< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Op zoek naar chimpansees en gorilla's

Stel je eens voor: je rijdt naar een tropisch woud. Tussendoor passeer je kratermeren, theeplantages, savanne, fruitbomen, bloemen en rivieren. Iedereen zwaait, iedereen lacht en zelfs de mensen die een fiets volgeladen met bananen de berg op duwen, staan even stil om je te begroeten. Er is geen land in Afrika waar je zulke pure en prettige ontmoetingen met de bevolking hebt als Uganda. Alles is echt, niemand vraagt om geld en die lach? altijd die lach!

Het bezoeken van de gorilla's is een ervaring, die je de rest van je leven niet meer vergeet. Na een spectaculaire wandeling dwars door het begroeide regenwoud sta je in eens oog in oog met onze naaste verwanten. Ze trekken zich niets van de groep mensen aan en wat zijn ze dichtbij! Je zult niet de eerste zijn die een traantje wegpinkt.

De safari's in Uganda zijn uniek. Zonder massa's toeristen om je heen ga je op zoek naar olifanten, leeuwen en luipaarden. Tijdens een bootsafari kom je vlakbij honderden nijlpaarden, unieke vogelsoorten en kolossale krokodillen.

Sipi Falls is mijn favoriet en symboliseert mijn liefde voor dit land! Tijdens een wandeling loop je door fruitplantages, geniet je op heuveltoppen van prachtige vergezichten, wandel je langs idyllische dorpjes en zul je volop genieten van de vele enorme watervallen!

Uganda in een notendop: geweldige safari's, wandeling door moerasgebied, kanoenen op een sprookjesachtig kratermeer, douchen onder een van de vele enorme watervallen, oog in oog met gorilla's en chimpansees, raften op de Nijl, onvergetelijke ontmoetingen met de bevolking, een fietstocht door een afgelegen dorpje, het bezoek van een schooltje, wandelingen door tropisch woud, prachtige bergtoppen, mogelijke ontmoeting met Pygmeeën, prachtige vergezichten en overal kleuren van bloemen, mensen, kleding en fruitbomen.

Er bestaat voor de echte (Afrika) liefhebber simpelweg geen maat op Uganda!

Familiereis Uganda

Niet boekbaar

Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

  • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
  • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
  • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!