< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Uganda reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: Door de ligging rond de evenaar heeft het grootste gedeelte van Uganda vrijwel het gehele jaar een aangenaam klimaat. Je kunt het land dan ook het hele jaar goed bereizen. De temperatuur ligt gemiddeld tussen de 22 en 27ºC. In hoger gelegen gebieden als Lake Bunyonyi is het altijd een aantal graden koeler en in de regenwouden regent het vaak.
Beste reistijd: Het grootste gedeelte van Uganda is het gehele jaar door goed bereisbaar, maar in de regentijd kunnen sommige wegen slecht berijdbaar worden. De regentijd is van april t/m mei en van oktober t/m november. Meestal regent het 's nachts of valt er overdag gedurende korte tijd een fikse bui en is het daarna weer droog. Door de locatie rond de evenaar kan het in Uganda echter het gehele jaar door regenen. In de regentijd is het land nog groener dan anders en vaak kun je chimpansees goed zien omdat er veel vruchten aan de bomen zijn.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen, maar een flexibele instelling is óók belangrijk. In Afrika lopen de dingen vaak anders dan gepland; wegen zijn vaak stoffig, vol kuilen en niet of weinig geasfalteerd, faciliteiten  kunnen beperkt zijn (koud of geen water, hurk wc’s), en het lokale tijdschema is anders dan het onze. Toiletten zijn soms hurk wc’s en zijn ze niet altijd perfect schoongemaakt. Een flexibele instelling is daarom erg belangrijk!. Je moet er rekening mee houden dat je individuele vrijheid minder groot kan zijn dan je gewend bent en dat je meestal vroeg op moet staan. Tijdens de twee kampeernachten maken we gebruik van eenvoudig op te zetten koepeltentjes en deel je het sanitair. Wij zorgen voor de kampeeruitrusting, zoals tenten en slaapmatjes. Een slaapzak moet je zelf meenemen. De tenten hebben een speciale muskietengaas sluiting waardoor je geen klamboe hoeft mee te nemen.

 In de route zit een aantal lange trajecten, die soms over slechte en hobbelige wegen gaan. Om de reis niet te zwaar te maken, verblijven we op vrijwel iedere plaats twee nachten. De wandelingen zijn optioneel.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens de reis maken we gebruik van minibusjes. Dit zijn ruime vierwiel aangedreven busjes geschikt voor acht tot negen personen. Je zit met maximaal zeven personen in een busje zodat iedereen een raamplaats heeft. De minibusjes hebben een open dak, zodat je met de safari’s een geweldig uitzicht hebt!

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Kamperen bij de boer - Namwendwa

In Namwendwa, een plek op het platteland waar vrijwel geen toeristen komen, bezoeken we een toerismeproject. We maken kennis met het dagelijkse leven. Onder leiding van een lokale gids maak je een wandeling door het gebied en leer je hoe ze landbouwproducten als maïs verbouwen en over de verscheidenheid aan bananen, cassave en zoete aardappelen. Met de boda boda (fietstaxi) of te voet kun je naar de alcoholproducent, metaalbewerker, timmerman of andere dorpsbewoners. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale gemeenschap.

Solar lamp

Solar lamp

Sawadee biedt alle reizigers de mogelijkheid om goedkoop een solar lampje te bestellen bij boeking. Je ontvangt deze bij aanvang van je reis van je reisbegeleider. Dit solar lampje dient als alternatief voor goederen die je misschien van plan was om mee te nemen uit Nederland/België, zoals schriften, pennen, etc. Wij geloven dat het geven van een solar lampje direct economische voordelen biedt (besparing op stookkosten, langer openblijven van winkeltje), maar natuurlijk ook het millieu spaart. Ook kunnen kinderen nu makkelijker 's avonds hun huiswerk maken.

Ga voor meer informatie over dit project naar www.barefootpower.com.

Te Gast In Oeganda

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Familiereis Uganda

Oog in oog met chimps en gorilla's

image
22 dagen vanaf € 2.998
Naar boven