< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Een programma speciaal ontwikkeld voor families met kinderen
 • Namibië verkennen met een groep, maar vanuit je eigen voertuig
 • 16 ontbijten en 11 diners inbegrepen in de reissom
 • Twee volle dagen op zoek naar dieren in het wildrijke Etosha park
 • Uitgebreid bezoek aan de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen
 • Fijne afwisseling tussen campings en comfortabele guesthouses (meestal met zwembad)
 • Een gids en kok reizen de hele reis mee in hun eigen voertuig
 • Op zoek naar woestijnolifanten in Damaraland
 • Geen overvol programma en voldoende rust, zodat je Afrika echt kunt ervaren
 • LET OP: de getoonde prijs is exclusief de kosten van de huurauto (€2330,- per auto)

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Windhoek

  Vandaag vertrekken we met een rechtstreekse vlucht naar Windhoek. Het vliegtuig maakt onderweg wel een tussenlanding in Luanda (Angola). Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst in Windhoek

  image

  Vandaag kom je aan in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Hier ontmoeten jullie de reisbegeleider en met de groep halen jullie de terreinwagens op waar je de komende tijd mee op pad gaan. Het eerste ritje gaat naar onze accommodatie in Windhoek; een fijn guesthouse met zwembad. Hier kun je even lekker opfrissen. Vanmiddag heb je de tijd om Windhoek, de elegante en Duits aandoende hoofdstad, te verkennen. Windhoek is een prima plaats om mensen te bekijken vanaf een terrasje, galerieën te bezoeken of boeken over Namibië te kopen.

  Optioneel Huurauto (verplicht, prijs p.p. bij 4 personen) / €580,00 per persoon

  Optioneel Huurauto (verplicht, prijs p.p. bij 3 personen) / €825,00 per persoon

  Optioneel Huurauto (verplicht, prijs p.p. bij 2 personen) / €1.165,00 per persoon

  namibie selfdrive

  Aangezien we verschillende vertrekdata hebben is bovengenoemde prijs is een gemiddelde. Controleer de juiste prijs bij de reissom berekening onder het kopje 'Data & Prijzen'.

  We reizen door Namibië met onze eigen 4x4 terreinwagens. Op het dak van de auto zijn tenten bevestigd waar we in slapen tijdens de kampeerovernachtingen. Alle wagens zijn geschikt voor het maken van gamedrives en de stoelen zijn comfortabel. In de auto vind je een volledige kampeer- en kookuitrusting inclusief matjes, dekens en kussens.

  In een 4x4 kunnen maximaal 4 personen in verband met de ruimte op de achterbank en de capaciteit van de daktenten. Reis je met meer dan 4 personen, dan heb je dus meerdere auto's en bestuurders nodig.

  De minimumleeftijd voor het besturen van een huurauto in Namibië is 24 jaar. Je hebt geen Internationaal rijbewijs nodig, een Nederlands rijbewijs is voldoende. Voor het besturen van de 4x4 is geen ervaring vereist met een terreinwagen. Bij het ophalen van de auto's krijg je hierover een uitgebreide uitleg.

 • 3

  naar de Kalahari

  image

  Na het ontbijt stappen we in onze terreinwagens en we rijden de leegte van Namibië in! Als eerste reizen we naar de Kalahari-woestijn. Kalahari betekent letterlijk 'grote dorst'. De typerende rode zandheuveltjes die je hier overal ziet zijn, afhankelijk van het jaargetijde, kaal of begroeid met gras. Na aankomst op de camping kun je een duik nemen in het zwembad of met je gezin een gamedrive doen om wild te spotten.

  image

  Op deze camping slapen we voor het eerst in de daktenten. Niks moeilijk doen met opzetten; gewoon uitvouwen en klaar! Zo hoog boven de grond heb je minder last van de kou en kunnen er geen dieren bij je tent komen. Voor je je bed induikt, kun je vanuit een observatorium met een computertelescoop naar planeten, sterrenstelsels en de maan kijken. Ook kun je lekker ontspannen bij een kampvuur en genieten van deze Kalahari-nacht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 4

  Sesriem

  image

  In de vroege ochtend kun je een leuke en leerzame wandeling maken met de San, de oorspronkelijke bewoners van deze streek. Daarna rijden we door de Namib-woestijn naar Sesriem. De Namib is de oudste woestijn op aarde en deze rit is van betoverende schoonheid. Rotsformaties in alle kleuren van de regenboog, wuivend gras, acacia’s met mega grote weversnesten: het is immens verlaten en druk tegelijk.

  image

  Eenmaal aangekomen op onze camping kun je een duik nemen in het zwembad of een korte wandeling maken naar de kleine maar mooie Sesriem kloof. Met de schemer kleuren het gras, de duinen en de lucht prachtig pastel en hoor je het schattige 'geblaf' van de gecko's in de verte. De kok bereidt weer een heerlijke maaltijd en daarna duiken we onze daktenten in in Sesriem.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 5

  bezoek Sossusvlei / via Solitaire naar de camping Boesman

  image

  We staan zeer vroeg op zodat we de zon op kunnen zien komen over het beroemde Duin 45. ’s Ochtends vroeg zijn de duintoppen op hun mooist en het is er dan een paradijs voor fotografen. Zorg dus dat je camera goed is opgeladen! Haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Hierna is het tijd voor één van de absolute hoogtepunten van je reis: de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen.

  image

  Om hier te komen leg je 5 km door het mulle zand af. Dit kan met jullie eigen auto of met een transferbusje. De kosten voor het transferbusje zijn 10 euro. Vanuit de Sossusvlei kun je naar Deadvlei wandelen en één van de hoogste duinen van de wereld beklimmen. ’s Middags rijden we door naar Solitaire, een eenzame benzinepomp in de woestijn die bekendheid heeft gekregen dankzij het boek van Ton van de Lee (aanrader!) Daarna stappen we weer in de auto's en rijden we naar de boerderij van Boesman waar we twee nachten verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 6

  op de camping van Boesman

  image

  Ongelooflijk hoeveel Boesman je over de woestijn kan vertellen! Tijdens een ritje leert hij je alles over het omringende landschap en zijn verborgen inwoners. Op de boerderij van Boesman ervaar je wat echte stilte is. Vooral rond zonsondergang is het licht hier prachtig en als er dan ook nog 50 dorstige zebra's komen drinken, is het plaatje compleet. Maak vooral gebruik van de uitnodiging om je slaapzak buiten uit te rollen en te slapen onder de adembenemende sterrenhemel (als het niet te koud is).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  naar Swakopmund

  image

  We trekken door het Namib Naukluft Park richting de Kuiseb Canyon. Hier zie je sporen van gletsjers die hier honderdduizenden jaren geleden over het land schoven. In de loop van de middag bereiken we het gezellige havenplaatsje Swakopmund. Het 100 jaar oude Swakopmund doet vreemd aan omdat veel mensen Duits spreken. De polka die hier soms uit de supermarktspeakers schalt, versterkt dit gevoel. Het plaatsje is bezaaid met historische gebouwen, zoals de vuurtoren en het oude station. We verblijven twee nachten in een comfortabel guesthouse.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Swakopmund / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen jullie een optionele dolfijnexcursie maken. Als we geluk hebben, liften er nieuwsgierige zeehonden en pelikanen met ons mee! Ook kun je gaan diepzeevissen of sandboarden op één van de hoge duinen rondom de stad. Wil je meer contact met de bevolking, breng dan een bezoek aan een township. Hier ontmoet je de mensen thuis, drink je een drankje in een shebeen (café) en kun je het lokale eten proeven. Ga ook vooral uit eten in één van de vele restaurantjes. Je kunt heerlijk vis eten, maar ook genieten van de Duitse keuken: Bratwurst met Sauerkraut en Apfelstrudel als toetje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Spitzkoppe

  image

  Na het ontbijt rijden we verder naar Spitzkoppe, waar rode granietrotsen lukraak in het landschap lijken te zijn gegooid. Hier kun je op eigen gelegenheid over de rotsen klauteren of met een gids een wandeling maken door de prachtige omgeving. Aan het einde van de middag kleuren de rotsen in verschillende tinten rood bij de ondergaande zon, dus de zonsondergang mag je hier zeker niet missen! We kamperen in deze fraaie omgeving op een camping die is opgezet door een lokale gemeenschap. De sanitaire voorzieningen zijn zeer beperkt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 10

  naar Twyfelfontein

  image

  We rijden door Damaraland naar Twyfelfontein. Twyvelfontein is de naam van een kleine waterbron, waar overigens niet altijd water uit komt. Ooit leefden hier veel mensen van de San-bevolking. Nergens zijn er nu zo veel rotsgravures van deze vroege bewoners te vinden als bij Twyfelfontein. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een wandeling maken om deze oeroude tekeningen te bekijken. We slapen vannacht weer in onze daktenten op een mooie, maar basic camping vlakbij deze beroemde rotsgravures.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 11

  naar Palmwag

  image

  We reizen verder Damaraland in en komen in de bijzondere omgeving van Palmwag. Dit gebied leent zich uitstekend voor het maken van een wandeling, maar je kunt ook luieren bij het zwembad. De zeldzame woestijnolifant, maar ook giraffen, zebra’s en gemsbokken zwerven hier door het droge landschap, perfect aangepast aan de omstandigheden. 's Avonds zetten we onze daktenten weer op. Als je geluk hebt komen er olifanten uit het zwembad drinken!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 12

  Palmwag / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag een tocht maken door deze wonderschone omgeving. Dit kun je natuurlijk gewoon met je eigen auto doen óf je kunt meegaan op een optionele excursie. Je rijdt dan zo'n drie uur met een open jeep over rotspaden en gaat op zoek naar gemsbokken, giraffen, zebra’s en woestijnolifanten. Die dwalen allemaal door dit ongerepte gebied. De kosten voor de excursie per jeep zijn niet inbegrepen en betaal je eventueel ter plekke.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 13

  naar Outjo (Etosha)

  image

  Voor we Etosha zelf inrijden, slapen we eerst een nacht in een lodge net buiten het park. Omdat jullie met jullie eigen auto rijden, kun je ervoor kiezen om vandaag een bezoek te brengen aan een Himba dorpje. De Himba’s zijn een bedreigd volk. Er bestaan namelijk vergevorderde plannen om van hun leefgebied een stuwmeer te maken dat heel Namibië van elektriciteit zal voorzien. Toch houden deze mensen nog steeds met trots vast aan hun leefwijze. Bij de lodge waar we vannacht slapen is een zwembad waarin je heerlijk kunt afkoelen na de lange rit van vandaag.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Etosha NP / game drives

  image

  We hebben twee volle dagen om het Etosha Nationaal Park met onze eigen auto te bezoeken. Met een oppervlakte van 20.000 km² biedt dit park toevlucht aan ruim honderd soorten zoogdieren en 340 vogelsoorten. Ook is Etosha een van de laatst overgebleven lege gebieden in Afrika. Hier kunnen nog grote kuddes antilopen vrij rondtrekken met in hun voetsporen de altijd hongerige roofdieren.


  image

  We slapen bij een mooie gelegen camping in het park. De camping heeft heeft een heerlijk zwembad én een drinkplaats voor dieren die 's avonds verlicht wordt, zodat je met een drankje in je hand ook in het donker rustig dieren kunt bekijken. De drinkplaats van Okaukuejo is erg populair en één grote doorlopende dierenvoorstelling.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 15

  Etosha NP / game drives

  image

  Ook vandaag staan we weer vroeg op voor een dag die in het teken van de safari staat. Vanwege de grootte van Etosha vallen bezoekers niet erg op in het weidse landschap. We rijden met onze eigen auto's een aantal uren door boomsavanne en grasland en langs de Etosha Pan; het immense opgedroogde meer waaraan het park zijn naam dankt. Je hebt hier grote kans om wild als zebra’s, olifanten, bat eared fox (lepelhonden), giraffen, struisvogels en springbokken te zien. Wellicht zien we ook enkele van de 300 leeuwen die het park rijk is, dus houd je ogen goed open!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 16

  naar Waterberg Plateau Nationaal Park

  image

  In ongeveer 3 uur rijden we naar Waterberg Nationaal Park. Het park is een zandstenen plateau en ligt zo'n 200 meter boven het zeeniveau. Tussen de droge savannes en woestijnen ligt dit vruchtbare gebied dat al eeuwen het thuis is voor een verscheidenheid aan dieren, vogels en planten. De komende nacht slapen we op een mooie camping bij het gelijknamige Waterberg Plateau.

  image

  Het is zeker de moeite waard om vandaag een bezoek te brengen aan het Waterberg Plateau (boven op de berg). Er zijn twee paden naar de rand van het plateau die je kunt volgen. Het is ook mogelijk om een gamedrive te boeken voor de middag die je boven op de Waterberg brengt. Dit is zeker een aanrader, want hier kan je onder andere buffels, witte en zwarte neushoorns en antilopes tegen komen. Doordat het hier het hele jaar vochtig is, is er veel flora te vinden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 17

  naar Windhoek

  image

  In de middag arriveren we in Windhoek. Je kunt hier je laatste souvenirs shoppen en 's avonds heerlijk dineren in een van de vele restaurantjes. Windhoek voelt als een heerlijk voortkabbelend provinciestadje. We slapen vannacht in hetzelfde hotel als de eerste nacht. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  vlucht Windhoek - Amsterdam

  image

  In de ochtend heb je nog de tijd om de stad te bekijken, de musea te bezoeken of een bezoek te brengen aan Katutura, de bekendste township van Windhoek. Katutura betekent 'plek waar we niet willen wonen'. Het was de plek die de zwarte bevolking van Windhoek omstreeks 1960 toegewezen kreeg als township. Tegenwoordig is Katutura het levendige deel van de hoofdstad. Er zijn verschillende markten waar dagelijks gehandeld wordt.

  image

  We nemen afscheid van de reisbegeleider en kok die zo goed voor ons hebben gezorgd. In de middag leveren we onze auto's in en we vliegen we terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. De reis is waarschijnlijk voorbij gevlogen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  aankomst Amsterdam

Familiereis Namibië Selfdrive

In je eigen 4x4 door de woestijn

image
19 dagen vanaf € 2.498 € 2.398
Avontuur-Plus
Naar boven
 

Familiereizen vroegboekactie

Het familiereizen aanbod voor de zomer van 2019 is boekbaar! Wees verzekerd van een plek op jullie favoriete reis en ontvang:

 • Tot € 100,- vroegboekkorting p.p.
 • WakaWaka Solar charger incl. zaklamp t.w.v. € 69,-
 • Slechts € 20,19 aanbetalen
 • Omboekgarantie