< Terug naar overzicht
Wat je móet zien in Peru

Wat je móet zien in Peru

Wie naar Peru reist, gaat natuurlijk genieten van de gastvrijheid, Latijns-Amerikaanse cultuur en overheerlijke keuken van dit land. Let ook op de vele bijzondere bezienswaardigheden. Sawadee heeft een aantal plekken voor je op een rij gezet die je moet zien als je in Peru bent!

Lima

Lima is een typisch Latijns-Amerikaanse stad: een mengelmoes van moderne en koloniale gebouwen, veel verkeer en straathandelaren. Heerlijk om door de stad te struinen, te kijken naar de architectuur of te wandelen langs kraampjes en winkels. Lima staat bekend om zijn voortreffelijke keuken, of het nou om streetfood gaat of een sterrenrestaurant. Je gaat je hier zeker vermaken!

Machu Picchu

Deze toeristische trekpleister ligt natuurlijk voor de hand maar is dan ook wel overweldigend! De Inca stad is bijzonder intact gebleven omdat deze door de Spanjaarden nooit is ontdekt. Laat je meeslepen door dit prachtige gebied vol tempels, baden, trappen en pleinen. Het uitzicht vanaf verschillende uitkijkpunten is werkelijk prachtig.

Nazcalijnen

In de woestijn aan de westkust van Peru zijn honderden meters lange lijnen en geometrische figuren gegraven. Vanuit de lucht vormen de lijnen zich tot afbeeldingen van dieren en figuren. Door het klimaat van de hoogvlakte, droog en warm, zijn de lijnen duizenden jaren bewaard gebleven. Waarschijnlijk zijn ze duizenden jaren geleden door Indianen aangelegd maar de theorieën hierover lopen uiteen. Het blijft een spannend mysterie.

Cuzco

Cusco was ooit de hoofdstad van het machtige Inca rijk. Je vindt hier nog sporen van dit verleden maar ook de Spaanse overheersing is duidelijk terug te vinden. Deze stad is het centrum van de weefkunst. Je vindt hier prachtige truien, mutsen en poncho’s, gemaakt van superzachte alpacawol. Ook andere handgemaakte spullen zoals keramiek, sieraden en houtsnijwerk zijn hier te vinden. De ideale plek om te shoppen voor souvenirs!

Colca Canyon

Breng eens een bezoek aan de Colcavallei. In dit gebied stijg je naar grote hoogtes. Je ziet hier lama’s, alpaca’s en soms vicuña’s. De wol van deze dieren wordt door Indianen gebruikt om kleding te maken die beschermt tegen de koude nachten. Een prachtig gebied voor indrukwekkende wandeltochten. Let op de contrasterende beplanting zoals de vele palmbomen in de Colcakloof en de droogte van de cactusrijke Colcavallei.

Titicacameer

Dit meer is het grootste van Zuid-Amerika en ligt tussen Peru en Bolivia in. Een echte must-see zijn de drijvende rieteilanden van de Uros-Indianen. Zo’n beetje alles wordt er van riet gemaakt: de huizen, huisraad en boten. Inmiddels verkopen de Indianen je ook graag hun handgemaakte spullen. Doordat het riet snel wegrot zijn bewoners constant bezig met vernieuwen.

Laat een reactie achter