< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Rechtstreekse vlucht met KLM naar Arusha
 • Op jacht met pijl en boog met de Hadzabe
 • Safari’s in de wildrijkste parken Serengeti, Ngorongoro en Tarangire NP inclusief
 • Prettige afwisseling tussen kamperen in de parken en comfortabele hotels
 • Ontspannen afsluiting op het exotische eiland Zanzibar
 • Met stoere 4x4 jeeps de Ngorongoro krater in
 • Tijdsbesparende vlucht van Arusha naar Zanzibar
 • Alle ontbijten en tijdens de kampeerovernachtingen alle malatijden inclusief
 • Verblijf "tussen de dieren" midden in de parken
 • Grote kans op het spotten van de Big Five
 • Alle entreegelden voor de nationale parken inclusief in de reissom

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Arusha

  Het is eindelijk zover, ons Tanzania avontuur gaat van start! Na een lange vlucht arriveren we in Arusha, de safarihoofdstad van Tanzania. Aangezien er slechts een klein tijdsverschil is met Nederland (zomertijd één uur, wintertijd twee uur) zal je geen last hebben van een jetlag. Komt dat even mooi uit! Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Tarangire Nationaal Park / gamedrives

  image

  's Ochtends verlaten we het heuvelachtige gebied rondom Arusha. Langzaamaan veranderen de groene heuvels in een droog savannelandschap. In het landschap zie je af en toe een eenzame Maasai in een rood gewaad met zijn kudde koeien door de savanne trekken. We lunchen midden in het Maasaigebied bij een snakefarm, waar je veel kunt leren over Afrikaanse slangen. Wie is er niet bang voor slangen? In de loop van de middag bereiken we onze kampeerplaats midden in het Tarangire park.

  image

  Het Tarangire NP is een mooi park met heuvels, goudgele graslandschappen, honderden baobabs en olifantenkuddes. De weg naar onze kampeerlocatie is onze eerste gamedrive (safari per truck). Omdat je in de truck vrij hoog zit, heb je een goed zicht op het wild. We verblijven twee nachten op een kampeerplek in het park. De eerste nacht in de bush is altijd spannend. Maak je echter geen zorgen, vrijwel alle dieren zijn bang en niet geïnteresseerd in mensen. ’s Avonds bereidt onze meereizende kok een heerlijke maaltijd. Dat wordt smullen!

 • 3

  Tarangire Nationaal Park / gamedrives

  image

  Hoe was jullie eerste nacht kamperen? Vandaag staat volledig in het teken van dieren. In de vroege ochtend en late namiddag heb je de meeste kans om dieren te zien. Soms komen olifanten zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken, spannend! Rondom het hete middaguur zoeken de dieren de schaduw op en nemen ook wij een welverdiende pauze. Na de lunch gaan we naar de nabijgelegen lodge. Hier kun je een duik in het zwembad nemen of genieten van een koud drankje terwijl je uitkijkt over de Tarangirerivier.

 • 4

  naar Lake Eyasi / bezoek stammen

  image

  Na het opbreken van de tenten rijden we in ongeveer zes uur naar Lake Eyasi. Het laatste gedeelte van onze tocht gaat over een zeer zanderige, hobbelige weg. Nadat we in onze truck behoorlijk heen en weer zijn geschud, komen we aan bij Lake Eyasi. Rond dit meer trekken de Hadzabe rond, een volk dat van de Bosjesmannen afstamt en nog slechts een paar honderd families telt. De Hadzabe leven van de jacht op klein en groot wild en van het verzamelen van eetbare knolgewassen.

  image

  Soms kunnen we met de mannen op jacht, een ervaring die je niet snel zult vergeten! Uitgerust met pijl en boog rennen de mannen door de bosjes op zoek naar wild, als echte jagers. Ook de Datoqstam woont in dit gebied. De vrouwen zijn fascinerend om te zien. Als teken van schoonheid hebben ze hun gezicht getatoeëerd. Datoq wonen in grote hutten, gebouwd van dikke takken en bedekt met een mengsel van klei en koeienvlaai. We kamperen een nacht vlakbij een oase met beperkt sanitair.

 • 5

  naar Karatu

  image

  In de loop van de dag rijden we naar Karatu. Karatu is een dorp gelegen net buiten het Ngorongoro reservaat en Lake Manyara. In de lodge waar we twee nachten zullen blijven, kan je al het stof van de voorbije dagen afspoelen. 's Avond kun je genieten van een heerlijke maaltijd in je hotel of van een traditionele maaltijd met nyama choma (gebraden vlees) in het dorp. Waar kiezen jullie voor? Maak kennis met de lokale bevolking en speel een partij pool of organiseer een voetbalwedstrijd. Leuk voor de kinderen!

 • 6

  naar Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  We gaan vandaag via het Ngorongoro reservaat naar de Serengeti, misschien wel het beroemdste park van Afrika. Tijdens de uitgebreide gamedrives passeren we meertjes waarin snuivende nijlpaarden drijven. Aan de oevers liggen krokodillen bewegingloos in het riet. We kamperen twee nachten midden in het park. Soms komen hyena’s ‘s nachts ons kamp doorzoeken op etensresten. Gelukkig wachten ze daar wel mee tot wij in onze tent liggen. Wat een avonturen maken we toch mee!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  Het landschap van de Serengeti wordt bepaald door oneindige grasvlaktes. Wist je dat in het Maa, de taal van de Maasai, Serengeti ‘wijde plek’ betekent? Dit park is een van de meest wildrijke parken van Afrika, want het is het leefgebied van duizenden gnoes en zebra's. Voor leeuwen en cheeta’s is het park een luilekkerland. De door het park verspreid liggende kopjes (rotsen van graniet) worden door leeuwen vaak als uitkijk en siëstaplaats gebruikt. Houd die dus goed in de gaten!

 • 8

  Ngorongoro krater / gamedrives

  image

  We staan vroeg op voor een lange, maar indrukwekkende dag. We rijden naar de rand van de Ngorongoro krater en verruilen de truck voor stoere jeeps. Eenmaal beneden op de kraterbodem kun je genieten van een gevarieerd landschap met veel dieren. Flamingo's zeven algen uit Lake Magadi, olifanten staan te soezen in het bos en hyena's en leeuwen struinen over de vlakte op zoek naar een maaltijd. Met wat geluk spot je ook één of meer met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns. Na het bezoek aan de krater rijden we naar onze lodge in Karatu.

 • 9

  Karatu / Mto wa Mbu

  image

  Vandaag heb je tijd om even bij te komen van alle mooie indrukken die je al hebt opgedaan tijdens de reis. Je kan de hele dag invullen zoals je zelf wil. Ontdek Karatu, ontspan bij het zwembad van onze comfortabele lodge of speel een potje voetbal met de lokale bevolking. Vandaag kun je ook naar Mto wa Mbu waar je kunt deelnemen aan een excursie waarbij je het echte Afrikaanse dorpsleven leert kennen. Erg leuk voor jong en oud! Het project is opgezet door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en is nu in handen van de lokale bevolking.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht inclusief lunch

  image

  Puur Sawadee - Fietstocht Mto wa Mbu

  Je maakt een mooie fietstocht door de omgeving van Mto wa Mbu. Ter afsluiting fiets je door het dorp en ontmoet de groep wandelaars bij de lunchplek. Hier geniet je gezamenlijk van een typische lokale lunch. Inbegrepen in de excursie zijn de lokale gids(en), valhelm, fiets en lunch (zonder drankjes).

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

  Optioneel Wandeltocht inclusief lunch

  image

  Puur Sawadee - Wandeltocht Mto wa Mbu

  In Mto wa Mbu kun je, tijdens een wandeling door het dorp en de omringende bananenplantages, het echte Afrikaanse dorpsleven leren kennen. De wandeling is telkens anders en wordt aangepast aan de interesses van de wandelaars. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een atelier van de Makonde, een school, een bar met bananenbier, gemeenschappelijke maalderij, een workshop waar Tinga Tinga schilderijen worden gemaakt, et cetera. We lunchen op het erf van een lokale boer. Hier proef je verschillende traditionele gerechten. Inbegrepen: lokale gids(en) en lunch (zonder drankjes).


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 10

  vlucht naar Zanzibar

  image

  We rijden naar de luchthaven van Arusha, afhankelijk van beschikbaarheid hebben we een ochtend of een middagvlucht. Na een vlucht van ongeveer een uur landen we op het eiland Zanzibar. Het exotische Zanzibar met zijn blauwe zee en palmbomen is een perfecte plek om deze inspannende reis af te sluiten, vinden jullie ook niet? Je verblijft de komende 4 nachten in een hotel in of nabij Stonetown vanwaar je gemakkelijk verschillende excursies kunt maken. Er is een zwembad, dus neem snel een verfrissende duik!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Zanzibar is een unieke smeltkroes van Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur. Het eiland is heel anders dan het Afrikaanse vasteland. Vijf keer per dag hoor je de oproep tot het gebed van de moslims. Op Zanzibar kun je doen waar je zin in hebt; snorkelen bij één van de eilandjes vanaf een traditionele dhow (zeilboot) of ronddwalen in het historische Stonetown met zijn smalle straatjes. Goed nieuws voor de shopaholics: het staat er vol winkeltjes waar je souvenirs kunt kopen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Je kan een specerijenexcursie maken. Dan leer je alles over hoe onze keukenkruiden en allerlei exotische vruchten ‘in het echt' groeien en smaken. Misschien zie je wel hoe peperkorrels in de boom groeien, of nootmuskaatnoten. Een echte aanrader is de excursie Safari Blue. Vergeet dan vooral je duikbril niet! ’s Avonds kan je aanschuiven bij de lokale marktkramen die aan de waterkant vis en zanzibari pizza’s verkopen aan het smullende publiek! Wat een gezelligheid.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Safari Blue

  Optioneel Safari Blue (kinderen tot en met 12 jaar)

  image

  Met een busje word je naar Fumba, het zuidwesten van Zanzibar, gebracht. Daar stap je aan boord van een prachtige dhow (lokale zeilboot) en vaar je naar een zandbank waar je naar hartenlust kunt snorkelen, relaxen of zwemmen, de bemanning toont je de mooiste plekken. Vervolgens varen we naar een lagune met mangroves waar je in het kristalheldere water kan zwemmen. Op een verlaten eiland geniet je van een overheerlijke visbarbecue met daarop aansluitend een uitgebreid tropisch fruitbuffet. Na een wandeling over het eiland of een siësta, hijsen we de zeilen en varen we terug naar het vasteland. Onderweg ga je op zoek naar dolfijnen! De programmaonderdelen kunnen in verschillende volgorde worden uitgevoerd, afhankelijk van de getijden. Dit heerlijke dagje uit is een perfecte afsluiter van een mooie reis! Inbegrepen zijn: transfers, boottocht, snorkelmateriaal, lunch en drankjes. Vanaf 8 deelnemers beschikken we over onze eigen dhow, ben je met minder dan 8 personen dan kan het zijn dat je de boot deelt met andere reizigers. Meer informatie: www.safariblue.net


  Let op: houd rekening met reistijden wanneer je niet in Stonetown verblijft.

 • 13

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Er is van alles te beleven op Zanzibar. Wist je dat je de Red Colobus monkey, een zeldzame apensoort, op Zanzibar kan zien? Het is ook heerlijk toeven aan het zwembad van onze accommodatie. Chillmodus aan!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Zanzibar / vrije dag

  image

  Het is jullie laatste volle dag op dit prachtige eiland. Hebben jullie nog iets leuks gepland? Geniet 's avonds vanuit het hotel met een drankje in je hand van een rustgevende zonsondergang en blik samen met je familie terug op dit prachtige avontuur.

 • 15

  terugvlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas, we moeten alweer naar huis. Ons avontuur zit erop! Wat is de tijd snel gegaan hè. We vliegen vroeg in de ochtend naar Istanbul waar we na een korte overstapdoorvliegen naar huis; zie hiervoor het vluchtschema. Eind van de middag komen we aan in Amsterdam. Welkom thuis allemaal!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  aankomst Amsterdam

Familiereis Tanzania en Zanzibar Kerstreis

Niet boekbaar

Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!