< Terug naar overzicht
Fietsen door Frankrijk

Fietsen door Frankrijk

Van het prachtige landschap in de Dordogne tot het zonnige Corsica. Wie een fietsreis door Frankrijk overweegt komt langs vele prachtige natuurgebieden, heuvellandschappen en pittoreske dorpjes. Een ideaal land voor fietsers op zoek naar avontuur of juist een wat meer ontspannen vakantie. Bij Sawadee boek je nu de meest uiteenlopende fietsreizen naar Frankrijk.
Alle reizen zijn gericht op basis van zorgeloos kamperen. Dit betekent dat er een wagen meegaat voor de bagage, een monteur en een kok die je elke avond een heerlijk driegangenmaaltijd voorschotelt onder de gezamenlijke luifel. De plek waar groepsgenoten bij elkaar komen om de dag te bespreken en gezellig te eten en drinken.

Dordogne

Dit gebied in het zuiden van Frankrijk kent leuke oude stadjes, eeuwenoude kastelen en middeleeuwse kerkjes. Je vindt hier bijzondere natuurverschijnselen zoals heldere stromende riviertjes en ruige kalkformaties. Je fietst door steden als Souillac, Sariat en Rocamadour. Tijdens een fietsreis naar de Dordogne maken de vele smalle weggetjes het mogelijk om elke dag te kiezen uit twee routes, een zwaardere en een meer ontspannen route. Zo bepaal je zelf het tempo per dag.

Alpes Maritiemes

Wie wat meer bergen wil tijdens zijn fietsreis kan kiezen voor een vakantie naar de Alpes Maritimes. Dit is het gebied tussen de Franse Alpen en Nice. Hier vind je alle ingrediënten voor een topreis; bergen, zon en strand! Deze fietsreis is een pittige met een aantal zware routes. Je begint rustig naar de Grand Canyon du Verdon maar halverwege de vakantie is er de mogelijkheid om een aantal alpenreuzen te beklimmen, de Col d’Allos (2247m) en de Col de la Bonette (2715 m)! Ook tijdens deze reis zijn er veel mogelijkheden tot het verzwaren van de fietsdagen. Er zijn meerdere routes en etappes te kiezen.

Corsica

Bij dit zonovergoten eiland denk je in eerste instantie misschien niet aan fietsen maar dat er op dit eiland prachtige fietsroutes liggen is een feit! Tijdens een fietsreis op Corsica leg je mooie routes af langs de kust maar bezoek je ook het hoge binnenland. Je kan hier genieten van prachtige uitzichten. Hier wisselen mooie kusten, de gezellige universiteitsstad Corte, bergen en culturele hoofdstad Ajaccio elkaar af. Een absolute aanrader voor elke fietsliefhebber!

Laat een reactie achter

 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen