< Terug naar resultaten

Familiereis - Het beste van Kenia

Olifanten, giraffen en zebra's

16 dagen vanaf € 2.998

inclusief vlucht

Waarom deze reis?

 • Comfortabele reis voor families die graag op unieke locaties overnachten
 • Bijna alle maaltijden en entreegelden inbegrepen in de reissom
 • Kans om in Masai Mara de jaarlijkse migratie van duizenden gnoes te zien
 • Alle hotels/lodges zijn voorzien van een zwembad
 • Safari’s in de meest wildrijke parken van Kenia: Masai Mara, Lake Nakuru en Amboseli

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Route 16 daagse familiereis Kenia

Deze familiereis door Kenia is ideaal voor een rondreis met kinderen. Kenia is één van de meest afwisselende landen van Afrika en de afstanden tussen de wildparken zijn niet heel groot. Tijdens de reis ga je op safari in het beroemde Masai Mara, Nakuru en Amboseli. In Naivasha kun je zelfs wandelen of fietsen tussen de giraffen, gazellen en zebra's. Je ontmoet de kleurrijke Maasai stammen en de reis eindigt aan de witte stranden van de Indische Oceaan, waar je kunt snorkelen of gewoon lekker aan de rand van het zwembad liggen. Je overnacht in hotels en in de parken overnacht je in vooropgezette luxe tenten met eigen voorzieningen en allen met zwembad. Tijdens deze reis kampeer je niet.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Nairobi
 2. Dag 2 - naar Masai Mara / gamedrives
 3. Dag 3 - Masai Mara / gamedrives
 4. Dag 4 - naar Naivasha / boottocht
 5. Dag 5 - Naivasha / Lake Nakuru
 6. Dag 6 - Naivasha / vrije dag
 7. Dag 7 - naar Nairobi
 8. Dag 8 - Nairobi / vrije dag
 9. Dag 9 - naar Amboseli
 10. Dag 10 - Amboseli / gamedrives
 11. Dag 11 - naar Ngutuni / gamedrives
 12. Dag 12 - naar het strand Indische oceaan
 13. Dag 13 - strand Indische oceaan / vrije dag
 14. Dag 14 - strand Indische oceaan / vrije dag
 15. Dag 15 - strand Indische oceaan / vrije dag
 16. Dag 16 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk reisroute

Deze gezinsreis naar Kenia is een prachtige safarireis en een echte Afrika ervaring met veel dieren, andere culturen en prachtige stranden aan de Indische Oceaan. Vrijwel alle maaltijden zijn inclusief in de reissom. Entreegelden ter waarde van € 240,- zijn inbegrepen.

Tijdens deze reis slaap je voornamelijk in comfortabele hotels vaak met zwembad. In Masai Mara en Amboseli slaap je in vooropgezette tenten met bedden. Gedurende de reis maken we gebruik van safari minibusjes. Per busje is maximaal plaats voor 7 personen. In de wildparken gaat het dak van de minibus open en kun je dus alle dieren gemakkelijk fotograferen.

Op safari in Kenia: zoeken naar giraffen, olifanten en leeuwen

Op safari: dat betekent dat je op zoek gaat naar wilde dieren. En die zul je in Kenia zeker zien. Kenia biedt de meest fantastische safari's in de wildrijkste parken van Afrika. In de Masai Mara bijvoorbeeld migreren jaarlijks meer dan een miljoen gnoes en zebra's op zoek naar groene weidegronden. Misschien sta je er wel middenin; overal waar je kijkt ziet het dan zwart van de beesten.

Spannende fiets- of wandelsafari

Bij het meer van Nakuru leven vele tienduizenden flamingo's. In het park maken we game-drives waarbij we op zoek gaan naar zebra's, leeuwen, giraffen, impala's en waterbokken. Met wat geluk zien we de zeldzame zwarte neushoorn lopen of een luipaard dat hoog in de boom slaapt. In Hell’s Gate Nationaal Park kun je een wandel- of fiets safari maken, het is een bijzondere ervaring om tussen de zebra's en giraffen door te fietsen.

Olifanten en nog eens olifanten

Amboseli is één van de kleinere nationale parken van Kenia, maar biedt een grote verscheidenheid aan dieren. Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro geeft dit park zijn grootste aantrekkingskracht. De beelden van wandelende olifanten met in de achtergrond de besneeuwde top van de Kilimanjaro zijn zeer fotogeniek. Olifanten kun je bijna altijd vinden bij de moerassen, waar ze samentroepen met 20 tot 50 en dan onder leiding van hun moederleider richting Kilimanjaro trekken naar een veilige slaapplaats, om ‘s morgens dezelfde weg terug te komen tot in het moeras.

Wat is een comfortreis?

Deze familiereis naar Kenia is een comfortreis. Dat houdt in dat we op een comfortabele manier reizen want we worden vervoerd in eigen minibussen. U verblijft gedurende de hele reis in comfortabele 3* hotels, lodges en vooropgezette tenten. De accommodaties zijn allen voorzien van zwembad. Tijdens deze reis wordt dus niet gekampeerd. Onze hotels en lodges zijn sfeervolle en comfortabele accommodaties, met respect voor de omgeving. Afrikaanse en Europese standaard zijn niet altijd gelijk maar met een enigszins flexibele instelling geniet je ten volle van deze prachtige reis. In tegenstelling tot onze andere familiereizen is bij de comfortreizen het merendeel van de maaltijden inbegrepen. We hebben hiervoor gekozen omdat je vaak in landelijk gelegen accommodaties overnacht, waar het aanbod van andere horeca dan in de accommodatie zelf, vrij beperkt is. Drankjes zijn uiteraard voor eigen rekening.

Indische oceaan: ontspannen afsluiting van een spannende reis

Aan de kust van Kenia kun je lekker zwemmen in de blauwe zee en genieten van de witte stranden. Dit is een ideale plaats om alle safari-indrukken te verwerken. Het perfecte einde van een geslaagde reis.

Familiereis - Het beste van Kenia

Olifanten, giraffen en zebra's

image
16 dagen vanaf € 2.998
Comfort plus
Naar boven