Er zijn 2 reizen die voldoen aan jouw wensen
 • Fietsvakantie De groene weg naar de Middellandse Zee Fietsen van Roermond naar Arles
  • Fiets-kampeervakantie in groepsverband van Roermond naar Arles
  • De groene weg naar de Middellandse Zee
  • Van romeins Trier tot pausenstad Avignon
  Blijf op de hoogte
  24 dagen
  Reis binnenkort boekbaar
 • Fietsvakantie Langs de Limes naar Regensburg Fietsen over de Romeinse noordgrens
  • Fiets-kampeervakantie in groepsverband van Nijmegen naar Regensburg
  • Langs de Limes, de Romeinse noordgrens
  • Typisch Duitse stadjes als Miltenberg en Rothenburg
  Blijf op de hoogte
  Nieuwe reis
  19 dagen
  Reis binnenkort boekbaar
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Resultaten worden geladen

< Terug naar alle Duitsland reisverhalen

Fietsend door mooi Duitsland

Europa, 02-02-17

Van een avontuurlijke fietstocht richting de Alpen tot een mooie route door de heuvelachtige wijnbergen; steeds vaker vertrekken fanatieke fietsliefhebbers naar Duitsland. Het voordeel van deze fietsvakanties is dat je heel veel verschillende landschappen, campings en steden ziet. Zo fiets je het ene moment door het bruisende Berlijn, om vervolgens door prachtige glooiende landschappen te fietsen. Alles kan! 

Europa Radweg R1 

Wanneer je kiest voor een fietsvakantie naar en door Duitsland – en wellicht nog wel verder naar het oosten – is de kans groot dat je over de Europa Radweg R1 fietst. Deze in totaal 3.600 km lange fietsroute loopt voor een groot deel door Duitsland. Volgens velen is deze route dé manier om niet alleen het land, maar ook de gezellige Duitse bevolking te leren kennen. Fijne bijkomstigheid: de route is veelal vlak. 


Fietshoofdstad van Duitsland 

De Duitse stad München is de hoofdstad van de deelstaat Beieren en staat niet alleen bekend als de ‘derde stad’ van Duitsland, maar óók als de fietshoofdstad van het land! Met circa 1.200 kilometer aan fietspaden en zo’n 22.000 plekken om je fiets te stallen, is deze populaire stad enorm fietsvriendelijk. Ook de inwoners van München maken volop gebruik van de goede en veilige fietsvoorzieningen. Op de fiets in München kom je een gave mix van historie, cultuur én moderne ontwikkelingen tegen. 


Historisch Potsdam 

Naast de stad München, wordt tijdens een fietsvakantie door Duitsland ook de hoofdstad van Brandenburg vaak bezocht. In het historische Potsdam kan je namelijk ontzettend veel unieke bezienswaardigheden bezoeken, denk maar aan het Orangeriepaleis: een paleis dat vroeger enkel bestemd was voor gasten van de koninklijke familie. Maar ook het Holländisches Viertel wordt door veel toeristen – en fietsers – bezocht; deze wijk is tussen 1733 en 1740 gebouwd naar een ontwerp van de Amsterdamse architect Jan Bouman. Tijdens een fietstocht door deze bijzondere stad stelen ook de unieke kasteelperken en mooie meren ongetwijfeld de show. 


Duitsland per fiets 

Vergeet de trein, de auto of het vliegtuig; Duitsland ontdek je per fiets. Fietsen is niet alleen gezond, milieuvriendelijk én een leuke groepsactiviteit, het geeft je ook veel vrijheid; zo telt Duitsland bijvoorbeeld meer dan 200 langeafstandsfietsroutes en daardoor heb je als fietser volop keuze. Kies je voor toeristische steden als Berlijn en München, of fiets je liever door de idyllische weggetjes om zo de Duitse natuur te aanschouwen? Uiteraard is ook een combinatie mogelijk!

Naar boven
 

KLM Werelddeal Weken
Nú verlengd - profiteer nog een aantal dagen!

De KLM Werelddeal Weken zijn verlengd. Dat betekent wereldkortingen op diverse Sawadee reizen. Jouw korting tijdens de Werelddeal weken kan dus oplopen tot maar liefst €200!