< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Overnachtingen in comfortabele lodges en vooropgezette tenten
 • Safari’s in de wildrijkste parken: Serengeti, Ngorongoro krater en Tarangire
 • Ontspannen afsluiting op het exotische eiland Zanzibar
 • Meeste maaltijden inbegrepen in de reissom
 • Op jacht met pijl en boog met de Hadzabestam
 • Vaak twee nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen
 • Mogelijkheid om te verlengen op Zanzibar
 • Comfortabele vluchten met KLM/Kenya Airways

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Arusha

  Na een rechtstreekse vlucht met KLM / Kenya Airways van ruim negen uur arriveren we in Arusha. Aangezien er slechts een gering tijdsverschil is met Nederland zul je geen last hebben van een jetlag. Het kan voorkomen dat we een tussenstop hebben in Nairobi. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. We overnachten twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad in het centrum van Arusha.

 • 2

  Arusha / vrije dag

  image

  In Arusha en omgeving is van alles te doen. Op 35 km afstand ligt het kleinste park van Tanzania, Arusha Nationaal Park. Het park kent veel hoogteverschillen en heeft grote diversiteit aan flora en fauna. Je kunt hier spectaculaire natuurlandschappen en, bij helder weer, de Kilimanjaro aanschouwen. Een bezoek aan het park is zeker de moeite waard, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een dagje luieren bij het zwembad of een bezoekje brengen aan de souvenirsmarkt.

  Optioneel Gamedrive Arusha NP / €145,00 per persoon

  Optioneel Gamedrive Arusha NP (kinderen tot en met 15 jaar) / €115,00 per persoon

  image

  Dit kleine park ligt op 35 km afstand van Arusha en is gelegen tegen de flanken van de berg Meru. Dit juweel wordt vaak over het hoofd gezien door de meeste toeristen. Het park heeft een afwisselende vegetatie: schaduwrijke bergbossen en glooiende grasheuvels rondom de Momela meren. Deze meren trekken flamingo's en watervogels aan. Andere dieren die je kan zien: de zwart-witte colobusaap, waterbokken, gevlekte hyena's, giraffen, zebra's en nog veel meer. Inbegrepen: vervoer, game-drive, park entree en een picknicklunch.

 • 3

  naar Tarangire Nationaal Park / gamedrive

  image

  's Ochtends verlaten we Arusha. De groene heuvels veranderen geleidelijk in een droog savannelandschap. Af en toe zie je een trotse Maasai in een rood gewaad met zijn kudde koeien door het landschap trekken. Het Tarangire Nationaal Park is een prachtig park met een goudgeel graslandschap, honderden baobabs en olifantenkuddes. Na de lunch hebben we onze eerste gamedrive (met onze jeep op zoek naar wild). Je gaat zeker olifanten zien, en met een beetje geluk zelfs een leeuw. We verblijven één nacht in een lodge buiten het park.

 • 4

  naar Manyara / ochtend gamedrive

  image

  We worden wakker met de prachtige uitzichten en geluiden die Afrika rijk is. Ne het ontbijt vertrekken we naar Lake Manyara Nationaal Park. Hier kun je aan het zwembad de indrukken van de ochtend verwerken en je voorbereiden op de eventuele optionele nachtelijke gamedrive bij het Lake Manyara Nationaal Park. We overnachten op een bijzondere locatie met prachtig uitzicht over de riftvallei.

  Optioneel Nachtelijke gamedrive Lake Manyara / €190,00 per persoon

  Optioneel Nachtelijke gamedrive Lake Manyara (kinderen tot en met 15 jaar) / €160,00 per persoon

  image

  Lake Manyara Nationaal Park is één van de weinige parken in Oost-Afrika waar je een nachtelijke gamedrive kan maken. Nachtelijke gamedrives zijn een spannende manier om op zoek te gaan naar dieren die je overdag vaak niet ziet. We zoeken naar dieren aan de hand van een groot licht. De ogen van de meeste dieren reflecteren in het licht. Belangrijk is ook om goed te luisteren naar alle geluiden. Tijdens zo'n nachtelijke gamedrive kan je onder andere stekelvarkens, genets en civet katten, luipaarden, leeuwen en grazende nijlpaarden zien. De gamedrive begint met een gezamenlijk diner in het park. Geniet onder de Afrikaanse sterrenhemel van een typisch Swahili's maal. Het diner wordt gehouden bij de Endala picknick plek. Na de maaltijd, rond 20:00 uur, begint de gamedrive. De drive duurt ongeveer 2 en een half uur. Inbegrepen: diner, vervoer, game-drive en park entree.

 • 5

  naar Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  Je gaat vandaag via het Ngorongoro reservaat naar de Serengeti, misschien wel het beroemdste park van Afrika. Het landschap wordt bepaald door oneindige grasvlaktes. In het Maa, de taal van de Maasai, betekent Serengeti ‘wijde plek’ en je zult snel begrijpen waarom. We overnachten twee nachten in een mooie lodge midden in het park. De uitzichten over de vlaktes van de Serengeti zijn adembenemend.

 • 6

  Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  De Serengeti is één van de meest wildrijke parken van Afrika: het is het leefgebied van duizenden gnoes en zebra's en voor leeuwen en cheeta’s een waar luilekkerland. De door het park verspreid liggende kopjes (rotsen van graniet) worden door leeuwen vaak als uitkijk en siëstaplaats gebruikt. Tijdens de uitgebreide gamedrives passeren we meertjes waarin snuivende nijlpaarden drijven. Aan de oevers liggen krokodillen bewegingloos in het riet. We nemen een lunchbox mee zodat we de hele dag in het park kunnen verblijven.

 • 7

  via Ngorongoro naar Karatu / gamedrives

  image

  Vandaag wordt een lange maar indrukwekkende dag. We vertrekken vroeg vanuit de Serengeti en rijden door prachtige landschappen naar de rand van de Ngorongoro krater. Alleen het uitzicht hier is al adembenemend. De 24 kilometer brede krater is ontstaan na een vulkaanuitbarsting; middenin ligt het sodameer Lake Magadi.

  image

  Eenmaal beneden op de kraterbodem kun je genieten van een gevarieerd landschap met veel dieren. De olifanten staan te soezen in het bos en hyena's en leeuwen struinen over de vlakte op zoek naar een maaltijd. Met wat geluk spot je ook één of meer met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns. Na deze indrukwekkende ervaring, rijden we naar onze lodge in Karatu waar we drie nachten verblijven.

 • 8

  Karatu / Mto Wa Mbu

  image

  Na een relaxte ochtend kan je ervoor kiezen mee te gaan naar Mto wa Mbu. In dit echte Afrikaanse dorp kun je deelnemen aan een excursie waarbij je het Afrikaanse dorpsleven leert kennen en de lokale bevolking ondersteunt. In kleine groepjes maak je onder begeleiding van een gids een wandeling of een fietstocht door het dorp en de omringende bananenplantages en rijstvelden. We bezoeken ook een schooltje. In een lokale bar kan je het bananenbier proeven, als je durft.

 • 9

  Bezoek Lake Eyasi

  image

  We gaan vandaag vroeg op pad. Met onze jeeps verlaten we het asfalt en belanden we op een zeer zanderige, hobbelige weg. Nadat we behoorlijk heen en weer zijn geschud, komen we aan bij Lake Eyasi. Bij dit meer trekt de Hadzabe rond, een volk dat van de Bosjesmannen afstamt en nog slechts een paar honderd families telt. De Hadzabe leven van de jacht op klein en groot wild en van het verzamelen van eetbare knolgewassen.

  image

  Soms bestaat de mogelijkheid om mee op jacht te gaan; een avontuur dat je niet snel zult vergeten. Uitgerust met pijl en boog rennen de mannen door de bosjes op zoek naar klein wild. Ook de Datoqstam woont in dit gebied. Met name de vrouwen zijn fascinerend om te zien, want als teken van schoonheid hebben ze hun gezicht getatoeëerd. We nemen een picknicklunch mee voor onderweg.

 • 10

  naar Arusha; vlucht naar Zanzibar

  image

  Na het ontbijt rijden we naar Arusha voor onze vlucht naar Zanzibar. Afhankelijk van de beschikbaarheid hebben we een vroege of wat latere vlucht, je reisbegeleider weet welke vlucht. Na ongeveer een uur landen we op Zanzibar. We overnachten 4 nachten in een hotel aan het strand, laat die ontspanning maar komen!

 • 11

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Het exotische Zanzibar ligt middenin de azuurblauwe zee, staat vol met palmbomen en is een perfecte plek om deze inspannende reis af te sluiten. Zanzibar is een unieke smeltkroes van Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur. Ons hotel is gelegen aan de oostkust van Zanzibar in de buurt van Paje en Jambiani. Je kan hier heerlijk luieren aan het zwembad of het strand. Bij laag water kan er zeewier op het strand liggen.

 • 12

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Wist je dat Zanzibar vele plantages met kruidnagel, nootmuskaat en vele andere kruiden heeft? Daarom is het een aanrader om een specerijenexcursie maken. Dan leer je alles over hoe onze keukenkruiden en allerlei exotische vruchten ‘in het echt' groeien en smaken. Misschien zie je wel hoe peperkorrels in de boom groeien, of nootmuskaatnoten.

 • 13

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Op Zanzibar kun je doen waar je zin in hebt; snorkelen bij één van de eilandjes of ronddwalen in de smalle straatjes van het historische Stonetown. Het staat er vol winkels waar je souvenirs kunt kopen en je vindt er huizen met mooie bewerkte houten deuren. Wil je iets spannends beleven, dan kun je met een traditionele dhow (zeilboot) naar nabijgelegen koraalriffen om te snorkelen of te duiken.

 • 14

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Via een korte vlucht komen we aan in Nairobi (sommige vertrekken vliegen via Dar es Salaam; zie hiervoor het vluchtschema), vanaf waar we tegen middernacht het vliegtuig terug naar huis nemen. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 

 • 15

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  3 dagen verlengen in het Spice Island Hotel

  Spice Island

  Tijdens deze verlenging blijf je nog wat langer in het comfortabele Spice Island Hotel. Het ontbijt en de transfers zijn tijdens de verlenging inbegrepen. Komende dagen kan je de vele indrukken van je reis laten bezinken.


  - Verlenging Spice Island Hotel BB 3 dagen € 320,-
  - Verlenging Spice Island Hotel BB (triple room) 3 dagen € 285,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 14

  Zanzibar

  Vrij verblijf 

 • 15

  Zanzibar

  Vrij verblijf 

 • 16

  Zanzibar

  Vrij verblijf

 • 17

  terugvlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 18

  aankomst Amsterdam

 • +

  3 dagen verlengen in de Fumba Beach Lodge

  Fumba Beach Lodge

  Tijdens deze verlenging verblijf je in de Fumba Beach Lodge in het zuidwesten van Zanzibar. De zee is er bij laag water soms ondiep. Evengoed kun je hier heerlijk snorkelen en duiken. Het hotel heeft een zwembad. Het ontbijt en de transfers zijn tijdens de verlenging inbegrepen.


  - Verlenging Fumba Lodge BB, Zanzibar 3 dagen € 300,-
  - Verlenging Fumba Lodge BB, Zanzibar (triple room) 3 dagen € 240,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 14

  Fumba Beach

  Vrij verblijf 

 • 15

  Fumba Beach

  Vrij verblijf 

 • 16

  Fumba Beach

  Vrij verblijf 

 • 17

  terugvlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 18

  aankomst Amsterdam

Familiereis - Het beste van Tanzania

Safari de luxe

image
15 dagen vanaf € 3.998 € 3.898
Comfort plus
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.