Vragen over de drukte op Schiphol? Klik hier voor meer info

< Terug naar overzicht
Met de kinderen op reis naar Sri Lanka!

Met de kinderen op reis naar Sri Lanka!

Vaak krijgen wij de vraag of het ook mogelijk is om samen met de kinderen naar Sri Lanka af te reizen. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ja, dat kan. Sterker nog: deze parel in de Indische Oceaan beschikt over vele interessante bezienswaardigheden en activiteiten die leuk zijn voor zowel jong als oud!

Waarom met de kinderen naar Sri Lanka?

Sri Lanka staat bekend om haar groene binnenlanden, haar oude koningssteden en haar vele theeplantages. Om nog maar niet te beginnen over de prachtige stranden en de unieke, traditionele tempels en mooie landschappen: Sri Lanka heeft het allemaal.

Dit tropische eiland ligt op een kleine 50 kilometer ten zuiden van India en kent een warm, vochtig klimaat. Met een gemiddelde temperatuur van tussen de 20 (in het binnenland) en 26 graden (langs de kust), is dit zeker een plek waar je flink wat zon kunt pakken. Zélfs in de regentijd zijn de dagen op Sri Lanka relatief zonnig en warm.

Met de kinderen naar Sri Lanka

Bezienswaardigheden voor jong en oud

Zoals gezegd is Sri Lanka met haar vele bezienswaardigheden en activiteiten voor zowel jong als oud erg leuk. Daarmee is dit eiland een perfecte bestemming voor een reis met het gezin. Ga met het hele gezin mee op jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park of ontdek de enorme waterval Rawana Ella en neem hier een verkoelende douche! Wie vindt dat nou niet leuk? Ook een optie: stap in de trein naar de stad Peradeniya en geniet onderweg van de mooiste theeplantages. Tijd voor wat actie? Maak dan een wandel- en/of fietstocht door de jungle. Het moge duidelijk zijn: tijdens een familiereis naar Sri Lanka is er voor het hele gezin genoeg te doen!

Olifanten in Sri Lanka

Diverse reizen en activiteiten in Sri Lanka

Uiteraard biedt Sawadee diverse familievakanties naar het mooie Sri Lanka. Onze 20-daagse reis door Sri Lanka bevat weinig lange reisdagen en veel ruimte voor eigen activiteiten met de familie. De reis ontspannen eindigen? Ga dan voor de 21-daagse reis met 3-daagse afsluiting op de paradijselijke Malediven. En voor de gezinnen die iets minder lang op pad willen, hebben wij ook nog de 16-daagse hoogtepuntenreis. Welke gaat het worden?