< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

De ervaring leert dat deelnemers een goede afwisseling tussen het overnachten in hotels en kamperen erg op prijs stellen. Tijdens deze reis kamperen we zes nachten op campings met beperkte sanitaire voorzieningen, de overiger nachten slaap je in hotels/lodges. De hotels tijdens de safari zijn eenvoudig, aan de kust overnachten we in ruime kamers die ieder over eigen toilet en douche beschikken. De accommodatie beschikt over verschillende soorten huisjes/kamers. Het hotel ligt in een prachtige omgeving nabij het strand en er is tevens een zwembad aanwezig.
Houdt er rekening mee dat de voorzieningen op de kampeerplekken vaak minimaal zijn. Op sommige plaatsen is er alleen koud water of zelfs helemaal geen stromend water en is het dus niet mogelijk om te douchen. Je kunt je altijd wel wassen met een teiltje water. Ook zijn de toiletten vaak hurk-wc’s en zijn ze niet altijd perfect schoongemaakt. Een flexibele instelling is daarom erg belangrijk! Tijdens sommige kampeerovernachtingen kan de reisbegeleider ter plekke tegen bijbetaling een kamer voor je reserveren (indien plaats beschikbaar).
Tijdens de reis zorgen wij voor tenten en de kampeer- en kookuitrusting. Alleen een slaapzak moet je zelf meenemen. Omdat de tenten een muskietengaassluiting hebben, hoef je geen klamboe mee te nemen. Je dient je eigen tent op te zetten en af te breken. Daarnaast wordt verwacht dat iedereen bij toerbeurt meehelpt met het in- en uitladen van de truck.
Reis je met z’n tweeën of drieën dan deel je een kamer of tent. Boek je met meer dan drie personen, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen. We willen je er op wijzen dat een driepersoonskamer vaak inhoudt dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer gezet wordt. Wil je dit liever niet dan raden we je aan om een eenpersoonskamer te boeken. We maken gebruik van driepersoonstenten; indien je met twee personen in de tent overnacht is er voldoende ruimte voor je bagage. Als je met drie personen de tent deelt, dan is er weinig ruimte voor je bagage. Je kunt dan een deel van de bagage in de truck achterlaten.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Reis je alleen, dan gaan we er vanuit dat je een kamer deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de safari's maken we gebruik van een eigen open safaritruck, het ideale vervoermiddel op ongeasfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika. Omdat onze overlandtruck open zijkanten heeft (bij regen kan doorzichtig plastic naar beneden worden gerold) en je vrij hoog zit heb je een goed zicht op het wild. In de truck zijn geen veiligheidsgordels. In de trucks is er plaats voor maximaal 22 personen. In de truck zit je op banken, er zijn geen veiligheidsgordels aanwezig. De trucks die we tijdens deze reis gebruiken hebben over het algemeen al een heel leven achter zich. Trucks van 30 tot 40 jaar oud zijn geen uitzondering. De wagens zijn doorgaans oersterk en beschikken niet over - voor Oost Afrika - overbodige zaken als boordcomputers. Ze hebben echter wel heel wat te lijden op de slechte Oost-Afrikaanse wegen. Pech onderweg komt dan ook regelmatig voor, met name een lekke band. Onderweg wordt, als dit soort situaties zich voordoen, vaak gekozen voor provisorische oplossingen om het later verder te repareren. Kijk er dan ook niet van op als je de crew 's avonds, al sleutelend, onder de truck aantreft.
Voor de reis naar Mombasa maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.

Familiereis Kenia

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven