< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Spring jij hoger dan een Maasai krijger?

Mijn eerste kennismaking met Nairobi was in 2001. Vol goede moede moed stapte ik uit het vliegtuig, al mijn geld vastgebonden rondom mijn middel op zoek naar een taxi die mij naar het vooruit geboekte hotel zou brengen. Zenuwachtig gaf ik mijn dollars aan een taxibalie en liep zo snel mogelijk naar de bewuste taxi. Achter mij hoorde ik een hoop geroep en een jongeman kwam op mij afgesneld met een stralende glimlach. Wat bleek, ik had teveel betaald en hij kwam netjes het restant dollars terugbrengen. In Nairobi! Ik was direct verliefd op Afrika en die glimlach, en dat is nooit overgegaan.

De Kenia Familiereis is een afwisselende reis vol avontuur. Dit avontuur start al op het vliegveld van Nairobi waar het altijd een enorme drukte is. De eerste aanblik van de stoere truck brengt iedereen altijd in vakantiestemming! Die nacht slaap je nog in een comfortabel hotel, maar de dag erop reizen we naar een camping bij Mount Kenya waar de apen vrij rondlopen. De tenten worden uitgepakt en? Tja, die eerste keer is het altijd lastig om de haringen goed in de grond te slaan. Ondertussen maakt de kok de lunch klaar en daar zit je dan, midden in de natuur!

Als het donker is, worden de houtbrokken te voorschijn gehaald voor het kampvuur. Vooral voor de jongens uit de groep is het aanmaken altijd een spannend moment. Een heldere sterrenhemel, in een kring rond het kampvuur met een heerlijke maaltijd op schoot, dat maakt het helemaal Afrika. Velen gaan al vroeg hun tentje in, want 's ochtends gaan we al vroeg op pad.

In het Samburu reservaat maak je de eerste gamedrive. Camera's in de aanslag voor de olifanten of sierlijke netgiraffen, zebra's of impala's! Bij het kamperen tussen het wild hoor je 's nachts allerlei geluiden die het extra spannend maken. Het is erg leuk en leerzaam om mee op bezoek te gaan bij een dorp van de Samburu. Hier wordt van alles verteld over hun leefwijze en je bekijkt er het lokale schooltje. De kinderen zitten altijd vol verwachting in de schoolbanken. Over en weer een liedje zingen, zorgt voor vrolijk geschater!

De boottrip op Lake Naivasha is geweldig, omdat je er nijlpaarden en krokodillen kunt zien. Ook bezoek je een schiereiland waar je tussen de giraffen, gnoes en zebra's wandelt. Als afsluiting vlieg je naar Mombasa, waar een fantastisch groot zwembad met kano's en waterfietsen op je wacht.

Wat mij betreft een super reis vol avontuur, afwisseling en plezier!

Familiereis Kenia

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Familieweekend 15 t/m 17 februari
Ontvang een cadeaupakket bij boeking

Avontuurlijke families opgelet! Hebben jullie de vakantieplannen voor 2019 nog niet vastgelegd? Dan is dit jullie kans! Boek dit weekend een familiereis en ontvang een leuk cadeaupakket.

Speel de quiz & maak kans op een Bever cadeaukaart t.w.v. €50 of 4 kaartjes voor Pathe!