< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Zeer complete rondreis door Madagascar met mooie natuur en heerlijke stranden
 • Op zoek naar de Indri-Indri (lemuren) in het woud van Andasibe
 • Driedaags bezoek aan het strand en water van Canal de Pangalanes
 • Regelmatig twee overnachtingen op dezelfde plek, dus niet iedere dag reizen
 • Veel (nacht) wandelmogelijkheden in afwisselende natuur
 • Relaxed begin van de reis aan de altijd aangename tropische westkust van Madagascar
 • Tijdbesprarende binnenlandse vlucht

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht en aankomst Antananarivo

  image

  Vertrek met Air France via Parijs naar de hoofdstad van Madagascar, met de haast onuitspreekbare naam Antananarivo (en daarom door de bewoners gewoon Tana genoemd). Voor gegevens over de vlucht verwijzen we je naar het vluchtschema. Na aankomst transfer naar ons hotel in de hoofdstad.

 • 2

  binnenlandse vlucht naar Tuléar, naar Ifaty

  Een binnenlandse vlucht brengt ons in een uurtje naar Tuléar in het zuidwesten van het land. Daarna rijden we met onze bus naar in Ifaty, een vissersdorpje aan een prachtig strand. In Ifaty slapen we twee nachten in een erg leuk hotel bij het strand.

 • 3

  Ifaty

  Snorkelen, zeilen, zwemmen en strandvoetballen zijn enkele van de dingen die je vandaag kan doen. Wat je in elk geval moet doen, is wandelen in het merkwaardige stekelwoud met kruikvormige baobabs en hoge, cactusachtige planten. Er is ook kans om de zee op te gaan om walvissen te spotten.

 • 4

  naar Isalo

  In een vijftal uurtjes rijden we naar Isalo. Het landschap is overweldigend: Baobabs staan her en der verspreid in het rode landschap. Als we dichterbij Isalo komen, beginnen de eerste gele en roze rotspartijen in zicht te komen die tekenend zijn voor dat park. We overnachten twee nachten in een leuk hotel met zwembad.

 • 5

  Isalo

  Het Isalo Park is een schitterend wandelgebied bestaande uit roze en gele zandsteen formaties, canyons vol met palmbomen en smalle riviertjes. Er zijn verschillende korte wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld naar de Piscine Naturelle waar het heerlijk is om een duik te nemen in een natuurlijk zwembad met kristalhelder water te midden van tropische begroeting. Via de hoogvlakte kun je deze wandeling verbinden met een wandeling van twee uur door het landschap met zandsteenformaties die je bij de cascade des nymphes brengt, twee kleine watervallen met heldere poelen waarin je je ook weer kunt opfrissen. Houd je van een pittige tocht, dan kun je (afhankelijk van de tijd van het jaar) ook in circa zes tot zeven uur van de Canyon des Singes, via een omweg met geweldige uitzichten, naar de Piscine Naturelle (natuurlijk zwembad) lopen (of andersom).

 • 6

  naar Ambalavao

  Een rit van een zestal uurtjes brengt ons in Ambalavao. Dit stadje staat bekend als een charmant stadje vol met kleurrijke Hans en Grietje huizen met vervallen houten balkons, waar je de hele dag kunt ronddwalen.

 • 7

  Ambalavao

  In Ambalavao bestaat ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een kleine werkplaats waar papier wordt gemaakt. We overnachten in een sfeervol hotel.

 • 8

  naar Ranomafana

  Vandaag vertrekken we op tijd naar Ranomafana. We passeren de streek rond Fianarantsoa (kortweg Fianar). De omgeving rond deze stad is op Madagascar vooral bekend vanwege de kleinschalige wijnproductie. In Fianar is het de moeite waard om rond te kijken in de sfeervolle Haute-ville met zijn karakteristieke oude huizen, kerken en steegjes. Het laatste stuk van de rit is een afdaling door het regenwoud. We slapen twee nachten in bungalows aan de Mananjary rivier.

 • 9

  Ranomafana

  Ranomafana National Park is één van de meest bekende natuurgebieden op Madagascar. Het park werd vooral opgericht om de gouden bamboelemuur een beschermd gebied te gunnen. Deze mooie halfapensoort werd pas in de jaren ‘80 ontdekt. Je kunt hier ook twee andere bamboelemuren-soorten tegenkomen, evenals de veel grotere vari’s (met hun oorverdovende contactroep), de roodbuik maki’s en de prachtige zwart-witte Milne-Edwards sifaka’s. Daarvoor moet je wel een beetje geluk hebben, want Ranomafana is een zeer uitgestrekt en heuvelachtig Nationaal Park! In het park zijn verschillende wandelroutes waarlangs je op zoek kunt naar de vele dieren die dit regenwoud rijk is, waaronder de zeldzame bamboe-lemuren, de diadeemsifaka en de ringstaartmangoest. Vanuit het park kun je via een speciale route afdalen naar het dorp. Onderweg passeer je dan een enorme waterval waar je kunt zwemmen. Na een wandeling is het ook lekker zwemmen/dobberen in het water uit de warme bronnen waaraan het dorp zijn naam ontleent: Ranomafana betekent namelijk letterlijk 'warm water'. ‘s Avonds maken we nog een nachtwandeling waarbij we met zaklampen zoeken naar de microcebus, de kleinste lemuur die op Madagascar voorkomt, de civetkat en slapende kameleons.

 • 10

  naar Ambositra

  We rijden in vier uur door een gebied met rijstvelden en prachtige vergezichten naar Ambositra, een plaatsje met karakteristieke oude huizen en bekend om het houtsnijwerk. We overnachten in een eenvoudig maar sfeervol hotel met uitzicht over Ambositra.

 • 11

  naar Antsirabe

  Vandaag is een korte reisdag door een prachtig gebied. We rijden door het heuvelachtige gebied van de hooglanden met prachtige hoge, rode huizen, Aziatisch uitziende mensen, graftombes en rijstvelden naar Antsirabe. In deze vriendelijke stad zien we zeer veel van de voor de regio belangrijke pousse-pousses, een soort riksja's die door mannen worden voortgetrokken en worden gebruikt voor goederen- en personenvervoer. Als we door de straten lopen gonst het 'Vazáha! Vazáha!', want zo noemen de Malagasy alle blanken. De pousse-pousse mannen zullen niet rusten voor ze je een keer door de stad getrokken hebben. De afstanden zijn echter niet groot en je loopt zo het stadje met zijn oud-koloniale gebouwen, het kuurhotel des Thermes en de kathedraal uit. We verblijven twee nachten in Residence Madalief net buiten Antsirabe. Dit hotel is onderdeel van de stichting Madalief en is ontstaan vanuit het idee om werkgelegenheid en werkervaringplekken te creëren voor jongeren en alleenstaande moeders uit de omgeving, en om een inkomen te genereren voor de projecten aldaar. NB: Tijdens de Madagascar Familiereis met vertrek op 7 juli 2013 zullen we niet overnachten in Residence Madalief, maar een vergelijkbaar hotel.

 • 12

  Antsirabe

  Met een gehuurde fiets kun je de heuvelachtige omgeving verkennen. Het is ook mogelijk met onze eigen bus naar de kratermeren Tritriva en Andraikibe te rijden. Na een korte stop bij Lac Andraikibe maken we bij Lac Tritriva een wandeling van ongeveer een uur en bezoeken we het nabijgelegen dorpje. Een zeer bijzondere ceremonie die we misschien in Antsirabe kunnen bijwonen is een herbegrafenis, de zogenaamde famadihana, wat letterlijk 'het omwentelen van de doden' betekent. Dit klinkt luguber, maar in werkelijkheid is het een groots en emotioneel feest waar onder genot van muziek, dans en drank de in doeken gewikkelde stoffelijke overschotten uit graftombes worden gehaald. De stoffelijke overschotten (er worden er altijd meerdere tegelijk uit tombes gehaald) worden op de grond gelegd, en familie en vrienden praten tegen ze, vertellen ze de laatste nieuwtjes en geven ze weer wat spullen mee voor de komende jaren. De lichamen worden in nieuwe doeken gewikkeld (zonder de oude af te doen) en voor het donker wordt weer in de tombes terug gelegd. Het 'seizoen' voor deze ceremonie is grofweg van juni t/m september, dus als er zo’n ceremonie in de buurt wordt gehouden is het mogelijk om hem bij te wonen.

 • 13

  naar Andasibe

  In de loop van de ochtend rijden we in ongeveer zes uur naar Andasibe. De rit voert in oostelijke richting langs kleine dorpjes en talrijke met rijst bebouwde terrassen, die je het gevoel geven in Azië te zijn beland. Onderweg stoppen we bij de mooiste uitzichtpunten. We overnachten in bungalows aan de rand van het tropische woud.

 • 14

  Andasibe

  In Andasibe trekken we in kleine groepjes onder leiding van deskundige gidsen het woud in, op zoek naar de Indri-Indri, de grootste van alle lemuren. Na zonsopkomst moeten deze verbaasd ogende dieren eerst wat op temperatuur komen, waarna het tijd is voor hun territoriale roep die je kippenvel zal bezorgen! Maar er is meer te zien: kameleons in alle soorten en maten, vogels, kikkers en hagedissen. Het is zeer interessant om 's avonds met een gids te speuren naar nachtdieren. Neem dus een goede zaklamp mee van huis!

 • 15

  naar Canal de Pangalanes – Palmarium

  Na het ontbijt een rit naar het Canal de Pangalanes. De Pangalanes worden gevormd door een honderden kilometers lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, die door kanalen met elkaar zijn verbonden. In koloniale tijden werd het water voor transport gebruikt, maar inmiddels is er zoveel overgroeid dat alleen de kleine ‘pirogues’ van lokale vissers er nog makkelijk hun weg vinden. Een uniek natuurgebied – dat trouwens pal tegen de kust van de Indische Oceaan ligt – en onze accommodatie ligt er middenin! Een boot brengt ons er over het Akanin’ny Nofy meer naartoe. Die naam betekent ‘droomplek’, en dat zegt genoeg.

 • 16

  Canal de Pangalanes – Palmarium

  Vandaag kan je onder begeleiding van een gids het Palmarium-reservaat bezoeken. Dit beschermd gebied huist naast bruine en zwarte maki’s ook een groepje Indri indri’s en diadeemsifaka’s. Deze laatste komen vaak over het pad naar je toe gedanst. Niet enkel maki’s maar ook kameleons en gekko’s in diverse kleuren en de unieke stralenschildpad struinen rond door het struikgewas. Nóg veel spannender zijn natuurlijk de vleesetende planten die hier groeien! Het eiland is ook makkelijk op eigen houtje te verkennen. De paden die het bos doorkruisen komen toch altijd weer op het strand terecht, waar het heerlijk zonnebaden en zwemmen is.

 • 17

  Canal de Pangalanes – Palmarium

  Je kunt in de Pangalanes wandelen, maar de boot is natuurlijk hét vervoermiddel. Die brengt je langs de dorpen van de vissers, met wie je op het water kennismaakt. De zoetwatervis en krabbetjes die ze in hun netten ophalen liggen ’s avonds misschien wel op jouw bord! Langs de oevers zie je vrouwen de was doen en kinderen spelen, maar ook een liefelijke natuur. Vergeet zeker je zwemkleding niet als je een tocht per boot maakt. Sommige van de vissersdorpjes waar je aanlegt, grenzen aan de andere kant namelijk aan de eindeloze Indische Oceaan. Bij kalm water kan hier gezwommen worden en strandwandelingen zijn sowieso altijd mogelijk.

 • 18

  naar Andasibe

  Na nog een lekker ochtendje ontspannen op het paradijseiland, vaar je rond het middaguur weer naar de oever van het watergebied. De bus rijdt je in enkele uurtjes weer naar de hutjes aan de rand van het regenwoud bij Andasibe.

 • 19

  naar Antananarivo

  Vandaag laat je je een laatste keer wekken door het gezang van de Indri indri. Een rit van een viertal uurtjes brengt je naar de hoofdstad, waar je overnacht in een zeer comfortabel hotel.

 • 20

  Antananarivo en vlucht naar Amsterdam

  Voor je vanavond naar de luchthaven gebracht wordt voor je vlucht huiswaarts, heb je nog ruim tijd om het bruisende centrum van Antananarivo te verkennen. Veel bedrijvigheid op de Avenue de la Liberté en de markten er omheen. Een uitgebreide keuze aan leuke restaurants om je smaakpapillen te verwennen en genoeg winkeltjes om de laatste souvenirs in te slaan. In de loop van de avond rijden we naar het vliegveld voor de nachtvlucht naar Amsterdam.

 • 21

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  4-daagse verlenging Ile Sainte Marie

  Wie langer van Madagascar en van een tropisch strand wil genieten, kan de reis verlengen op het tropische eiland Sainte Marie (Nosy Boraha).

  Dag 18 naar Tamatave
  Je neemt vanochtend afscheid van de groep, die terug rijdt naar Tana via Andasibe, en je gaat naar de tweede stad van Madagascar: Tamatave (Toamasina). Je overnacht hier 2 nachten in een mooi resort net buiten de stad, vlakbij het strand.

  Dag 19 Tamatave
  Tamatave is een gezellig drukke stad en op de boulevard is er altijd wat te beleven. Je kunt natuuriljk ook op het strand relaxen.

  Dag 20 vlucht naar Île Sainte Marie
  Je vliegt vandaag naar het voormalig pirateneiland Île Sainte Marie, waar je 2 nachten in een mooi resort overnacht.

  Dag 21-22 vrije dagen Île Sainte Marie
  Je hebt twee volle dagen om te zwemmen, te luieren of te wandelen op dit prachtige eiland. Het eiland is bovendien dé hotspot van Madagascar om de vele honderden walvissen (bultruggen) te spotten die tijdens onze zomermaanden langs het eiland trekken.

  Dag 23 ochtendvlucht naar Tana
  Je vliegt vandaag terug naar Antananarivo, waar je nog 2 dagen hebt om de stad te verkennen.

  Dag 24 Tana
  Je hebt ook vandaag nog de hele dag om de bruisende hoofdstad van Madagascar te ontdekken. 's Avonds ga je na het avondeten naar het vliegveld voor de nachvlucht naar Parijs en Amsterdam.

  Dag 25 aankomst Amsterdam

  Let op: Omdat de vluchten op Ile Sainte Marie niet elke dag gaan en de vlucht van Tana naar Parijs ook niet, is het niet mogelijk deze verlenging in te korten of anders te plannen.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

Familiereis Madagascar

Niet boekbaar

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!