming voor kinderen; het is er redelijk vlak, waardoor de tochten niet te zwaar zijn. Ook kenmerken de routes in Denemarken zich door de korte afstanden tussen diverse stadjes, bezienswaardigheden en attracties; met maximaal 50 kilometer per dag is het voor zowel jong als oud goed te doen.  

Haven van Kopenhagen, Denemarken

Een uniek landschap 

Denemarken heeft een veelzijdige natuur. Dat maakt fietsen door dit land ook zo populair; het ene moment rijd je dwars door een idyllisch dorpje en niet veel later word je omringd door de hoogste bomen! En wat dacht je van de vele gezellige stadjes aan de kust? Aan de lange kustlijn vind je daarnaast mooie zandstranden, duinen, fjorden en imposante krijtrotsen. Tip: boek je fietsvakantie door Denemarken in de zomer en geniet volop van de lange, zonnige dagen en lichte avonden. Het land heeft namelijk aanzienlijk meer zonuren dan Nederland! 

Landschap, Denemarken

Vikingen  

De Vikingen – ook wel bekend als ‘Noormannen’ – zijn de eerste bewoners van Noorwegen, Zweden, IJsland en Denemarken. Deze bevolkingsgroep heeft met behulp van hun snelle, lichte boten, diverse grote ontdekkingen gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de ontdekking van IJsland en Groenland. Ook wordt er door sommige historici getwijfeld over de ontdekking van Amerika; kunnen we dit écht achter de naam van Columbus zetten of hebben de Vikingen hier ook een grote(re) rol in gespeeld? Hoe dan ook, één ding is zeker: de Vikingen zijn de geschiedenis ingegaan als stoere zeelui die voor niets of niemand bang waren. 

 

Sawadee Reisevent 13 november
DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis aan voor ons grote Sawadee Reisevent op zondag 13 november en laat je inspireren door onder andere:

  • Lezingen van: Erica Terpstra & Sinan Can
  • de informatiemarkt en onze reisexperts

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.