< Terug naar overzicht
Op singlereis naar Costa Rica!

Op singlereis naar Costa Rica!

Staat Costa Rica bovenaan je verlanglijstje? Reis je alleen, maar wil je graag in een groep reizen? Ga dan eens mee op singlereis naar dit tropische land in Midden-Amerika. Wellicht is de eerste associatie bij singlereizen dat je enkel met andere ‘vrijgezellen’ op reis gaat, maar niets is minder waar. Hieronder lees je meer over dit type groepsreizen en natuurlijk over dit prachtige land zelf!

Wat zijn nou singlereizen?

Het antwoord hierop is vrij simpel: reizen in groepsverband met gelijkgestemden. Soms sta je niet te wachten op een groepsreis bestaande uit; koppels, vrienden of kennissen, maar reis je juist graag samen met anderen die ook alleen op reis gaan. Singlereizen zijn uitermate geschikt om gelijkgestemden te ontmoeten en samen actief bezig te zijn. De singlereizen zijn bedoeld voor iedereen die alleen op vakantie gaat, maar het liefst in gezelschap van anderen een land wil ontdekken. Hierbij is het begrip ‘single’ ruim gehanteerd: wil je op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je een singlereis boeken.


Costa Rica, groene parel in Midden-Amerika

Nu je wat meer weet over de singlereizen, kan informatie over dit bijzondere land niet achterblijven. Costa Rica is begrensd door zowel de Grote Oceaan als de Caraïbische zee en kent tropische klimaten. Rondreizen door dit land brengt je in verschillende microklimaten als gevolg van de vele hoogteverschillen en de invloeden van beide zeeën. Costa Rica betekent letterlijk de Rijke Kust, en heeft deze naam te danken aan de lange kuststrook, die in maar liefst twaalf klimaatzones valt. De kuststrook bestaat uit vele stranden vol met palmbomen, van witte stranden met helder water tot goudkleurige zandstrandstranden of vulkanische pikzwarte stranden met grote golven die perfect zijn voor surfers. De hoofdstad is San José en ligt in het midden van Costa Rica, een bezoekje aan deze stad is zeker de moeite waard. Daarnaast is Costa Rica dé thuisbasis van meerdere (actieve) vulkanen, waaronder de meest bekende: El Arenal, Rincón de la Vieja en Turrialba. De meeste vulkanen zijn aangewezen als nationale parken en staan bekend om hun ongerepte schoonheid.


¡Pura Vida!

Voor de natuurliefhebbers bestaat er haast geen groter paradijs dan Costa Rica. De flora & fauna van dit land zijn bijna niet te omschrijven in een paar regeltjes! Er komen ruim 12.000 verschillende plantensoorten, 800 vogelsoorten, 1.500 vlindersoorten en 27.000 insectensoorten voor. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de 1.200 soorten orchideeën: de nationale bloem van Costa Rica, namelijk de paarse Guaria Morada. Bovendien heeft dit land een enorme verscheidenheid aan diersoorten bestaande uit o.a.: vogels, vlinders, insecten, apen, (giftige) kikkers, schildpadden, luiaards, reptielen, kaaimannen en krokodillen. Het Costa Ricaanse motto is niet voor niets: ¡Pura Vida! (pure leven), alleen al door het bezit van de immense biodiversiteit.

Laat een reactie achter