< Terug naar resultaten

Familiereis Namibië

Zandduinen, Cheetahs en Himba

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Namibië

Route daagse familiereis Namibië

Een familiereis door Namibië brengt je langs je de meest kleurrijke en grillige woestijngebieden ter wereld. De imposante rode duinen van de Sossusvlei en het spookachtige maanlandschap van de Namibwoestijn vormen het decor van deze reis. Met een safaritruck, voorzien van een volledige kampeer- en kookuitrusting, maak je gamedrives door het Etosha park. Dit is een van de beste parken om veel wild te zien; leeuwen, neushoorns en olifanten zijn veel geziene gasten bij de door het park verspreide waterplaatsen. We bezoeken ook de Himba, één van de laatste natuurvolkeren.

Dit is een zeer afwisselende vakantie in Namibië voor de liefhebber van safari, woestijnlandschap en authentieke cultuur. De infrastructuur en de gezondheidzorg is goed.Een aantal nachten slapen we in hotels. Afrika maak je echter pas echt mee tijdens de kampeerovernachtingen midden in de natuur. De voorzieningen op de campsites zijn over het algemeen erg goed, vaak is er zelfs een zwembad. Je reist in een safaritruck met grote glazen schuiframen tegen het stof en de wind, en voorzien van een volledige kampeer- en kookuitrusting. Namibië: de hoogste zandduinen Namibië is voor veel mensen het mooiste land van Afrika. Je vindt er de oudste woestijn ter wereld, de hoogste zandduinnen en het beste safaripark in Zuidelijk Afrika. De natuur is bijzonder mooi en indrukwekkend en de mensen zijn erg vriendelijk. 's Ochtends en 's avonds zijn de rode zandduinen van Sossusvlei, de hoogste ter wereld, op zijn mooist. Je kampeert twee nachten in het mooiste en kleurrijkste ‘niets’ dat je ooit zag. Namibië : Himba en Herero De Himba, één van de laatste geïsoleerd levende natuurvolkeren, lijken op te gaan in het landschap door de rode klei die ze op hun haar en huid smeren. Even opvallend zijn de Herero vrouwen die nog de traditionele Victoriaanse kledij dragen. Rond Swakopmund, bekend om zijn stranden en koloniale Duitse architectuur, kun je sandboarden op de zandduinen die aan zee grenzen. Het is ook mogelijk met een gids een township te bezoeken en lokale 'lekkernijen' te proeven in een shebeen, een café. Dolfijnen, cheetah's en zebra’s in Namibië De giraffen, zebra’s en wildebeesten op de oneindige witte zoutvlakte van de Etosha leveren een heel bizar plaatje op. Hier vind je ook leeuwen en gemsbokken. Bij Brandberg zie je misschien wel de zeldzame woestijnolifant. We brengen een bezoek aan een opvangcentrum van cheetah's. De zeeleeuwen bij de Skeleton Coast en de grote scholen dolfijnen voor de kust van Swakopmund, maken de variatie aan dieren op deze reis door Namibië compleet. Optionele verlenging in Kaapstad Je kunt er voor kiezen om je reis te verlengen met drie nachten in Kaapstad. Je verblijft dan in een hotel op basis van logies en ontbijt. Kaapstad wordt gedomineerd door de Tafelberg. 's Avonds is het heerlijk vertoeven op een terrasje aan de Waterfront. Ter plaatse zijn allerlei excursies te boeken. Uiteraard kun je een bezoek brengen aan Kaap de Goede Hoop met zijn pinguïnkolonie en de beroemde wijnlanden.

Familiereis Namibië

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar 22-35'ers reizen
Kijk 'm nu terug

Benieuwd naar welke bestemmingen we gaan en wat je zoal kan verwachten op onze 22-35'ers reizen? Kijk dan NU de webinar van gisteravond terug.