< Terug naar overzicht
Zweden: ideaal vakantieland

Zweden: ideaal vakantieland

Wandelingen, blokhutten en een adembenemende natuur; dát is Zweden. En dan hebben we het nog niet eens over de vriendelijke bevolking! Een mooier, en vooral ‘vrijer’, vakantieland dan Zweden vinden? Wij durven de zoektocht niet aan. We focussen ons liever op dat wat we zeker weten: Zweden is een ideaal vakantieland!

Adembenemende natuur

Wanneer je Zweden-liefhebbers vraagt wat hen nou zo aantrekt aan dit Noord-Europese land, is het antwoord steevast: de natuur! Van hoge, alpiene bergtoppen en woeste rivieren in het noorden tot eindeloze stranden in het zuiden; de Zweedse natuur is enorm divers. Veel van deze natuur is te zien in de nationale parken. In feite is Zweden één groot nationaal park; het totale oppervlak van alle 29 parken is namelijk ruim 732.000 hectare!

Wandelen in Zweden

Gezien de indrukwekkende natuur is het een absolute aanrader om te gaan wandelen in Zweden. Dwars door oeroude bossen en langs de mooiste watervallen… Je kijkt je ogen uit. Ook de talloze meren lijken zó van een ansichtkaart te komen. Dankzij het vele water is het mogelijk om de wandeltocht aan te vullen met een gave kanotocht. Op die manier ontdek je de omgeving niet alleen te voet maar ook vanaf het water. Blijf je liever op het land maar mag het allemaal wel wat spannender? Huur dan een sportieve mountainbike en cross door de Zweedse bossen!

Kampeerplaatsen in overvloed

Heb je het helemaal gehad met die kampeerplaatsen van 15 vierkante meter? Dan is juist voor jou Zweden het ideale vakantieland. Hier mag je namelijk overal kamperen! Iedereen, óók de toeristen, hebben hier het recht om van de prachtige Zweedse natuur te genieten en daarom is het toegestaan om je tentje op iedere willekeurige plek neer te zetten. Hetzelfde geldt overigens voor fietsen, wandelen, zwemmen en varen; dit mag je overal doen.

Gastvrije bevolking

Hoewel een mooie natuur, leuke activiteiten en de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt belangrijke factoren voor een geslaagde vakantie zijn, is een gastvrije buur ook altijd mooi meegenomen. De Zweden staan erom bekend enorm vriendelijk en behulpzaam te zijn. Verdwaald? Spreek een oude dame langs de weg aan en ze vertelt je ook direct waar je het beste boodschappen kunt doen, waar de kapper zit en waar je eventueel kunt tanken. Het moge duidelijk zijn: de Zweden houden wel van een babbeltje en zijn altijd bereid om toeristen een handje te helpen.

In oktober vertrekt er een leuke rondreis naar Zweden van Sawadee; kijk hier naar de mogelijkheden.

Laat een reactie achter