< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Nairobi

  Na een rechtstreekse vlucht landen we in de hoofdstad van Kenia. Na aankomst rijden we naar een comfortabel hotel. Aangekomen in Nairobi zul je weinig last hebben van een jetlag door het geringe tijdsverschil (zomertijd 1 uur en wintertijd 2 uur). Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Masai Mara / gamedrives

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer 4,5 uur naar Masai Mara, één van van de bekendste natuurgebieden in Afrika. Na de lunch maken we onze eerste gamedrive (zoektocht naar wilde dieren). Tijdens zo'n gamedrive gaat het dak van onze minibusjes omhoog. In de uitgestrekte landschappen kom je gnoes, zebra's, topi's, olifanten, impala's, giraffen en buffels tegen. Onder de bomen en in de struiken verbergen leeuwen, cheetah's en jachtluipaarden zich. We slapen twee nachten in een mooie lodge net buiten het park.

 • 3

  Masai Mara / gamedrives

  image

  Vandaag staat in het teken van dieren. In de ochtend maken we een prachtige rit op zoek naar roofdieren zoals de leeuw en de cheetah. Vroeg in de ochtend zijn deze roofdieren het meest actief, omdat het de rest van de dag te warm is en ze zich verschuilen in het hoge gras of onder een boom. Na de gamedrive rijden we terug naar onze accommodatie waar je heerlijk kunt ontspannen in het zwembad of kunt genieten van een verkoelend drankje.

 • 4

  naar Naivasha / boottocht

  image

  's Ochtends laten we de Masai Mara achter ons en rijden naar Naivasha (+/- 5 uur). Voor we afscheid nemen van de Masai Mara brengen we nog een bezoek aan de markt in Narok. Neem een kijkje op de markt wat er allemaal wordt aangeboden: kettingen, armbanden en prachtige doeken. Na de lunch maken we een boottocht op het meer van Naivasha. Hier leven vele verschillende soorten vogels, zoals visarenden, pelikanen en aalscholvers. We slapen 3 nachten in een comfortabele lodge.

 • 5

  Naivasha / Lake Nakuru

  image

  We staan extra vroeg op en rijden naar het Nakuru nationaal park. Het meer van Nakuru staat bekend om de flamingo's die van de algen in het water leven. We hebben kans op het zien van zebra's, leeuwen, giraffen en misschien zelfs de zeldzame zwarte neushoorn. Na een heerlijke picknicklunch maken we nog een gamedrive. Hoog in het landschap maken we een stop op de bavianenrots, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het meer. Aan het eind van de dag rijden we in anderhalf uur terug naar onze lodge in Naivasha.

 • 6

  Naivasha / vrije dag

  image

  Vandaag kun je uitrusten bij het zwembad, maar er is ook genoeg te doen. Je kunt een fietstocht maken in Hell’s Gate nationaal park. Je kunt een bootje huren om naar Crescent-eiland te varen, de thuisbasis van vele vogels. Een echte aanrader is een dagtocht naar een nabijgelegen kratermeer. Vanaf de kraterrand heb je een heel mooi uitzicht op het groengekleurde meer. Je kunt helemaal rond de krater lopen door een bosrijke omgeving. Deze optionele excursies kun je gemakkelijk ter plekke reserveren.

 • 7

  naar Nairobi

  image

  In de loop van de ochtend laten we het meer van Naivasha achter ons en rijden terug naar Nairobi. We slapen niet in het centrum, maar in één van de rustige buitenwijken vlak aan het Nairobi nationaal park. In Nairobi zijn lunch en diner niet inbegrepen, zodat je de vrijheid hebt om zelf op stap te gaan. We overnachten twee nachten in een kleinschalige lodge.

 • 8

  Nairobi / vrije dag

  image

  Vandaag kun je de dag zelf indelen. In de directe omgeving van Nairobi is van alles te beleven. Zeer leuk is een bezoek aan het giraffecenter, hier kun je de giraffen uit je hand laten eten. Er lopen hier een aantal giraffen en wrattenzwijnen rond in een prachtig groene omgeving. Het centrum wordt ook gebuikt om schoolkinderen uit Nairobi voorlichting te geven over het belang van natuurbescherming. Als je het échte Nairobi wilt meemaken is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de wijk Kibera.

  Optioneel Excursie Stichting4Life Nairobi

  image

  Puur Sawadee - Stichting4Life

  Als je het échte Nairobi wilt meemaken en lokale sfeer wilt proeven is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Kibera. Één van de armste wijken van Nairobi waar Stichting4Life samen met de lokale bewoners een culturele wandeling heeft uitgezet voor de familieavonturiers. Onder begeleiding van lokale gidsen breng je een bezoek aan de plaatselijke kapsalon en sieradenmakers. Je wordt thuis uitgenodigd bij de mensen en krijgt een indruk van het leven in de kleine golfplatenhuisjes in de sloppenwijk. Natuurlijk mag een bezoek aan de school ook niet ontbreken.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 9

  naar Amboseli

  image

  We hebben een rit voor de boeg van ongeveer 5 uur. Na het ontbijt rijden we naar Amboseli nationaal park. Amboseli is een van de oudste nationale parken in Kenia. Er zijn grote open vlaktes met op de achtergrond de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, die de hele horizon lijkt te vullen. We overnachten twee nachten in een accommodatie, die een prachtig uitzicht biedt op de Kilimanjaro. We slapen hier in comfortabele bungalows. Je kunt een optionele bush wandeling maken onder leiding van een gids.

 • 10

  Amboseli / gamedrives

  image

  We staan voor dag en dauw op en gaan op safari in het Amboseli nationaal park. We nemen onze lunchpakketen mee. Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro geeft dit park zijn grootste aantrekkingskracht. De beelden van wandelende olifanten met in de achtergrond de besneeuwde top van de Kilimanjaro zijn zeer fotogeniek. De olifanten troepen samen bij de moerassen en 's avonds trekken ze achter hun moederleider aan richting Kilimanjaro, een veilige slaapplaats. 's Ochtends lopen ze dezelfde weg terug tot in het moeras. De wildebeesten, zebra’s, buffels, gazelles, wrattenzwijnen en andere herbivoren houden er eenzelfde ritueel op na.

 • 11

  naar Ngutuni / gamedrive

  image

  Vandaag rijden we richting de kust dwars door de vlaktes van Tsavo. Om de rit niet al te lang te maken (+/- 4 uur), stoppen we in Ngutuni om te overnachten in een mooie lodge. Bij deze bergen is een klein privéreservaat waar we onze laatste gamedrive maken. Mocht je er geen genoeg van kunnen krijgen, dan kun je 's avonds nog een optionele nachtelijke game drive maken. Je ziet dieren die je overdag vaak niet ziet en roofdieren jagen meestal de hele nacht door.

 • 12

  naar het strand Indische oceaan

  image

  Vandaag een lange reisdag van ongeveer 6 uur. Na het ontbijt stappen we voor een laatste keer in onze minibusjes en rijden we naar de Indische Oceaan. Onze lodge is gelegen vlakbij Mombasa. We sluiten de reis in stijl af. We slapen 4 nachten in een hotel met zwembad op basis van half pension.

 • 13

  strand Indische oceaan / vrije dag

  image

  Je kunt hier heerlijk uitrusten en genieten van het prachtige strand. Een idyllisch plekje met een wit strand, helder blauw water en palmbomen. Vanuit de lodge is genoeg te doen. Je kunt overdag heerlijk toeven aan het zwembad of een prachtige wandeling maken over het strand. Wie weet zijn er lokale Kenianen die een potje volleybal met je willen spelen op het strand.

 • 14

  strand Indische oceaan / vrije dag

  image

  Je kunt gemakkelijk een snorkel- of duikexcursie regelen of een uitstapje maken naar het beschermde marinepark. Hier kun je met een boot met glazen bodem het prachtige koraalrif bewonderen en misschien wel schildpadden zien! Houd er rekening mee dat er in de zee aan de kust van Kenia vaak veel zeewier zit. Laat je hierdoor niet weerhouden om een duik in zee te nemen.

 • 15

  strand Indische oceaan / vrije dag

  image

  Ga zeker ook eens naar de oude centrum van Mombasa. Hier kun je het fort bezoeken en de laatste souvenirs kopen.

 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  Vandaag staan we heel vroeg op en rijden we naar de luchthaven van Mombasa voor de vlucht terug naar Amsterdam. We maken een overstap in Nairobi. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Comfortabele reis voor families die graag op unieke locaties overnachten
 • Bijna alle maaltijden en entreegelden inbegrepen in de reissom
 • Alle hotels/lodges zijn voorzien van een zwembad
 • Safari’s in de meest wildrijke parken van Kenia: Masai Mara, Lake Nakuru en Amboseli
 • Mogelijkheid om te wandelen tussen giraffen, zebra’s en gazellen bij Naivasha
 • Rust in het programma door vaak meerdere nachten op een plaats te verblijven
 • Ontspannen einde aan de Indische Oceaan
 • Vluchten met KLM/Kenya Airways

Familiereis Kenia Kerst

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Familie actie (t/m 14 april)
Profiteer jij ook?

Actieve ouders met nieuwsgierige kinderen opgelet! Profiteer van 1 maart tot en met 14 april van een flightbag bij boeking van één van onze familiereizen naar de volgende bestemmingen: Indonesië, Thailand, China, Japan, Jordanië, Azoren, Tanzania en de Verenigde Staten.