< Terug naar overzicht
Voorjaarsreizen, begint het al te kriebelen?

Voorjaarsreizen, begint het al te kriebelen?

Nu de feestdagen lang en breed achter de rug zijn, januari zelfs alweer gepasseerd is en we steeds vaker een zonnestraaltje mee kunnen pikken, doen de vlindertjes hun werk. In onze buiken, welteverstaan. Nederland kijkt uit naar het voorjaar; lekker zonder jas naar buiten, picknicken in het park en bovenal: op reis gaan! Denk bijvoorbeeld aan Thailand, Namibië, IJsland of aan Jordanië. Er zijn talloze reizen die je aankomend voorjaar kunt maken! 

Een rondreis door Thailand

Thailand is het land van de glimlach. Niet alleen zijn de mensen daar ontzettend vriendelijk, ook jijzelf zal – eenmaal daar – 24/7 genieten. Kies je voor een avontuurlijke reis van Noord- naar Zuid-Thailand, dan staat je een onvergetelijke tijd te wachten. Van overnachtingen in tempels en bezoeken aan natuurparken zoals Khao Sok tot een paar dagen heerlijk relaxen op Ko Samui; je maakt van alles mee. Vergeet ook zeker de boeddhistische tempels niet te bezoeken! En wat dacht je van een kennismaking met de bergvolken? En de vele mooie wandelingen die je er kunt maken? Thailand heeft onwijs veel te bieden! 


Ontdek de woestijnlandschappen van Namibië

Het Zuid-Afrikaanse Namibië is wellicht iets minder bekend dan Thailand, maar zeker niet minder mooi. En ook hier ben je gegarandeerd van een bijzondere reis. Ga bijvoorbeeld een paar dagen op zoek naar wilde dieren in het Etosha Park of ontmoet de bosjesmannen in een van de vele traditionele dorpjes. Natuurlijk mag je ook de woestijn niet overslaan!

Wist je trouwens dat de Namibwoestijn de álleroudste woestijn ter wereld is? Deze circa 200 kilometer brede zandwoestijn strekt zich uit van noord naar zuid langs de Atlantische kust van Namibië over een lengte van eveneens 200 kilometer. De “Namib” is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park; het grootste wildpark van heel Afrika. 


IJsland, voor de kouliefhebbers

Eerlijk is eerlijk: niet iedereen kijkt uit naar het voorjaar. Bij sommige mensen staat het zweet al op hun voorhoofd wanneer ze alleen maar dénken aan warme, zomerse dagen. 

Voor die mensen is IJsland wellicht een betere voorjaarsbestemming; het is hier dan zo’n 10 tot 14 graden. Kies je voor een reis naar IJsland, dan moet je in ieder geval de Gouden Driehoek bezoeken; deze 273 kilometer lange route brengt je langs verschillende mooie plekken. Met name de Gullfoss waterval, de Geysir en Thingvellir zijn populair. 

Thingvellir is een Nationaal Park waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen goed zichtbaar zijn. In het park kan je tussen beide platen heen lopen en in een paar seconden tijd voet zetten op zowel Amerikaanse als Europese bodem. Een uniek gegeven! Geysir is een non-actieve geiser met daar omheen een dal dat gevuld is met geothermische activiteit; denk aan kleine bubbelende waterbronnen en felblauwe wateren. En last but not least: de Gullfoss waterval. Hier valt het water zo’n 32 meter naar beneden en de kracht van deze waterval heeft gezorgd voor een enorme kloof. Indrukwekkend om eens te zien! 


Historisch Jordanië

Was geschiedenis jouw lievelingsvak op school? Dan is een bezoek aan Jordanië zeker aan te raden. Dit land was in de oudheid onderdeel van de zogenoemde Vruchtbare Halve Maan; een streek in het Midden-Oosten waar zo’n 10.000 jaar geleden de landbouw is ontstaan. Sprongetje vooruit: na de Eerste Wereldoorlog werd het land formeel onafhankelijk, het heette destijds nog Trans-Jordanië. Door de jaren heen heeft Jordanië veel te voorduren gehad, maar ook veel mooie bouwwerken, landschappen en tradities opgebouwd. 

Vandaag de dag kan je er heerlijk wandelen, bijvoorbeeld door het Dana Nationaal Park; dit is het grootste natuurreservaat van heel het land (lees: 308 vierkante kilometer), opgericht in 1989. Ook de Wadi Rum woestijn en de legendarische roze stad Petra zijn echte aanraders. 


Zo, genoeg inspiratie voor jouw voorjaarsreis? Natuurlijk adviseren de medewerkers van Sawadee Reizen je graag, neem gerust contact op. Fijne reis!

Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.