< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Nairobi

  image

  Hakuna Matata! Jullie avontuur in Kenia gaat beginnen. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Op het vliegveld in Nairobi staat de reisbegeleider ons al op te wachten. We slapen twee nachten in Nairobi. 

 • 2

  Nairobi / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om bij te komen van de vlucht voordat de safari begint. Neem een duik in het zwembad, lees een boek of gaan jullie toch liever al op ontdekkingstocht? Vandaag kunnen jullie zelf bepalen wat je doet. 

 • 3

  naar Amboseli Nationaal Park

  image

  Na het ontbijt rijden we in vijf uur naar Amboseli Nationaal Park. Amboseli is een van de oudste nationale parken in Kenia. Er zijn grote open vlaktes met op de achtergrond de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, die de hele horizon lijkt te vullen. In de middag maken we onze allereerste gamedrive met onze eigen truck! Voor het donker wordt zetten we voor het eerst onze tent op en ondertussen kookt de kok een lekkere maaltijd. Bij het kampvuur onder een sterrenhemel met dierengeluiden op de achtergrond, weet je zeker dat het Afrika avontuur is begonnen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Amboseli Nationaal Park / gamedrives

  image

  We staan voor dag en dauw op en gaan op safari in het Amboseli Nationaal Park. Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro geeft dit park zijn grootste aantrekkingskracht. De beelden van wandelende olifanten met in de achtergrond de besneeuwde top van de Kilimanjaro zijn magisch. De olifanten troepen samen bij de moerassen en 's avonds trekken ze achter hun moederleider aan richting Kilimanjaro, een veilige slaapplaats. 's Ochtends komen ze dezelfde weg terug tot in het moeras. De wildebeesten, zebra’s, buffels, gazelles, wrattenzwijnen en andere herbivoren houden er eenzelfde ritueel op na.

 • 5

  naar Sagana

  image

  Er staat een lange reisdag voor de boeg dus we vertrekken vroeg. In ongeveer zeven uur rijden we naar Sagana. Onderweg geniet je van prachtige landschappen. Vanuit de truck zie je onder andere boerderijen en ananasplantages voorbij komen. Het fijne aan de truck is dat je onderweg ook gerust een potje kunt kaarten met andere kinderen. 

 • 6

  naar het Samburu Natuur Reservaat / gamedrives

  image

  We vertrekken vroeg naar het Samburu reservaat, onderweg zie je het weelderige groen veranderen in doornige acacia’s en termietenheuvels. Voordat we het reservaat in gaan, kunnen we een bezoek brengen aan een Samburu dorp, een interessante ervaring voor het hele gezin. De kleurrijke Samburu zijn veenomaden en familie van de Maasai. Beide volkeren kennen een systeem van verschillende levensfasen die ieder achtereenvolgens doorloopt. Elke fase heeft zijn eigen ceremonies en verplichtingen.

  image

  Na dit bezoek rijden we door Samburu naar ons kamp, een prachtige plek onder de bomen aan de rivier. De weg naar onze kampeerlocatie is onze tweede gamedrive. Ook vannacht slapen we weer in de bush, je hoort allerlei geluiden die je niet kunt plaatsen en de dieren scharrelen vaak rond je tent. Maak je echter geen zorgen, vrijwel alle dieren zijn bang en niet geïnteresseerd in mensen. ’s Avonds bereidt onze kok een heerlijke maaltijd en geniet je weer van de prachtige Afrikaanse sterrenhemel.

 • 7

  Samburu Natuur Reservaat / gamedrives

  image

  Jullie gaan weer vroeg je bed uit, maar met een goede reden: wild spotten! Alleen in Samburu komen oryxen, grevy zebra's, netgiraffen en langgenekte gerenuks (girafantilope) voor. Met wat geluk spotten we zelfs een luipaard, dus houd je ogen open! De olifanten komen soms zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken! Ben je niet zo’n ochtendmens? Je kunt ook besluiten om uit te slapen en de dieren die rond het kamp lopen te observeren. Er zijn veel apen en vogels maar soms ook een stekelvarken of een olifant!

  image

  Tijdens de heetste uren van de dag is de kans om dieren te zien klein omdat zij zich voornamelijk onder de bomen en struiken in de schaduw ophouden. Vandaar dat we zelf ook even een verfrissende duik nemen in het zwembad bij de lodge. Later op de dag maken we weer een aantal uur een gamedrive, waarbij we over het algemeen veel dieren zien. Vanavond slaap je weer in je tentje aan de rivier.

 • 8

  naar Thomson Falls

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. We laten de typische acaciabomen achter ons. Langs landbouwgebieden en de koffie- en theeplantages bij Nanyuki rijden we naar Nyahururu, de hoogst gelegen stad in Kenia (2360 meter), met een koel en aangenaam klimaat. Bereid je voor op een avontuurlijke rit, want op sommige stukken is de weg behoorlijk slecht en stoffig. Dat wordt hobbelen! We slapen in een gezellige lodge, vlakbij de Thomson watervallen. De watervallen storten zich van een hoogte van maar liefst 72 meter naar beneden, best wel hoog hè! ’s Avonds kun je eten in het restaurant van de lodge.

 • 9

  naar Nakuru / gamedrive

  image

  We staan extra vroeg op en rijden naar het Nakuru nationaal park. We hebben kans op het zien van zebra's, leeuwen, giraffen en misschien zelfs de zeldzame zwarte neushoorn. Dat zou nog eens gaaf zijn! Na een heerlijke picknicklunch maken we nog een gamedrive. Hoog in het landschap maken we een stop, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het meer. Leuk voor een familiekiekje! Aan het eind van de dag rijden we naar onze camping in Nakuru.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Naivasha / bezoek Elsamere

  image

  De Maasai zijn traditionele veehouders en je herkent ze aan de roodgeblokte kleding en de vele sieraden die ze dragen. Neem een kijkje op de markt wat er allemaal wordt aangeboden: kettingen, armbanden en prachtige doeken. Wie gaat hier wat moois kopen? Onderweg naar Naivasha brengen we een bezoek aan het Elsamere Conservation Centre. We nemen hier een kijkje in het museum en krijgen een documentaire te zien. We slapen twee nachten in vooropgezette tenten bij Naivasha.

  Puur Sawadee - Elsamere Conservation Centre

  Elsamere Conservation Centre

  We brengen een bezoek aan het Elsamere Conservation Centre. Vroeger was dit het vakantiehuis van Joy en George Adamson, bekend van het boek en de film Born Free. Joy en George brachten hier in de jaren 50 de leeuwenwelp Elsa groot. Dit bijzondere verhaal is later uitgebracht als boek en deze is weer verfilmd. Met het geld dat zij hiermee verdienden, startten zij het Elsa Conservation fonds op. Dit fonds wordt nog steeds gebruikt voor het behoud van de Keniaanse natuurparken en de dieren die er leven. De entreegelden komen rechtstreeks bij het fonds terecht. Tijdens het bezoek aan het Elsamere Conservation Centre nemen we een kijkje in het museum en krijgen we een documentaire over Joy's leven te zien. Vervolgens kunnen we genieten van heerlijke Engelse thee en cakes. Het terrein is omgeven met bomen en je vind er ook Colobus apen. Dit bezoek leert ons over waar en hoe het behoud van de Keniaanse natuur is begonnen. 


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 11

  Naivasha / vrije dag

  image

  Vandaag kun je uitrusten, maar er is ook genoeg te doen. Je kunt een fietstocht maken in Hell’s Gate nationaal park. Je kunt een bootje huren om naar Crescent-eiland te varen, de thuisbasis van vele vogels. Een echte aanrader is een dagtocht naar een nabijgelegen kratermeer. Vanaf de kraterrand heb je een heel mooi uitzicht op het groengekleurde meer. Je kunt helemaal rond de krater lopen door een bosrijke omgeving. Deze optionele excursies kun je gemakkelijk ter plekke reserveren en is erg leuk voor zowel jong als oud! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Masai Mara / gamedrive

  image

  Vandaag staat er een lange rit op het programma naar een waar hoogtepunt van Kenia, de Masai Mara, één van de bekendste natuurgebieden in Afrika. Na aankomst maken we een gamedrive. In de uitgestrekte landschappen kom je gnoes, zebra's, topi's, olifanten, impala's, giraffen en buffels tegen. Onder de bomen en in de struiken verbergen leeuwen, cheeta's en luipaarden zich. Zoveel dieren! We kamperen twee nachten vlakbij dit mooie park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Masai Mara / gamedrives

  image

  Vandaag staat weer in het teken van dieren. We maken een prachtige rit op zoek naar roofdieren als de leeuw en de cheeta. Vroeg in de ochtend zijn deze roofdieren het meest actief, omdat het de rest van de dag te warm is en ze zich verschuilen in het hoge gras of onder een boom. In juli en augustus heb je de meeste kans om de grote trek te zien. In juni is het water schaars in de Serengeti in Tanzania en trekken vele tienduizenden gnoes en zebra’s naar het noorden op zoek naar voedsel en water.

  image

  De dieren komen in augustus aan in de Masai Mara maar helemaal te voorspellen is dat niet. Met wat geluk zien we de grote trek, wat een bijzonder spectaculair gezicht is.... het ziet er namelijk zwart van de dieren. Rond november trekken de dieren terug naar de Serengeti. Tijdens het verblijf bij de Masai Mara kunnen jullie (indien de tijd het toelaat) ook een bezoek brengen aan een dropje van de Maasai. 

 • 14

  naar Nairobi

  image

  In de loop van de ochtend laten we de mooie parken van Kenia achter ons en rijden we terug naar Nairobi. We slapen niet in het centrum, maar in één van de rustige buitenwijken van Nairobi.

 • 15

  vlucht naar Ukunda / naar het strand van de Indische Oceaan

  image

  We rijden naar het vliegveld van Nairobi voor onze tijdbesparende vlucht naar Ukunda, gelegen ten zuiden van Mombasa. Vanaf nu is het chillen geblazen. Ons hotel ligt aan de Indische Oceaan met witte zandstranden, wuivende palmbomen en een helderblauwe zee. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 16

  Indische Oceaan / vrije dag

  image

  Je kunt hier heerlijk uitrusten en genieten van het prachtige strand. Een idyllisch plekje. Vanuit het hotel is genoeg te doen. Je kunt overdag heerlijk toeven aan het zwembad of een prachtige wandeling maken over het strand. Wie weet zijn er lokale Kenianen die een potje volleybal met je willen spelen op het strand. Wie zal dit potje winnen?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 17

  Indische Oceaan / vrije dag

  image

  Ben je fan van de onderwaterwereld? Je kunt gemakkelijk een snorkel- of duikexcursie regelen of een uitstapje maken naar het beschermde marine park. Hier kun je met een boot met glazen bodem het prachtige koraalrif bewonderen en misschien wel schildpadden zien. Houd er rekening mee dat er in de zee aan de kust van Kenia vaak veel zeewier zit. Laat je hierdoor niet weerhouden om een duik in zee te nemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 18

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas zit het avontuur in Kenia er alweer op. Vroeg in de ochtend worden we naar de luchthaven van Mombasa gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Indische Oceaan

  3-daagse verlenging Indische Oceaan

  Tijdens deze verlenging verblijf je in Indian Ocean Beach Club aan Diani Beach. Het hotel ligt aan het strand, je kan hier heerlijk snorkelen en duiken. In de buurt van het hotel zijn verschillende restaurantjes waar je heerlijk kunt lunchen. Deze verlenging is inclusief overnachtingen, ontbijt, diner en transfer naar de luchthaven. 


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 18

  Indische Oceaan / vrije dag

  image

  Je hebt nog 3 volle vrije dagen om te genieten aan de Indische Oceaan. Je kunt de komende dagen lekker luieren op het strand of aan het zwembad, snorkelen, duiken en langs de souvenirwinkeltjes struinen. 

 • 19

  Indische Oceaan / vrije dag

  image

  Vrij verblijf

 • 20

  Indische Oceaan / vrije dag

  image

  Vrij verblijf

 • 21

  vlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Inclusief gamedrives in Samburu, Nakuru, Masai Mara en Amboseli Nationaal Park
 • Verblijf midden in de parken "tussen de dieren"
 • Prettige afwisseling tussen kamperen en overnachten in hotels.
 • Ontmoet kleurrijke stammen; de Masaai en Samburu
 • Kans om in Maasai Mara de jaarlijkse migratie van duizenden wildebeesten en zebra’s te zien.
 • Ontspannen afsluiter aan de kust
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht naar Ukunda
 • Meereizende kok die boodschappen doet en de maaltijden bereidt tijdens de kampeernachten
 • Alle entreegelden voor de nationale parken inclusief in de reissom

Familiereis Kenia

Niet boekbaar

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Flexibel boeken bij Sawadee

Bij bijzondere omstandigheden horen uiteraard bijzondere en flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden. Profiteer nú van de volgende voorwaarden:

 • Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek. 
 • Gratis omboeken tot 5 dagen voor vertrek.
 • Niet genoten reisdagen bij repatriëren worden vergoed
 • Gratis annuleren tot dag voor vertrek bij een COVID-19 besmetting.