< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Kenya Comfort Suites - Nairobi

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Net buiten het centrum van de stad, in de wijk Milimani, ligt dit comfortabele hotel. Je kunt hier heerlijk in de schaduw relaxen. Het hotel heeft een klein zwembad met een bar en biedt gratis WiFi aan.

 •  

  Amboseli Campsite - Amboseli Nationaal Park

  • image image
   gedeelde badkamer

  Deze campsite ligt naast de hoofdingang van het Amboseli Nationaal Park. Het is wonderbaarlijk genoeg omringd door groene bosjes en droog gras. Er zijn toiletten en douches met koud water. Een winkeltje en een bar zijn op loopafstand.

 •  

  Savage Wilderniss - Sagana

  • image image
   zwembad
  • image image
   gedeelde badkamer

  We overnachten hier op de camping in vooropgezette tenten. Er is een zwembad, bar, winkel en wasservice. Er zijn twee toilet gebouwen met warm water douches, deze zijn 24 uur per dag toegankelijk. 

 •  

  Samburu Campsite - Samburu Reserve

  • image image
   gedeelde badkamer
  Deze campsite ligt midden in het Samburu reservaat. Er is voldoende schaduw door de vele bomen en ligt vlak naast de rivier (Ewaso Ngiro). Het sanitair van de campsite is zeer basic. Er is een douche en longdrop toilets. We verblijven hier 2 nachten.
 •  

  Thompson Falls Lodge - Nyahururu

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  De lodge is vernoemd naar de Thomson's Falls in 1883 ontdekt door Joseph Thomson, een Schotse geoloog. Er zijn 32 kamers die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken, maar het is een fijne plek om al het stof van de Samburu van je af te spoelen. In de lobby van het hotel is er wifi aanwezig.

 •  

  Lake Bogoria Spa & Resort campsite - Bogoria

  • image image
   zwembad
  • image image
   gedeelde badkamer

  Lake Bogoria is het enigste resort in Kenia met een natuurlijk verwarmde spa. Wij verblijven hier op de camping, in onze eigen tenten. Er zijn kampvuur mogelijkheden, toiletten en elektrische verlichting. Verder kun je gaan zwemmen, tafeltennissen of een potje poolen. 

 •  

  Naivasha West Beach Tented Camp - Naivasha

  • image image
   eigen badkamer

  In een oase van rust ligt het Naivasha West Beach Camp. Vlakbij het meer van Oloiden, grenzen aan het Naivasha NP. De accommodatie beschikt over een verfrissend zwembad, met uitzicht over het meer en een restaurant. We gebruiken hier de vooropgezette tenten. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de vele bezienswaardigheden in de omgeving. 

 •  

  Mountain Rock Campsite - Mt. Kenia - Nanyuki

  • image image
   wifi
  • image image
   gedeelde badkamer

  Prachtig gelegen campsite in de bossen op de lagere hellingen van Mt. Kenia. Deze plek wordt omgeven door weelderige tuinen met een groot grasveld en een meer. Mensen die niet willen kamperen, kunnen hier eventueel op basis van beschikbaar upgraden naar een kamer (dit kan ter plekke worden geregeld). Er is wifi aanwezig, dichtbij de lobby heb je de beste verbinding.

 •  

  Indian Ocean Beach Club - Diani Beach (Mombasa)

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Indian Ocean Beach Club ligt aan Diani Beach, gelegen tussen Ukunda airport en Mombasa. De accommodatie ligt aan het strand en beschikt over een buitenzwembad. Het hotel heeft een restaurant en de kamers beschikken over een eigen badkamer en airconditioning. We slapen in de kamers met uitzicht op de tuin van het hotel. 

Accommodatie algemeen

Gedurende deze reis wordt er afwisselend gekampeerd in nationale parken (7 nachten) en overnachten we 9 nachten in vooropgezette tenten, hotels of lodges met eigen douche en toilet. De ervaring leert dat deelnemers een goede afwisseling in het overnachten in hotels en kamperen erg op prijs stellen. 


Overnachten in hotels
Reis je met z’n tweeën of drieën dan deel je een kamer of tent. Een driepersoonskamer houdt vaak in dat er een extra (opklap)bed in een gewone tweepersoonskamer gezet wordt. Wil je dit liever niet dan raden we je aan om een eenpersoonskamer te boeken.

Kamperen
Tijdens de kampeerovernachtingen maken we gebruik van ruime tweepersoonstenten; indien je met twee personen in de tent overnacht is er voldoende ruimte voor je bagage. Wanneer je met een oneven gezelschap reist deel je indien mogelijk een tent met en groepsgenoot van hetzelfde geslacht. Wil je dit liever niet? Dan raden we je aan om een extra tent bij te boeken. Dit kun je aangeven op het boekingsformulier.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de safari's maken we gebruik van een eigen open safaritruck, het ideale vervoermiddel op ongeasfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika. In de truck is uitzicht op de omgeving en de dieren prima. De trucks die we tijdens deze reis gebruiken, hebben over het algemeen al een heel leven achter zich. Trucks van 30 tot 40 jaar oud zijn geen uitzondering. De wagens zijn doorgaans oersterk en beschikken niet over - voor Oost-Afrika - overbodige zaken als boordcomputers. Ze hebben echter wel heel wat te lijden op de slechte Oost-Afrikaanse wegen. Pech onderweg komt dan ook regelmatig voor, met name een lekke band. Onderweg wordt, als dit soort situaties zich voordoen, vaak gekozen voor provisorische oplossingen om het later verder te repareren. Kijk er dan ook niet van op als je de crew 's avonds, al sleutelend, onder de truck aantreft. We vliegen van Nairobi naar Ukunda om een zeer lange saaie reisdag te voorkomen. Voor deze vlucht mag max. 15 kg aan ruimbagage mee worden genomen.

Familiereis Kenia

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven