< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

De ervaring leert dat deelnemers een goede afwisseling in het overnachten in hotels en kamperen erg op prijs stellen vanwege de rust en de privacy. Tijdens deze reis wordt kamperen afgewisseld met overnachtingen in eenvoudige hotels/lodges met eigen douche en toilet. Je overnacht een aantal nachten in hotels, de overige nachten slaap je in eenvoudig op te zetten koepeltentjes. Tijdens de overnachtingen in de tenten deel je het sanitair. Tijdens sommige kampeerovernachtingen kan de reisbegeleider ter plekke tegen bijbetaling een kamer voor je reserveren (indien plaats beschikbaar). Wij wijzen je erop dat Familieavontuur een aantal dure kampeerovernachtingen midden in de parken maakt, waardoor je echt ‘tussen de dieren’ slaapt. Houdt er rekening mee dat de voorzieningen op de kampeerplekken vaak minimaal zijn. Op sommige plaatsen is er alleen koud water of zelfs helemaal geen stromend water en is het dus niet mogelijk om te douchen. Je kunt je wel altijd wassen met een teiltje water. Ook zijn de toiletten vaakhurk wc’s en zijn ze niet altijd perfect schoongemaakt. Een flexibele instelling is daarom erg belangrijk!
Tijdens de reis zorgen wij voor tenten en voor de rest van de kampeer- en kookuitrusting. Alleen een slaapzak moet je zelf meenemen. Omdat de tenten een muskietengaassluiting hebben, hoef je geen klamboe mee te nemen. Je dient je eigen tent op te zetten en af te breken en mee te helpen bij het in- en uitladen van de truck.
Reis je met z’n tweeën of drieën dan deel je een kamer of tent. Boek je met meer dan drie personen, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen. We willen je er op wijzen dat een driepersoonskamer vaak inhoudt dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer gezet wordt. Wil je dit liever niet dan raden we je aan om een eenpersoonskamer te boeken. We maken gebruik van driepersoonstenten; indien je met twee personen in de tent overnacht is er voldoende ruimte voor je bagage. Als je met drie personen de tent deelt, dan is er weinig ruimte voor je bagage. Je kunt dan een deel van de bagage in de truck achterlaten.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens het safari gedeelte (dag 2 t/m 14) maken we gebruik van een safaritruck, het ideale vervoermiddel op ongeasfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika. In de truck is plaats voor maximaal 20 personen, en het uitzicht op de omgeving en de dieren is prima. Als het regent of koud is kunnen de plastic ramen naar beneden gerold worden. De trucks die we tijdens deze reis gebruiken hebben over het algemeen al een heel leven achter zich. Trucks van 30 tot 40 jaar oud zijn geen uitzondering. De wagens zijn doorgaans oersterk en beschikken niet over - voor Oost Afrika - overbodige zaken als boordcomputers. Ze hebben echter wel heel wat te lijden op de slechte Oost-Afrikaanse wegen. Pech onderweg komt dan ook regelmatig voor, met name een lekke band. Onderweg wordt, als dit soort situaties zich voordoen, vaak gekozen voor provisorische oplossingen om het later verder te repareren. Kijk er dan ook niet van op als je de crew 's avonds, al sleutelend, onder de truck aantreft. De Ngorongorokrater bezoeken we per terreinwagen omdat de krater verboden is voor trucks. Van Karatu naar Moshi reizen we met een bus. We vliegen van Arusha naar Zanzibar met Precision Air of Air Tanzania om een zeer lange saaie reisdag te voorkomen.

Familiereis Tanzania en Zanzibar

Niet boekbaar

Naar boven