< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Bezoek aan het rustieke, historische slaveneiland Île de Gorée
 • Overnachtingen in comfortabele en sfeervolle accommodaties
 • Weinig lange reisdagen
 • Slapen onder de sterrenhemel in de Lompoul woestijn
 • Twee nachten in de Sine-Saloum delta, de Amazone van Afrika

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Dakar

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het kopje “vluchtschema”. We verblijven twee nachten in een hotel in het centrum van Dakar.

 • 2

  Île de Gorée

  Na het ontbijt lopen we naar de veerboot die ons naar het autovrije Île de Gorée brengt. Dit eiland was vroeger de laatste halte voor de zwarte slaven voor ze ingescheept werden op weg naar de Nieuwe Wereld. We bezoeken het slavenhuis met de door of no return. Je kan het historisch museum in Fort d’Estrées bezoeken of beklim ‘Le Castel’ voor een goed uitzicht over Dakar. De kleurrijke huizen en vele bloemen geven je echter het gevoel aan de Middellandse Zee te zijn. We kunnen een voetbalwedstrijd organiseren met de lokale jongeren op het strand. 's Avonds nemen we de ferry terug.

 • 3

  via Lac Rose naar Lompoul woestijn

  We rijden noordwaarts naar het zoutmeer, Lac Rose. Onderweg bezoeken we een schildpaddenboerderij. Hier zet men zich in voor het behoud van de bedreigde Sulcata schildpad. Het gebied is 3 hectare groot en er leven zo'n 600 schildpadden. De Sulcata schildpad kan wel 150 jaar oud worden en tot 100 kg wegen. Rond het middaguur komen we aan bij Lac Rose. Dit zoutmeer heeft door de verschillende mineralen een paars-roze kleur gekregen. Op en rond het meer vindt er zoutwinning plaats. We maken een korte wandeling en zien hoe de hele familie helpt bij het proces. De mannen schrapen het zout van de bodem in een boot, de vrouwen halen het zout uit de boot en brengen aan de kant waar de kinderen het in grote zakken verpakken. Je kunt vanaf het meer door de duinen met 4x4 truck - in echte Parijs-Dakar stijl - over het strand naar de zeer fotogenieke woestijn van Lompoul. Je kunt ook met onze bus naar Lompoul. Geniet van een prachtige zonsondergang bovenop een duin. Bij het kampvuur is er een dansoptreden en kan je een poging wagen op de djembe. We overnachten hier in een echte Mauretaanse tent met gedeeld sanitair onder een geweldige sterrenhemel.

  Optioneel Met 4x4 truck naar Lompoul

  image
  Lac Rose was vroeger de aankomst van de beroemde race Parijs - Dakar. Met een 4x4 truck rijden we ook door deze duinen en oude finishlijn. We bezoeken een dorp van de Peul. Dit zijn veeherders die nog steeds rondtrekken. Daarna rijden we over het strand verder naar de woestijn van Lompoul. Actie gegarandeerd! Je bagage en de reisbegeleider gaan met de bus naar Lompoul.
 • 4

  Saint-Louis

  Onderweg maken we een korte stop bij Gueoul. Hier staan zo’n vijfhonderd heilige baobab bomen. Saint-Louis is een charmante oude stad met smalle straatjes vol 19de eeuwse koloniale gebouwen. Je kunt een stadstour met calèche (paardenkoets) maken. Naast het koloniale centrum zie je ook de vissersboten binnenkomen en de visrokerijen aan de oevers van de rivier. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad in het centrum van de stad.

 • 5

  vrije dag Saint Louis, optionele excursie Djoudj NP

  Vandaag kun je ervoor kiezen om het nabijgelegen Djoudj nationaal park te bezoeken. Hier overwinteren de trekvogels na hun lange reis over de Sahara. Dit park is open van 1 november tot 30 april. Je kunt natuurlijk ook in Saint-Louis blijven om de stad verder te verkennen. Wist je dat deze stad UNESCO erfgoed is en bekend is omwille van zijn jazzmuziek en kleine, gezellige bars?

  Optioneel Excursie naar Djoudj NP

  image
  Het Djoudj nationaal park staat bij vogelliefhebbers hoog aangeschreven. Jaarlijks komen hier namelijk zo’n drie miljoen trekvogels overwinteren na hun zware reis over de Sahara. Je vaart met een motorboot over de zijarmen van de Senegalrivier en gaat op zoek naar pelikanen, visarenden, Egyptische ganzen en flamingo’s. Dit zijn slechte enkele van de vierhonderd vogelsoorten die hier voorkomen. Naast de vele vogels vind je ook hyena's, apen, krokodillen en gazellen in dit uitgestrekte natuurpark, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Inbegrepen in de prijs zijn het transport van en naar het park, de entreegelden, boottocht, gids en lunch. Deze excursie gaat door als er zich minimaal vier personen hebben opgegeven. Het Djoudj park is open van 1 november tot 30 april.
 • 6

  naar Toubacouta

  Vandaag is een lange reisdag van ongeveer 6 uur waarbij we onderweg stoppen in Touba bij de grootste moskee van het land. Senegals beroemdste marabout, Amadou Bamba, ligt hier begraven. Een marabout is een belangrijke persoon in de Afrikaanse islam en kan ook waarzeggen. Voor zijn aanhangers is de moskee een bedevaartsplaats. Daarna rijden we verder naar onze prachtige accommodatie midden in het hart van het nationale park van de Siné-Saloum delta. 's Avonds kunnen we poulet Yassa eten. Dit is een typisch Senegalees gerecht van kip en rijst in een speciale uiensaus.

 • 7

  Siné-Saloum delta Nationaal Park

  Een volle dag om het dorp Toubacouta en de delta te verkennen: er zijn prachtige wandel- en fietsmogelijkheden maar je kunt ook met een terreinwagen een groter gebied verkennen (optioneel). De Siné-Saloum delta wordt de 'Amazone van Afrika' genoemd. In het labyrint van waterwegen vind je bossen, mangroven, lagunes en schelpenrijke eilandjes. De delta is het leefgebied van verschillende vogelsoorten, waaronder pelikanen en flamingo’s. Je kunt zwemmen in de mangrove maar ook in het zwembad.

 • 8

  terug naar Dakar, terugvlucht

  In ongeveer 5 uur rijden we terug naar het beginpunt van de reis, Dakar. We dineren voor de laatste keer samen en rijden naar de luchthaven.

 • 9

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het kopje “vluchtschema”.

Familiereis Senegal

Niet boekbaar

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!