< Terug naar resultaten

Familiereis Tanzania en Zanzibar

Op zoek naar leeuwen in de Serengeti

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Tanzania

Route daagse familiereis Tanzania en Zanzibar

Een familiereis naar Tanzania, dat tot de mooiste en meest afwisselende landen van Afrika behoort. Uiteraard maak je gamedrives in de wildrijke natuurparken als Serengeti en Tarangire. Tijdens een optionele excursie naar de Ngorongorokrater zie je bijna altijd olifanten, gnoes, zebra’s, nijlpaarden, neushoorns en leeuwen. Daarnaast is er tijd voor prachtige wandelingen aan de voet van de Kilimanjaro en ontmoetingen met de Maasai stammen. Tijdens een dorpswandeling in Mto wa Mbu kun je het lokaal gebrouwen bananenbier proeven en lunch je bij de mensen thuis. Op het exotische eiland Zanzibar kun je gaan duiken of snorkelen, of natuurlijk heerlijk uitrusten. Tijdens deze reis slaap je afwisselend in tenten en in eenvoudige hotels.

Deze gezinsreis door Tanzania is bijzonder afwisselend, maar ook intensief! Je moet vaak vroeg op en er zijn een paar lange reisdagen. Maar je maakt het pure Afrika mee tijdsn safari's en overnachtingen tussen het wild!Tijdens deze reis wordt kamperen afgewisseld met overnachtingen in eenvoudige hotels/lodges met eigen douche en toilet. We maken gebruik van eenvoudig op te zetten koepeltentjes. Tijdens de overnachtingen in de tenten deel je het sanitair. Houd er rekening mee dat de voorzieningen op de kampeerplekken vaak minimaal zijn. Je moet je eigen tent opzetten en afbreken en meeelpen bij het in- en uitladen van de truck. Tijdens de safari's maken we gebruik van een safaritruck, het ideale vervoermiddel op ong easfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika. In de truck is plaats voor maximaal 22 personen, en het uitzicht op de omgeving en de dieren is prima. Als het regent of koud is kunnen de plastic ramen naar beneden gerold worden. Van Karatu naar Moshi reizen we met een bus en we vliegen van Arusha naar Zanzibar om een zeer lange saaie reisdag te voorkomen.

Familiereis Tanzania en Zanzibar

Niet boekbaar

Naar boven